EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20683

Bijdrager:

Jaar:

1957

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

622 Het Ven

Straat:

Olympialaan

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Strijp

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Olympialaan in 1957

Beschrijving

We zien de in 1955 aangelegde Olympialaan (tussen Zeelsterstraat en sportpark Rijstenweg/Brabantia) in het jaar 1957. We kijken vanaf nummer 60 richting Botenlaan. Destijds was de Olympialaan nog een doodlopende weg. Nummer 64 was het laatste huis. Op de foto Joep en Odi van de Laar met hun broertje Mark in de wandelwagen. Zie ook foto 20499


Geplaatst op

14-07-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 15-07-2009
Naam: Mark van de Laar  
img

Bewoners van de Olympialaan in de jaren 60 waren: nr 64: Peynenburg, nr 62: Van der Aa, nr 60: Van de Laar, nr 58: Faessen, nr 56: Van Gameren, nr 54: Driessen, nr 50: Reenen, nr 48: Kleuters, nr 44: Brocheler, nr 38: Donkers, nr 32: Van Ree, nr 24: Erkelens, nr 12: Ebli, nr 6: Vertomme.
Op de achtergrond is de hoek van de straat zichtbaar waar zich een machinefabriek bevond (bij nr 14-16). Tegenover de straat bevond zich het sportpark waar we vaak stiekem gingen voetballen tot we werden weggestuurd door de opzichter. Aan de achterzijde van het blok 50-64 hadden we veel contact met de bewoners van de Zeelsterstraat. Daar woonden van 59e t/m 59a respectievelijk Anker, Wijnen (sigarenwinkel), Kruyssen, Nijboer en Jansen. Regelmatig werden er in die jaren de wedstrijd Vaders tegen de Zoons georganiseerd op het aangrenzende veld van Brabantia.


Datum: 18-07-2009
Naam: Mark van de Laar  
img

Op nummer 56 woonde tot 1970 de familie Waterschoot en op nummer 28 de familie Falkenburg. In deze straat woonden erg veel beroepsmilitairen die gelegerd waren in Oirschot, Welschap en Gilze-Rijen. Die waren al vroeg in de middag thuis terwijl mijn vader, als PTT-ambtenaar pas om half zeven fluitend op de fiets naar huis kwam.


Datum: 26-08-2009
Naam: Marty Felten Donker  
img

Naast de familie Bröcheler woonde op nr. 42 de familie Donker, op nr. 40 de familie Beumers. Ook een leuke herinnering: in de winter schaatsen in het sportpark! Een gezellige straat met weinig verkeer. Dus "stoeprandje butsen", verstoppertje, badminton, elastieken etc. In het begin nog maar twee of drie auto's in de straat. Mijn vader (vertegenwoordiger) had een auto van de zaak, de familie Bröcheler en Peijnenburg als ik mij goed herinner een DAF. Nog een leuke bezigheid toen: autonummers opschrijven van auto's die over de rondweg reden. Moet je nu nog eens proberen!


Datum: 05-02-2010
Naam: Erik van Meer  
img

Bekende namen, Joep van de Laar, Michiel Kleuters, Harry Vertommen, Louis (loeloe) Valkenburg, Jerry Erkelens, de hele straat onderhand, allemaal mee in de klas gezeten bij Pummeltje van Waarden op de Willibrordusschool.


Datum: 05-02-2010
Naam: Joep van de Laar  
img

Als in de winter de lampen van het Brabantia-stadion langer bleven branden, dan gloeide de hoop bij ons, kinderen. Ze waren dan bezig de sintelbaan laag voor laag van een prachtige ijspiste te voorzien. Daar kon je mooi schaatsen leren. En het was ook heel gezellig, ook met de meisjes natuurlijk. 's Zomers waren er een aantal jaren achtereen op diezelfde sintelbaan wielerwedstrijden, zelfs achter de motoren. Spektakel verzekerd, geen avond overgeslagen. En tussen die beide meer incidentele gebeurtenissen speelde Brabantia om de zondag op hoogste amateurniveau (kanjers uit de families Van Osch en Van Gameren o.a., Wim van Pelt, Jan Senders etc etc). Op een van de bijvelden organiseerden we jaarlijks ook een voetbalwedstrijd tussen de Vaders en de Zoons uit de Olympialaan. Ik moet hier nog ergens een opstelling hebben liggen. Dat waren serieuze partijtjes! Maar ik zie dat Mark daar ook een opmerking over heeft gemaakt.


