EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2074

Bijdrager:

Jaar:

1951

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

113 De Witte Dame

Straat:

Willemstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Willemstraat

Beschrijving

Hier op de hoek met de Kleine Berg. De tassen hangen hier volop in de winkel van Tenax.


Geplaatst op

28-11-2005

Reacties:

Datum: 29-11-2005
Naam: Peter Vermeulen  

Inderdaad zat naast de ingang van de opslagplaats van het E.D. herenmode Van der Schoot. Maar of er aan deze zijde ook nog kantoren van het E.D. hebben gezeten weet ik niet.


Datum: 30-11-2005
Naam: Anne Troost  
img

Op de Willemstraat zat toch ook nog een drogisterij Vermeulen. Was dat niet ter hoogte van de bus of vrachtauto, die in het midden is afgebeeld?


Datum: 30-11-2005
Naam: Peter Vermeulen  

Dacht het wel, maar ik herinner me meer de postzegelhandel Vermeulen richting Wilhelminaplein. Was overigens geen familie van mij.


Datum: 06-04-2006
Naam: Maurice van den Berge  
img

Ik ben in 1963 op de Willemstraat geboren. We woonden toen boven een filiaal van de Technische Unie en keken vanaf het balkon aan de achterkant op het Wilhelminaplein.


Datum: 05-09-2006
Naam: Nia Floris van Stratum  
img

Drogisterij Vermeulen zat bijna op de hoek Willemstraat-Wilhelminaplein. Daarna verhuisden ze naar Willemstraat 25 in het voormalige Philips-apotheekpand naast slagerij Jos van Stratum, Willemstraat 23.


Datum: 30-10-2006
Naam: Anna  
img

Waar zijn Sjannie en Jantje Roolant gebleven? Ik kwam daar achterom in de bakkerij kijken bij de grote mixers. Wij woonden naast de drukkerij van ED boven de slijterij van Bakel Berings. Vanuit het raam zag ik de massa's heren met hoeden op de fiets, het broodtrommeltje achterop, onderweg naar de Philipsfabriek Emmasingel.


Datum: 30-10-2006
Naam: Cees Janssen  
img

Leuke en interessante oude foto van een zeer bekend punt in Eindhoven. En dan te weten, dat ik in dit pand (voorheen Tenax) ruim 33 jaar met een reisbureau heb gezeten: NRV Holiday en vervolgens Brooks reisburo. Deze laatste zit er overigens nog steeds.


Datum: 17-01-2007
Naam: Joop Heldoorn nu in Drouin Vic-Australie  
img

Het gebouw op de hoek van de Emmasingel en Willemstraat was de Marshall Bar. Daar woonde mijn oude vriend Willie Vriens, die nog steeds in Eindhoven woont.


Datum: 12-06-2007
Naam: Marjo Spierings  
img

Het Eindhovens Dagblad (ofwel een dependance ervan) zat in het hoekpand tegenover wat later Tenax was. Siteur woonde op 3a (1936) en de winkel (slijterij) was op nr. 3 van Van Bakel-Berings. Zo staat het op de woningkaart. Misschien dreven je ouders de winkel in die tijd voor de fa. v. Bakel, Marlou?


Datum: 09-10-2007
Naam: Rian van Hout-Heller  
img

Het eerste witte pand aan de linkerkant was Willemstraat 5. Ik heb daar gewerkt vanaf 1974 bij Reisbureau De Magneet. Mij is verteld dat daar vroeger een tandarts zat. Het was een zeer oud en vervallen pand met een oude zolder waar we liever niet kwamen want het stikte er van de muizen. En Cees Janssen van NRV, als je dit nog leest, we waren concurrenten, maar ik ben je nog steeds dankbaar dat wij, als bij ons het riool weer eens verstopt was, bij jou op de hoek mochten komen plassen! Later werd De Magneet Holland International Reisburo evenals Lissone Lindeman van nr. 19. Nog later werd besloten dat twee kantoren van H.I. in één straat te veel was en kwamen we met z'n allen op nr 19 te zitten. Daar heb ik tot eind 1986 gewerkt.


