EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20712

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stationsweg

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Post / PTT / KPN / TPG / TNT

Onderwerp 3.:

Post-, Telegraafkantoor, Station 3

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Postkantoor met postperron

Beschrijving

Eind jaren ''60 werd bij het postkantoor aan de Stationsweg een postperron gebouwd, daar de post niet meer op de personentreinen was aangewezen maar een eigen posttrein-sternet ter beschikking had. Eindhoven was mogelijk kandidaat om expeditieknooppunt te worden, maar dit kwam in 's Hertogenbosch.


Geplaatst op

16-07-2009

Reacties:

Datum: 16-07-2009
Naam: Mark van de Laar  
img

In de jaren 70 heb ik vaak vakantiewerk op het postkantoor gedaan, met kerst de kaarten sorteren en in de zomer bestellen en wat later de treindienst. Dat was leuk werk! In het begin werden de postzakken op het postkantoor op een aanhangwagen gegooid waarna ze op perron 3 en 4 weer werden afgeladen. Als de trein kwam, meestal een speciale posttrein, soms een gedeelte van een personentrein, moesten de zakken weer gesorteerd worden ingeladen. Begin jaren 70 werd ineens gebruik gemaakt van containers waarbij in iedere container alleen de zakken kwamen voor een speciale stad. De container werd ook meteen in de posttrein geladen. Volgens mij was het pas in 1975 dat het postperron in gebruik werd genomen en helaas maar kortstondig. De post werd voortaan met vrachtauto's naar het nieuwe knooppunt Den Bosch gebracht om daar verder te worden verwerkt. Volgens mij werd zelfs een kaartje voor de buren vanaf dat moment via Den Bosch verwerkt.
Jammer dat het eens zo drukke postkantoor nu zo verlaten is.


Datum: 17-07-2009
Naam: Wim Habraken  

Nico, bedankt voor de goede fotoreeks van het oude Hoofdpostkantoor. Mark, was jij die jongen die door hoofdbesteller Cees Janssen naar huis was gestuurd vanwege je outfit (T-shirt)? Of ben jij de zoon van Jan van de Laar Oud Chef Bestelling en Loketdiensten?


Datum: 17-07-2009
Naam: Mark van de Laar  
img

Nou Wim, klopt allebei! Ik geloof dat het ergens in 1975 was dat ik thuis werd gebeld omdat er in Woensel een tekort aan bestellers was. Ik wilde best wel weer wat bijverdienen en fietste naar Woensel. Via de hoofdbesteller kon ik meteen doorlopen naar de Hr Boerrigter, die destijds daar de baas was. Ondanks mijn goede relaties met de PTT moest ik meteen weer naar huis in Strijp om een andere broek aan te trekken. Wel logisch, ik was 18 jaar en in die tijd was het modern om een afgedragen spijkerbroek te dragen en dat was natuurlijk niet de manier om een staatsbedrijf te vertegenwoordigen.


Datum: 20-07-2009
Naam: Wim Habraken  

Het "oude" hoofdpostkantoor staat op het punt te verdwijnen. Heeft iemand nog foto's dat het gebouw werd gebouwd?


Datum: 20-07-2009
Naam: Mark van de Laar  
img

Er staan al diverse mooie foto's van het postkantoor op deze site, zie bv 11906, 16785 en 16800