Datum: 17-02-2010
Naam: Hans van de Laar  
img

Als ik het goed heb, had vader Donker begin 50-er jaren een van de eerste auto's inde Olympialaan. Ik herinner mij een soort Fordje (was waarschijnlijk een heel ander merk) waarvan de richtingaanwijzers aan de zijkant uitklapten. 's Winters als er sneeuw in de straat lag, mochten wij onze sleetjes vastbinden aan de autobumper en werden wij met een vaartje door deze automobiel door de straat getrokken.


Datum: 18-02-2010
Naam: Marty Felten Donker  
img

Prachtig was dat, met die sleetjes achter de auto! Ik vond het natuurlijk ook geweldig dat mijn vader zoiets deed. Het was een Volkswagen kever, inderdaad met van die richtingaanwijzers die je aan de buitenkant er ook uit kon pulken. Wat ik me nog van de familie Van de Laar herinner is een prachtig (groen?) houten hobbelpaard, waar we allemaal wel een keer op wilden. Ik heb als kleuter met Nick van de Laar wel gespeeld, maar meer met Walther Bröcheler en Harrie van Rhenen. Bij de familie Kleuters ook heel veel uurtjes doorgebracht, een gezellige drukte daar. Noëlle, mijn vriendinnetje en haar zusjes Alice en Marlene. En ja, die ontelbare keren dat we over het hek van het Brabantia-terrein klommen en moesten oppassen voor de opzichter, spannend!


Datum: 18-02-2010
Naam: Joep van de Laar  
img

Toevoeging over voetbalwedstrijd Vaders-Zoons: de eerste uitvoering (ca. 1963) vond plaats op het voormalige DBS-veld, ergens achter de Rijstenweg, destijds nog een landelijk gebied. Weilandjes en roggeakkers vol korenbloemen en klaprozen herinner ik mij, veldleeuweriken en andere vogels die ik toen nog niet kende alom. Daar zijn tegenwoordig speciale natuurreservaten voor.


Datum: 27-05-2010
Naam: Fred Vertommen  
img

Mijn vader en moeder met hun vier kinderen (Sylvia, Harrie, Fred en Richard) waren op 18 juli 1955 één van de eerste bewoners van de Olympialaan. Mijn vader was werkzaam als beroepsmilitair op vliegbasis Welschap. Op nr. 2 woonden twee vrijgezelle zusters, op nr. 4 fam. Vertommen, nr. 6 fam. Salet met zoon Tonko en dochter Enneke (de heer Salet was examinator voor het CBR), op nr. 8 fam. Kwak met zoon Frans en dochter Marjan, (de heer Kwak was sergeant bij de Landmacht), nr. 10 fam. Van Oosten met twee dochters en een zoon, op nr. 12 fam. Van Eumelen met twee zonen en een dochter (de heer Van Eumelen was beroepsmilitair bij de Luchtmacht en was later vooral bekend door zijn werk bij de radio waar hij countrymuziek verzorgde), nr. 16 fam. Ebli met twee dochters Anneke, José en een zoon Rikki (de heer Ebli werkte ook als beroepsmilitair op vliegbasis Welschap) en naast fam. Ebli zat machinefabriek Van Keulen.


Datum: 28-05-2010
Naam: Fred Vertommen  
img

Toevoeging m.b.t. tot de families van de Olympialaan jaren 50/60. Op nr. 2 woonden twee vrijgezelle zusters (werkzaam in het onderwijs) genaamd Moorman. Na het overlijden van een van de zusters kwam vervolgens de fam. Nijts op nr 2 wonen. De familie Nijts had geen kinderen. Bij de fam. Van Oosten op 10 heet de zoon Hans. De dochter van fam. Van Eumelen op nr. 12 heet Corry. Op nr. 14 fam. Van der Hulst met twee zonen en een dochter.


