EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

21115

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

722 Blaarthem

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Horeca

Onderwerp 2.:

Cafés

Onderwerp 3.:

Gestel, De Cactus / Oud-Gestel

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Café de Cactus

Beschrijving

Café de Cactus, Hoogstraat 408.


Geplaatst op

18-08-2009

Reacties:

Datum: 09-07-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Daar zit zelfs een héél lang verhaal achter. Dit is van ousher cafe "Oud Gestel" en de uitbaters daarvan waren Jan en Emmie de Zenger. Cafe Oud Gestel was in mijn jeugd het beste cafe van Gestel. Met een kastelijn die zelf niet dronk, sterk als een os, er gebeurde nooit niks want je keek wel uit om het met deze kastelijn aan de stok te krijgen. Met de kermis moest het biljart altijd naar de keuken, dat deed hij altijd alleen. Hij sloopte het biljart en de twee leiplaten tilde hij alleen en bracht ze alleen naar achter. Zo kan ik nog wel even doorgaan. Nog een over deze sociale kastelijn, tijdens mijn diensttijd kwam ik in het weekend als ik thuis was altijd daar. Wanneer ik weg ging zei ik Jan schrijf je het zolang op (in die tijd gewoon). Ja fl. 54,= per maand was ook niet veel. Aan het einde van mijn dienst tijd een afzwaai feestje bij Oud Gestel en de andere dag moest ik bij Jan in de keuken komen. Jongen luister 'ns, hoe wil jij dit allemaal betalen. Ik zei Jan jij krijgt je geld tot het laatste dubbeltje. Er stond toen zo'n Fl.275,= dat waren toch enkele maansalarissen voor een jongen van 20 jaar in die tijd. Luister je hoeft mij niks te betalen maar je moet me een ding met je hand op je hart beloven, vanaf nu nooit meer poffen in geen enkele kroeg, daar word je niet wijzer van en menigeen gaat er onderdoor. Tot de dag van vandaag heb ik nooit meer gepoft, het was een wijze, sociale les aan een snotneus van 20 jaar, die nu op zijn 65ste nog dankbaar is aan deze fijne kastelijn. Ik heb nog ergens een foto liggen van dit echtpaar en die zal ik op zoeken, maar heb geduld.


Datum: 10-07-2008
Naam: Toon Geevers  
img

Ad, dit cafe heette vroeger ook nog "Het vrolijk rad" en met kermis of carnaval, dat weet ik niet meer, draaide twee verlichte karrewielen boven de deur.


Datum: 12-07-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Dat was voor mijn tijd Toon, heb jij Jan en Emmie de Zenger ook nog gekend, ik heb van beide een foto verzonden dus misschien komen ze er wel op staan.


Datum: 15-07-2008
Naam: Ad Pluijm  
img

Piet de Greef was de ober in het weekend en mocht het van de Zenger overnemen als hij stopte en zo geschiedde. Na Piet de Greef kwam Bert Overmeier erin, daarna kwam Jan Vlemmings, die draaide op de papieren van mijn vrouw. Hij heeft een tragisch ongeval gehad in Rotterdam, een groot pak (ik dacht hout) viel van grote hoogte uit een kraan en hij was op slag dood. Al die tijd heette het café nog Oud Gestel. Na Jan Vlemmings ben ik het spoor bijster.


Datum: 19-08-2009
Naam: Kees van der Hoeven  
img

Begin jaren 1970 heette het café Oud Gestel. Vanwaar nu De Cactus?


Datum: 19-08-2009
Naam: Redactie  
img

Van dit vroegere café Oud Gestel zijn een aantal van belang zijnde reacties naar hier verplaatst. Zie reacties van 2008.


Datum: 16-12-2009
Naam: Will Konings  
img

Na Jan Vlemmings kwam Frits van Dam samen met ineke v.d.Heijden, daarna Ineke v.d. Heijden., en die heeft het overgedaan aan dochter Jolanda tot de dag van vandaag nog steeds.


Datum: 16-12-2009
Naam: Will Konings  
img

De naam "De Cactus" is ontstaan door Ineke v.d. Heijden via het programma "Goede tijden slechte tijden" , daar was of is ook café "de cactus".


Datum: 01-06-2010
Naam: Will Konings  
img

Dit moet zijn onderweg naar morgen, en niet goede tijden slechte tijden.


Datum: 17-02-2014
Naam: Jan v Gompel  
img

Daar ging ik Zondags biljarten als de laatste mis begon in Maria Middelares