EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20721

Bijdrager:

Jaar:

1948

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

634 Zandrijk

Straat:

Sliffertsestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Engels R.A.F.-kamp

Beschrijving

Het Engelse R.A.F.-kamp, waarschijnlijk Sliffertsestraat.


Geplaatst op

17-07-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 17-07-2009
Naam: Leo van den Sommen  
img

Was dit later 't Peter Zuidkamp?


Datum: 17-07-2009
Naam: Gerry de Bie  
img

Dit is inderdaad het tegenwoordige Borghoutspark in Zeelst. In de oorlog door de Duitsers gebouwd. Men reed de Duitse vliegtuigen met opgeklapte vleugels, over de weg, naar dit legerkamp omdat het vliegveld nogal eens werd gebombardeerd door de geallieerden. Na de oorlog hebben de Engelsen er een tijd gezeten en daarna werd het in gebruik genomen door de KLu als Peter Zuidkamp. Eind jaren tachtig werd het door defensie verkocht aan particulieren die de panden tot woonhuis konden verbouwen.


Datum: 17-07-2009
Naam: Toon Geevers  
img

Volgens mij lag de ingang aan de Biezenkuilen in Zeelst.


Datum: 18-07-2009
Naam: Hans Vervoort  
img

Dus dit hoort bij het grondgebied van Veldhoven en is geen Eindhoven?


Datum: 29-01-2016
Naam: M.B.,Meeuwsen  
img

Hoewel dit kamp in Zeelst lag, had het wel degelijk een relatie met de Vliegbasis Eindhoven, aangezien hier de lagere Luchtmachtmilitairen gelegerd waren die hun werk hadden op, jawel, de Vliegbasis Eindhoven. Ook was hier de locatie van een gedeelte van het Motorsquadron (MT) en wel de transportleiding en voertuigstalling van de Vliegbasis.


Datum: 30-01-2016
Naam: Johan Vervest  
img

Door een aantal grenscorrecties en wegverleggingen zou het tegenwoordig best wel eens Eindhovens gebied kunnen zijn. Voor de oudere Eindhovenaren is de tegenwoordige toestand best wel verwarrend. Vroeger lag de grens bij de Night Cap maar deze grens is al lang verlegd.


Datum: 25-12-2017
Naam: Frank van den Bosch dpl sld  
img

Ik heb op Kamp Zeelst 18 maanden doorgebracht april 1964 tot eind september 1965. Ik fietste elke dag van Kamp Zeelst naar "de Basis" Vliegbasis Eindhoven. Ik werkte daar als Bewapeningsspecialist, hoewel dat ook wel "Vliegbasis Welschap" werd genoemd. 's Avonds brachten we veel tijd door in "The Night Cap". Waar we wel eens een weddenschap met de barkeeper hielden hoeveel borrels er nog in de fles zaten. De verliezer moest betalen en ... opdrinken. Het gevolg hoef ik verder niet uit te leggen...:-) en de barkeeper verloor natuurlijk nooit....:-)


Datum: 27-12-2017
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Mijn kameraad woont momenteel in het Borghoutspark en heeft achter in zijn tuin nog een fietsenstalling van de Duitsers staan. Het is een huisje met niet zo'n dikke muren als van de woningen die u hier ziet. Je zou het zo niet zeggen, maar de muren zijn overwegend meer dan 50 cm dik.