Datum: 22-02-2011
Naam: Mariane de Natris Schmeets.  
img

Wat leuk om zoveel van de Olympialaan te lezen. Wij woonden er van 1955 tot 1969. Wij waren met drie meisjes, Jenn, Marianne en Marie José. De laatste ging veel met Gerda van der Hulst om. Ik ben in mijn tienerjaren met Sylvia Vertommen omgegaan, die bevriend was met een meisje van kolenboer Voets. Wie woonden er toen op 26, 36 en 38? Mijn oma Bijl woonde op 46, waar voorheen Pfeiffer woonde. Bij haar woonden nog twee zonen, die allebei een auto hadden.


Datum: 23-02-2011
Naam: Marijke de Groot- Thijssen  
img

Leuk om te merken dat ook jij EIB hebt ontdekt Marianne. Jouw zus Marie-José was mijn collega bij het AZEO. Woonde Tonko Salet daar ook niet ergens? Tonko, turnjongen bij PSV en zoon van de meest gevreesde rij-examinator van Eindhoven in die tijd?


Datum: 24-02-2011
Naam: Mariane de Natris Schmeets.  
img

Ja Tonko woonde op no 6. Ik weet dat jij samenwerkte met onze Marie José. Ik hoop op nog meer reacties. Ja, de vader van Tonko was erg gevreesd. Volgens mij was Tonko bevriend met Arend de Groot.


Datum: 24-02-2011
Naam: Marty Felten Donker  
img

Op nummer 38 woonde de familie Bartels, er was o.a. een tweeling, Paul en Henk. Als ik het goed heb woonde op nummer 36 Ronnie Lacet.
Op welk nummer woonde jij dan Marianne? Oma Bijl kende ik wel, ze was erg aardig.


Datum: 24-02-2011
Naam: Mariane de Natris Schmeets.  
img

Wij woonden op 18, naast de machinefabriek Van Keulen. Wat was dat toch een leuke tijd. De fam. Bartels herinner ik me nog goed. E. Lacet ook.


Datum: 24-02-2011
Naam: Hans Eummelen  
img

Fred Vertommen, wat leuk iets te lezen op deze site. Zo kom je nog eens oude bekenden tegen. Ik ben getrouwd in 1980, heb vier kinderen en woon al 30 jaar in Dwingeloo.


Datum: 25-02-2011
Naam: Mariane de Natris Schmeets.  
img

Hallo Hans. Ik kan me jou als kind nog goed herinneren. Ik kwam veel bij jouw ouders. Wij woonden op no 18 en jullie op no 12.


Datum: 25-02-2011
Naam: Stef van Gelderen  
img

Beste dames, dit is geen Hyves site hoor, je kunt elkaar ook persoonlijk emailen.
<<<Inderdaad, door op de naam (in het blauw) te klikken. (red.)>>>


