EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20787

Bijdrager:

Jaar:

1953

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

622 Het Ven

Straat:

Bredalaan

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Processies / Bedevaarten

Onderwerp 3.:

Processies, St Theresia

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Theresia-processie

Beschrijving

Processie ter ere van de H. Theresia. De stoet trekt door 't Ven en passeert op verschillende plaatsen "levende beelden". Zoals hier voor de meisjesschool aan de Bredalaan. De witte engel (links van de kerktoren) is Nellie van der Eerden. << heeft of weet iemand nog foto's van levende beelden tijdens deze jaarlijkse processie? (red.) >>


Geplaatst op

21-07-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-01-2010
Naam: Johan Vervest  
img

Met het jaarlijkse Theresiafeest (de parochieheilige) begin oktober trok de lichtprocessie door de parochie naar het Theresiabeeld in de Bergen op Zoomstraat. Langs de route stonden meerdere levende beeldengroepen. Het aantal ben ik vergeten. Na het vliegtuigongeval 1956 werd alles afgelast. De traditie is nooit meer in ere hersteld.


Datum: 25-01-2010
Naam: Ad Timmers  
img

Deze processie trok altijd op 3 oktober door de parochie. Bij het beeld van Theresia, in de Bergen op Zoomstraat, waar wij toen woonden, werd dan een bloemenaltaar gebouwd. Hier stopte de processie voor een gebed. Na de processie werd er een film over het leven van Theresia vertoond op het kerkplein.


Datum: 11-04-2010
Naam: Johan Vervest  
img

Het was de jaarlijkse lichtprocessie. Vrijwel alle deelnemers droegen een kaars met daaraan een papieren kapje, dat was bedrukt met een afbeelding van de heilige Theresia. Na de plechtigheid kregen de deelnemers jaarlijks een zakje met daarin gewijde rozen. Na 1956 is alles verloren gegaan. Voorzover mij bekend is de film nadien nooit meer op parochiële schaal vertoond.


Datum: 21-01-2014
Naam: Frans Donders  
img

Ik weet nog wel dat wij in de maand Mei, iedere zondag, in processie naar Meerveldhoven liepen naar kerk "de heilige Eik" of zoiets?
Frans Donders


Datum: 29-08-2016
Naam: Antoinette Walenberg  
img

Zo'n "zakje" met daarin gewijde rozenblaadje(s) is nog steeds in mijn bezit.