EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20774

Bijdrager:

Jaar:

1989

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

627 Herdgang

Straat:

Philips-de Jonghpark

Onderwerp 1.:

Parken / Speeltuinen

Onderwerp 2.:

Stadsparken

Onderwerp 3.:

Philips-de Jonghpark

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Philips de Jongh Wandelpark

Beschrijving

.


Geplaatst op

21-07-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 21-07-2009
Naam: Tini van Rooij  
img

Deze foto doet me terugdenken aan het Philips de Jonghpark uit mijn jeugd. Keurige strak aangelegde paden met grasstroken langs beide zijden. En alles keurig kort gemaaid, nog veel strakker dan op deze foto. Als je daarbij bedenkt dat dat maaiwerk toen nog met de zeis gebeurde dan kun je nagaan hoeveel mensen daar aan het werk waren.
Ik heb begrepen dat er veel werk en geld is gestoken in de renovatie van het park maar of het ooit nog zo mooi wordt? Ik denk ook niet dat dat heden ten dage nog kan, destijds was het nog "VERBODEN ZICH OP HET GRAS TE BEVINDEN" Een uitzondering hierop was uiteraard de speelweide.


Datum: 21-07-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Ben gister nog even gaan kijken naar het monument op de speelweide. Nu is de voet van het monument geheel verwoest en is er geen spaander meer van heel. De koperdieven hebben nu vrij spel want er wordt toch geen onderhoud meer aan gepleegd. Het is echt droevig dat er zo met het verleden wordt omgegaan. Is er nu niemand die daar verantwoordelijk is bij de gemeente? Schandalig gedrag en niet alleen van de vernielers. Vraag desnoods in een plaatselijke krant of wijkblad enkele vrijwilligers die het monument willen adopteren. Ook denk ik hier aan de verkenners of andere soortgelijke jeugdgroepen.


Datum: 21-07-2009
Naam: Tini van Rooij  
img

Valt zo'n monument dan niet onder Monumentenzorg of stel ik hier een stomme vraag? Maar als dat niet zo is zou dat wel moeten. Voor het monument waar dit om gaat zie foto 1908.
Frits van Geffen maakte ook een foto van het monumentje maar daarop is slechts een fragment te zien, zie de grote versie.


Datum: 21-07-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Ik heb in Canada op verschillende plaatsen in de stad borden gezien met de tekst: "Voor adoptie van deze straat bel een telefoon nummer". Die personen die zich opgeven houden dan de straat schoon en volgens kenners wordt een of twee keer per jaar een feestavondje gehouden als dank. Het is goedkoop en de eventuele vervuilers worden ook nog eens een keer direct aangesproken. Is misschien iets ter navolging, minimaal ter overdenking.