Datum: 26-03-2011
Naam: Gerard Eummelen  
img

Op de foto kijk je inderdaad richting de fabriek van Van Keulen. Ik ben op 23 oktober 1955 aan de Olympialaan geboren. Wij zijn evenals de familie Vertommen in juli '55 daar komen wonen. Mijn broer Hans ging veel om met Richard Vertommen en ik veel met Rudi terwijl ik hun zus Trees een beeldschoon meisje vond. Naast ons woonde de familie Van Oosten met Sonja, Marjan en Hans. Wij woonden op 12 en waren met z'n drieën, Hans, Corrie en ik. Aan de andere kant woonde de familie V.d. Hulst met de zonen Remco, Jean, Victor en dochter Gerda. Daarnaast woonde tot 1960 de familie Raaijmakers-van Praag, een Indische familie die toen naar Amerika is vertrokken. Ze hadden een mooie duitse herder, Alvin, die regelmatig met een leren riem ervan langs kreeg. Toen is de familie Ebli er komen wonen met Anneke, Jose en Rickie. Ik zag dat Rick nu politiewoordvoerder in Eindhoven is. Wij hadden een kleine witbruin gevlekte kooiker die door veel mensen in de buurt verwend werd. Verder in de straat woonde nog een familie met een witbruine hond, die Loekie heette. Op de hoek woonde de familie Schmeets, daarnaast iemand met zo'n mooie Renault en dan de familie Erkelens, met Rob, Donald, Jerry, Daisy en nog meer kinderen. Ook in dat rijtje woonde de familie Valkenburg met Rudi, Loulou, en nog een meisje. Verder woonde er nog een Ronnie Lacet. En verderop in de straat de familie Van der Aa. Ik kan me nog herinneren dat mevrouw Van der Aa overleed en vooral het verdriet van de kinderen maakte destijds veel indruk op me. Ik speelde heel veel met Marijn van Rooij, die aan de Botenlaan woonde. En achter ons woonde een politieman, Deynen, met een zoon en dochter. Nol en Gerda. Leuke herinneringen zijn de mensen die allemaal langs de deur kwamen. De schillenboer, de kolenboer en zo'n meneer met zo'n driewielerkarretje die altijd hardgekookte eieren at. Volgens mij was het een bakker of groenteman. Wij hebben van juli '55 tot 3 mei 1964 aan de Olympialaan gewoond en zijn toen richting Drenthe vertrokken. Daar woon ik nog steeds en sta ik in een klein dorpje als onderwijzer voor de klas. Heel gelukkig getrouwd (1995) met een onderwijzeres en hebben we een dochter (14) en een zoon (12) Wat een leuke site!


Datum: 15-04-2011
Naam: Lucien Falkenburg  
img

Grappig om te zien dat er nog zoveel wordt "gekletst" over de Olympialaan. Ik heb gezien dat er een paar keer aan ons gezin is gerefereerd. Voor alle duidelijkheid: de naam is Falkenburg. We zijn er komen wonen in 1955 (mijn geboortejaar) en eigenlijk is er tot nu toe nog steeds een band tussen de Olympialaan en onze familie. Mijn oudste broer Jules met zijn echtgenote Gitta woont op nummer 36 (waar vroeger de familie Lacet heeft gewoond) en op nummer 28 (waar wij als gezin hebben gewoond) woont nu de dochter van Jules met haar zoon en dochter. Daarnaast, waar vroeger Mevrouw Kockx heeft gewoond, woont nu Randy, de oudste zoon van Jules. Maar vanaf 1955 hebben op nummer 28 gewoond Bennie en Corrie Falkenburg met hun kinderen Jules, Rudy, Armand, Louis, Ilse en Lucien.


Datum: 12-09-2011
Naam: Ronald van Lier  
img

Grappige verhalen hier! Ik heb zelf van toen ik een half jaar was in 1971 tot 1995 op nummer 52 gewoond. Heb er een hele leuke tijd gehad met o.a. Roland van der Aa van nummer 62.


Datum: 12-09-2011
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ronald, jij bent dan ongetwijfeld de zoon van Henri van Lier, destijds toetsenman van het populaire amusementsorkest "De Heleja's". Hun orkestbus heeft hier vaak in de straat gestaan.


Datum: 12-09-2011
Naam: Ronald van Lier  
img

Ja klopt. Ik ben de oudste zoon van Henry. Ik gaf trouwens alleen maar aan van wanneer tot wanneer ik daar gewoond heb. Van de eerste jaren weet ik weinig meer


Datum: 20-01-2012
Naam: Gerard  
img

Hallo Fred Vertommen, in ongeveer 1970 of 1969 heb ik aan jouw broer Harry een grote eierverzameling gegeven, kort voor ik de zee op ging. Eieren van veel soorten vogels die we vroeger uithaalden, uitbliezen en in doosjes deden met de naam er bij. Zelfs twee of drie koekoekseieren. Bestaat die verzameling nog dat jij weet? En hebben jullie ooit nog iets vernomen van Harries vroegere vriend Hans van Bree? Vriendelijke groet, Gerard.
<<< Gerard, Fred vraagt zich vast af wat je achternaam is. (red.) >>>


Datum: 21-01-2012
Naam: Gerard Eummelen  
img

Via de redactie kreeg ik een mailtje, w.s. omdat ze dachten dat ik die "Gerard" ben.
Helaas Fred, ik ben het dus niet. Jammer dat er niet meer mensen uit de jaren 50 begin 60 reageren. Maar wie weet komt dat nog.....