Datum: 13-10-2007
Naam: Jan van der Meulen  

Beste Rian van Hout-Heller. Aan de linkerzijde waren twee tandartsen: Van Hapert en wat verder richting Wilheminaplein Hoogenbosch. Verder aan die zijde ook Vermeulen drogist en de Eeuwige Lente met bloemen, Germania net schoenen, later werd dit Van Bommel en daarnaast PC van Heugten.


Datum: 18-10-2007
Naam: Cees Janssen  
img

Rian, er gebeurde toentertijd nog al eens wat in de reiswereld, roerige tijden; graag gedaan wat het plassen betreft.


Datum: 10-11-2007
Naam: Jan Van Der Meulen  

Excuses, Hoppenbrouwers Kievits, woonde niet in de Willemstraat maar toen op de Parklaan, in de Willemstraat woonde Hoppenbrouwers van Hussen naar ik meen, in het nu nog fraaie pand waarin een kapsalon zit. Opmerking, mevrouw Hoppenbrouwers Kievits is bij de grote brand van hotel het 't Silveren Seepaerd in 1971 met vele andere hotelgasten omgekomen.


Datum: 05-06-2008
Naam: Marianne van Hasselt-Hurkmans  
img

In het rechtse pand, dat de Willemstraat en Emmasingel splitst, heeft in de beginjaren vijftig fotograaf Max Koot gezeten. Hij was later fotograaf van de koninklijke familie. Hij heeft mij ook gefotografeerd.


Datum: 10-10-2010
Naam: Annie van Hout Mandigers  
img

Heette die kunsthandel niet Van Heugten? Ik meen dat hij naar ergens in de buurt van de Bergstraat is verhuisd.


Datum: 11-10-2010
Naam: Rian  
img

De kunsthandel heette Bekkers.


Datum: 11-10-2010
Naam: Marianne van Hasselt-Hurkmans  
img

De kunsthandel was van Piet Beckers. De lijstenmakerij zat in de Bergstraat. Die was van Jan Retera. Hij leverde inlijstingen aan Beckers. Jan Retera is een paar maanden geleden overleden hoorde ik van familie.


Datum: 24-07-2018
Naam: Diny Nagel-Grave  

Zat hier later niet de meubelwinkel van De Dunnen of Dungen?


Datum: 24-07-2018
Naam: Peter Vermeulen  

Nee, die zat verderop op de Kleine Berg. Naast de Tenax zat in de jaren 40/50 een kruidenierswinkeltje, daarnaast de bakkerij van Mien Roolant en daarnaast kwam de meubelzaak van Den Dunnen. Dan kwam nog café De Zeeuw en vervolgens kwam er een ingang naar de opslagplaats van het Eindhovens Dagblad. Als kind heb ik daar de grote rollen krantenpapier zien versjouwen.


Datum: 24-07-2018
Naam: Anne Troost  
img

Peter, zat naast het Eindhovens Dagblad niet Van der Schoot herenkleding? Met de slogan: Van der Schoot kleed klein en groot. Het Eindhovens Dagblad heeft toch ook nog met de kantoren aan die zijde gezeten voordat ze naar de Wal zijn gegaan dacht ik. Dat was volgens mij vlak voor de fusie met De Nieuwe Eindhovensche Courant. Of heb ik het mis?


Datum: 24-07-2018
Naam: Jan Van Der Meulen  

In de nieuwbouw op de hoek van de Kleine Berg-Willemstraat zat meubelzaak Font Freide. Ik herinner me een zaak waar de eerste televisieuitzendingen te zien waren. Daar heb ik voor de etalage staande de kroning van koningin Elisabeth van Engeland gezien. Ik woonde toen op Willemstraat 28.


