EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20827

Bijdrager:

Jaar:

1935

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

112 De Bergen

Straat:

Frederik van Eedenplein

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Tentoonstellingen en beurzen

Onderwerp 3.:

Almivato

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Almivato in het ED van mei 1935

Beschrijving

Almivato in het ED van mei 1935: "Het tentoonstellingsterrein wordt begrensd door een groote hal van 100x33 M een kleinere hal van 62x20 M die rechthoekig op de eerste staat en die weer overgaat in de congreszaal waar de amusementsgelegenheid aan grenst. Even verder ligt de z.g.bouwhal waar uitsluitend de bouwvakken en de tuinderij exposeren. Tusschen deze bouwhal en de cabaret zaal is ruimte voor een poffertjeskraam, die - zij worden steeds zeldzamer - een oud Hollands eetgenoegen voor deze dagen weer in eere zal herstellen. Tusschen de uiteinden van de groote hal en de bouwhal staat het moderne voorfront dat naar een ontwerp van ir. Kalff wordt uitgevoerd. De gebouwen zijn van de firma Bokking uit Helmond Tussen de gebouwen is een plantsoen met vijver en fontein van kwekerij Gustaafs uit Geldrop. Electrische installatie verenigde electricïens  onder leiding van Nolte. Gas- en waterleiding door de verenigde loodgieterspatroons onder leiding van fa. van der Somme.  Schilderwerk Caspar de Haan. Bufetten Jos Verheugen Parkeerterrein wordt geëxploiteerd door van der Meulen-Ansems. Artiesten; Earle Klein, Tholen en van Lier, Louis Davids en anderen.

De verenigde bakkerspatroons zullen voor de gehele duur van de tentoonstelling drie ovens - een gas- een kolen en een olie-oven - in vol bedrijf hebben. bovendien zijn er diverse wedstrijden vergaderingen en congressen.                


Geplaatst op

25-07-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-07-2009
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Hoe moeten we de tekening zien? Ik zou denken: links de slingerende Dommel (met zwembad bij het vlaggetje links boven onder de I?). De straat achter is dan de Edensstraat met links naar achter lopend de Potgieterstraat en rechts de Hugo Verrieststraat. Het vreemde zou dan zijn dat er mensen linksvoor op de Dommel lopen?