Datum: 21-01-2012
Naam: Gerard R.  
img

Beste Fred, Gerard Eummelen en redactie: Sorry, dat mijn achternaam er niet bij staat, ik heb zeer gegronde redenen om die op het internet niet te noemen wegens enkele vreemde kwiepen onder die naam, en daar wens ik niet mee in verband gebracht te worden. Ik zal voortaan mijn naam als Gerard R. schrijven, o.k? Groetjes, Gerard.


Datum: 21-01-2012
Naam: Redactie  

Beste Gerard R. Misschien willen de andere bezoekers wel contact met je opnemen maar dat email-adres dat jij opgeeft schijnt niet te kloppen. Wij krijgen mails aan jou steeds terug "Mailbox unavaillable" Laat a.u.b. even iets weten, redactie.


Datum: 06-04-2012
Naam: Trees Vertommen  
img

Wat een leuke site! Werd hierop gewezen door mijn broertje Arthur. De families die hier genoemd worden ken ik allemaal. Ik heb nog steeds contact met Daisy Erkelens. Zij woont nu in Zeeland. Mijn moeder heeft tot 2007 op Olympialaan 4 gewoond.


Datum: 07-04-2012
Naam: Marianne Schmeets  
img

Wat leuk. Ik was bevriend met Sylvia. Hoe is het met jouw familie? Leuke herinneringen komen nu boven. En wat een lieve moeder had jij.


Datum: 10-01-2013
Naam: Daisy Erkelens  
img

Ik ben via mijn man achter deze site gekomen. Leuk hoor, al diegenen die zich mij nog herinneren, laat wat van je horen! Ook leuk te lezen van de fam. Valkenburg, dat ze allemaal in dezelfde straat wonen. Ben zeer benieuwd naar ze! Wonen op 22 Harold en Wies er nog? Ik hoop gauw wat te horen.


Datum: 11-01-2013
Naam: Marianne Schmeets  
img

Leuk Daisy, ik kan me jou nog goed herinneren en jullie familie. Linda herinner ik me nog heel goed en jouw broer Ronald. Ben jij in de Olympialaan geboren? Wij woonden op nr 18, naast ons woonde de fam. Kraus en naast jullie woonde de fam. Valks. Die had geen kinderen. Wij hebben tot 1969 in de straat gewoond. Laat nog eens iets van je horen.


Datum: 12-01-2013
Naam: Gerard Eummelen  
img

Dag Marianne Schmeets, grappig hè al die oud buurtbewoners terug te vinden. Ik weet dat je moeder vroeger weleens riep "Marie José". Ben jij dat of is dat een zus(je)? In een van mijn vorige reacties (hierboven) had ik het over een man in zo'n driewielerkarretje die altijd hardgekookte eieren at. Weet jij misschien wat hij was of deed? Wij hadden zo'n kleine witbruine kooiker, Bommie genaamd. Ze werd door veel mensen in de buurt verwend. Bij jullie buren (of een huis verder) kreeg ze altijd verse eieren en van de dochters van de familie Donkers kreeg ze op hun verjaardagen koekjes. De broer van Daisy heet volgens mij Donald. De oudste was volgens mij Rob en dan kwam Linda.


Datum: 26-01-2013
Naam: Sylvia Vorstenbosch Vertommen  
img

Hallo allemaal, Natuurlijk kan ik nu niet achterblijven. Mijn naam is een paar keer genoemd; ik ben de zus van het knappe zusje Trees. Marianne, wat leuk dat ik je naam op deze site ben tegengekomen! Weet je nog dat we elke dag naar school liepen? Ik herinner me de meeste families nog, en ook dat de Olympialaan inderdaad een doodlopende weg was, die uitkwam op "het kolenveldje" van familie Voeten. Ik was bevriend met Ria Voeten. Vaak speelden we op het kleine ronde plein van de Olympialaan met de buurtkinderen zoals landje veroveren en stoeprandje butsen. Ik ben nu 65 jaar, 42 jaar gelukkig getrouwd met Gerard en heb vier kinderen en twee kleinkinderen. Denk nog vaak aan die tijd in mijn oude buurt.