Datum: 24-07-2018
Naam: Marlou Ansems Siteur  
img

Naast het Eindhovens Dagblad was een drankwinkeltje van Siteur, ik denk rond of na de oorlog. Daar hebben mijn ouders gewoond en zijn mijn broer Hans en twee zusjes Marjan en Dorthy geboren. Ze zijn toen verhuisd.
Ik kom uit een gezin van zes kinderen. De laatste drie zijn op de nieuwe Hastelweg in de Botenbuurt geboren, Rudy, Marlou en Frank. Ik heb daar een fijne jeugd gehad met veel kattekwaad. Het sportveld van DBS werd bij een strenge winter ondergespoten met water en daar ging mijn zakgeld aan op: bijna iedere avond schaatsen. De kabouters en gidsen niet te vergeten en dan het sporten gymnastiek bij Ars Atletiek. Waar ik nog een paar foto's van heb. Ergens in Brussel.
Ik hoop in die goede oude tijd nog veel mensen terug te vinden. Ik zou daar graag wat meer van willen weten.


Datum: 24-07-2018
Naam: Jan van der Meulen  

Beste Marlou Ansems Siteur, Siteur van de kaas, later in de Hermanus Boexstraat? Van Bakel Berings klopt. De zaak is later voortgezet naar ik meen door Eugene Piters, die weer verhuisde met de wijnhandel naar de Vestdijk, thans daar onder dezelfde naam Piters. Verder aan deze zijde van de Willemstraat zaten slager Van Galen, Janus van der Horst (v.d. Ven & Co) meubelzaak V.d. Wiel van Stratum, Ruys reisbureau, sigarenfabrikant Hoppenbrouwers Kievits enz. tot op de hoek met het Wilhelminaplein PC van Heugten.


Datum: 24-07-2018
Naam: Jo Derkx  
img

Op de hoek van de Willemstraat en het Wilhelminaplein was een of ander louche café. Ik zag dat ze champagnekleurige spiegels en roodpluche canapés naar binnen sjouwden voor de opening. Links ernaast zat drogisterij Jan Vermeulen en zijn vrouw Ria. Aardige mensen maar wel 'echte' middenstanders. Later verhuisden ze verder naar het centrum. Nog enkele winkels aldaar: schoenenzaak Van Bommel, het sigaretten/snoep/snuisterijenwinkeltje van mevr. Loderus, onze buren de familie Rutgers (stoffen en kleermaker), slager Van Stratum, de Ploegzolder, diverse reisbureaus, helemaal vooraan een snoepwinkeltje van De Jong, 'het Lido' (Tom de Jong heeft lange tijd furore gemaakt in de Eindhovense operettewereld, hij is onlangs overleden). Helemaal aan het begin had je een kunsthandel waarvan me de naam even is ontschoten. Zelf woonde ik op nr 31, het EAZ, waar mijn vader de leiding had.


Datum: 24-07-2018
Naam: Marjo Spierings  
img

Marianne, vergis je je niet? Max Koot kan ik wél terugvinden op Grote Berg 72, dat was de bovenwoning van het hoekpand Grote Berg / Kleine Berg. Hij heeft daar gezeten van 1944 t/m 1951 en is toen naar Den Haag gegaan. Hij staat niet bij Willemstraat 2, wat jij bedoelt (het hoekpand café Marshall).


Datum: 24-07-2018
Naam: paul van der Cingel  
img

Terwijl Jan van der Meulen in de Willemstraat naar de kroning van Elisabeth II stond te kijken deed ik hetzelfde in de Kruisstraat.  De naam Loderus doet bij mij een belletje rinkelen. Ik herinner mij dat ik met mijn vader in zijn sigarenwinkel stond, het was een al wat oudere heer, en het duurde en het duurde maar, dat gesprek tussen hem en mijn vader. Dan bakker Roland (d of t?).Toen wij van de Kleine Berg naar de Elzent waren verhuisd (rond 1 jan. 1952) bleven wij klant en die arme broodbezorger met zijn grote mand voorop zijn fiets moest de Bergstraat door, de Paradijslaan, bruggetje over om naar ons te fietsen om een brood à 37 cent af te leveren, of om te horen dat er die dag niets nodig was. Mijn eerste lange broek werd op maat gemaakt bij Van der Schoot, eerst meten, dan 2x passen en dat allemaal voor 14 gulden.