EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20838

Bijdrager:

Jaar:

1968

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Koren / Zangverenigingen

Onderwerp 3.:

Tivolikoor

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Misa Criolla - Tivolikoor

Beschrijving

Eind jaren 60 bracht het succesvolle Tivolikoor een LP uit van de Misa Criolla. Een plaat die bij ons thuis werd grijsgedraaid. En nog steeds mooi! De LP werd uitgegeven door Jan van Leest en het koor stond onder leiding van pater A. Smulders. Lyda Jonker speelde klavecimbel en Richard Kroes orgel. Medewerking verleende het ensemble Los Amigos del Parana. De achterkant van de hoes vermeldt: "Deze merkwaardige Argentijnse mis, gecomponeerd op Zuid-Amerikaanse melodieen, trekt steeds meer de aandacht der experts, die zoeken naar nieuwe vormen. Men experimenteert met beat-, jazz- en tienermissen, men vindt het wel leuk, maar ziet er toch geen blijvertje in. De Misa Criolla echter is te zien als een waardevolle stap in de richting van de ritmische volksmis en daarom voor iedereen het beluisteren waard".


Geplaatst op

25-07-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-08-2010
Naam: Hans van Hout  
img

Kan dit mij nog goed herinneren. Het was in de Stadsschouwburg in Eindhoven. Ken nog enkele mensen van naam. Heb zelf jaren in het Tivolikoor gezongen.


Datum: 25-09-2010
Naam: ML Heesakkers  
img

Bovenste rij van de heren, de vierde heer van links is Jan van den Wildenberg uit de Edelweisstraat. Geboren te Woensel op 7 november 1916 en gestorven te Eindhoven op 26 mei 1998. Jantje kon als geen ander trucjes, zoals een bezemsteel op zijn kin balanceren!


Datum: 10-03-2014
Naam: Jeanne Stehmann-Laheij  
img

LS
Voor vrienden ben ik op zoek naar een lp van het Tivoli koor.
Kunt u mij helpen?
Dank u wel.