EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

21186

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

224 Roosten

Straat:

Roostenlaan

Onderwerp 1.:

Parken / Speeltuinen

Onderwerp 2.:

Attractieparken

Onderwerp 3.:

Animali

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Animali 1

Beschrijving

De vogel die ooit trots torende boven de ingang, gevonden in een bouwvallig bijgebouw.


Geplaatst op

25-08-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-08-2009
Naam: Cor de Weerd  
img

Dat ze de blauwe honingzuiger maar in ere herstellen. Het is een prachtig monument voor vergane tijden en voor de oudere Eindhovenaren die toen nog jong waren.


Datum: 09-04-2013
Naam: Wim Roxs  
img

Ik wil me graag bij deze mening aansluiten. Schandalig dat de gemeente Eindhoven dit prachtige park met een rijke historie heeft laten verdwijnen. Van heinde en ver trok dit aantrekkelijke park, met goed restaurant, bezoekers. En dit alles in een prachtig natuurgebied aan de rand van de stad. Je kwam er voor de dieren, te beginnen met de confrontatie van krijsende papegaaien langs het ingangspad, de exotische vogels, aapjes, flamingo´s in de vijver, de speeltuin voor de kleintjes, maar ook het heerlijke grote terras, voor een drankje, of zelfs een etentje in het restaurant. Zonde, dat dit als trekpleister is verdwenen.


Datum: 10-04-2013
Naam: Lieke Slegers-Roijers  
img

En de leeuwen, die wij regelmatig bij ons thuis (Cyclamenstraat) hoorden brullen.


Datum: 22-06-2014
Naam: Anita van Tuijn  
img

Animali was heel mooi en ook een leuk uitje lekker dichtbij. Maar het moest weg omdat de dichtbij gelegen villa's last hadden van stank. Nou, daar hadden ze best een oplossing voor kunnen vinden. Waar een wil is is een weg, maar helaas het ontbrak bij Gemeente Eindhoven aan de wil om dit unieke stukje natuur te bewaren.


Datum: 08-12-2014
Naam: Redactie  
img

Voor een foto van de entree voordat deze vogel geplaatst werd klik hier.
(Ansichtkaart uit de collectie van Jan Spoorenberg)


Datum: 28-07-2017
Naam: Cas Rath  
img

Wat jammer dat dit alles weg is. Ik heb er als kleine jongen veel tijd doorgebracht. Vaak klommen we door het hek, dus konden we zonder betalen lekker in de speeltuin vertoeven. Soms als ik het geld ervoor had ging ik dus via de kassa en over de laan met aan weerszijden de grote papegaaien naar binnen. Soms ook pikten we wat van de zonnepitten van de vogels. Wat waren we trots en blij met dit park en wat vind ik het een groot verlies voor Eindhoven, maar vooral ook voor mezelf en mijn leeftijdgenoten omdat er weer wat van weleer is verdwenen.