Datum: 04-02-2013
Naam: Daisy Teunissen Erkelens  
img

Hallo, Marianne, Sylvia, Trees en Gerard. Ik ben niet in Eindhoven geboren maar in Gilze Rijen. Ik weet niet precies hoe oud ik was toen we naar de Olympialaan verhuisden, maar ik denk dat ik 1 was. Ik heb er gewoond tot mijn 14e. Daarna moesten wij (Andre, Inge, Debby en ik) naar 'n tehuis, daar mijn ouders gingen scheiden. Maar ik heb veel warme herinneringen aan de Olympialaan. In de zomer met mevr. Van Eumelen touwtje springen op 't pleintje, bij fam. Schmeets belletje trekken, op woensdagmiddag tv kijken, ik dacht bij fam. Lacet, hondje Loekie pesten van de fam. Van Ree, blaadjes van de haag plukken van de fam. Kwak, en dan hard weglopen als hij 't zag. Mijn broer Eddy die verliefd was op Anneke Ebli. In 't gangpad naast de fam. Van Ree stond toentertijd 'n hart met de namen van Ed en Anneke. Noëlla Kleuters kan ik me ook nog goed herinneren. Mijn jongste zusje Debby is overleden, zo'n 10 jaar terug. Mijn broer Rob is al 24 jaar geleden overleden. Linda, Jerry en Eddy wonen nog in Eindhoven. Donald, Andre en ik wonen in Zeeland, Terneuzen en ik in Philippine. Inge woont in Loosdrecht en Martin in Rijswijk ZH. Het gaat allemaal goed met ons. Woont de fam. Huiswoud er nog? Zij heet Wies en hij Harold en ze hebben twee zoons. Hij is 'n Surinamer. Oh ja, met Trees heb ik ook nog contact. Nou, hoop op 'n reactie zodat ik weer kan reageren.


Datum: 14-02-2015
Naam: Han van Reenen  
img

Hallo allemaal, leuk dit te lezen, het roept goede herinneringen op. Wij woonden op 50. Mijn moeder en Harry hebben er tot voor kort gewoond.


Datum: 21-08-2015
Naam: Marianne Schmeets  
img

Hallo Han van Reenen. Wat leuk jouw naam tegen te komen. Was jouw vader ook beroepsmilitair?  Ik weet dat nog. Oma Bijl woonde op 46. Wij speelden veel bij jullie voor de deur.


Datum: 19-08-2016
Naam: Edwin Erkelens  
img

Hallo Erik, een paar namen klinken mij wel HEEL bekend: ik ben Edwin, inmiddels 48 jaar, en de zoon van Jerry Erkelens. Ik ben de neef van: Daisy, Donald, Rob (overleden), Inge, Martin, Linda en Eddy. Mijn moeder is Leni. Zij en mijn vader Jerry zijn gescheiden in 1971. Maar wij kwamen bij tante Daisy op nr. 24 (als ik me niet vergis). Mijn vriendin Patricia is een nicht van de huidige partner van ome Donald, Els.


Datum: 11-10-2016
Naam: Edwin Erkelens  
img

Hoi tante Daisy, mijn ma, Leni, kan zich Harold en Wies ook nog herinneren.


Datum: 17-07-2020
Naam: Pieter Smit  
img

Ik ben op zoek naar de familie Lacet. Weet iemand waar zij gebleven zijn of heeft iemand nog contact met Ronnie Lacet? Het is inmiddels 52 jaar geleden, maar ja, je weet nooit. Ik woonde in de Antony Moddermanstraat, maar we zaten op dezelfde school. Volgens mij deed vader Lacet iets met Polynorm-kozijnen, maar dat weet ik niet zeker.