EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

20844

Bijdrager:

Jaar:

2007

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

312 Lakerlopen

Straat:

Tongelresestraat

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Tongelre, de Valk / De Hefbrug / Reemers / Havenzicht

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Café van Bragt

Beschrijving

Op dit moment woont hier een van de bekendste kunstenaars: John Körmeling.


Geplaatst op

26-07-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-07-2009
Naam: Wil van Hout  
img

John Körmeling moest het wiel uitvinden. Een heel apart wiel. Het moest n.l. het parkeerprobleem oplossen. Een groot soortement Deense hoogvaart waar dan de auto's in geplaatst konden worden.


Datum: 26-07-2009
Naam: Rudy  
img

Hij is niet alleen kunstenaar maar ook architect, het veel besproken en ook al gekraakte draaiende huis op de rotonde in Tilburg is van zijn hand..


Datum: 27-07-2009
Naam: Jan Wolfs  
img

Herman van Bragt had hier een fotostudio. Rond 1950 verbouwde van Bragt zijn bar van hout over naar steen want de schippers hadden over de jaren met toepen ( ze klopten niet ) met de klompen de bar in geschopt. Waar nu een veranda is was vroeger een pisbak achter een golfplaat.


Datum: 27-07-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Dit huis ziet er heel wat beter uit dan het draaiende huis in Tilburg en bovendien staat dat huis bijna altijd stil. Wat betreft de architectuur, daar ga je van huilen. Ongetwijfeld heeft John Körmeling mooiere kunstwerken gemaakt.


Datum: 27-07-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Als het goed is moet je het huis niet zien draaien. Het huis moet n.l. een zwenking maken gelijk aan de stand van de zon. Als het winter is zal het huis minimaal zwenken en in de zomer zal dat maximaal zijn. De zon zie je ook niet rond de hemel gaan en toch legt hij een hele hemelboog af. Het huis is geen draaimolen.


Datum: 27-07-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Toevallig ben ik vanmiddag nog 2x langs dit huis gekomen, eerst om 3 en later rond 4 uur. Je ziet dan, dat het iets verplaatst is. Het moet in 20 uur helemaal rond zijn gegaan. Het heeft echter, door allerlei mankementen, al vele malen stilgestaan.


Datum: 27-07-2009
Naam: Martin Swinkels  
img

Is Herman van Bragt hierna verhuisd naar de Hoogstraat in een pand tussen de Botstraat en de Willebrordusstraat?


Datum: 27-07-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Het heeft toch geen nut helemaal rond te gaan. Als het winter is kan hij enkele graden zwenken en daarna weer terug. In de zomer zou het gunstiger zijn door te draaien. Maar zoals je zegt heeft hij in 1 uur een kleine verplaatsing gehad, wat een 1/24 van een cirkel zou zijn als het goed is. Met een in geregelde computer is het heel eenvoudig te verwezenlijken.


Datum: 03-08-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Van John Körmling is het roze huisje (kortste overdekte brug ter wereld) aan de achterkant van het Van Abbemuseum, zie foto 19037