EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

21357

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

724 Bennekel-Oost

Straat:

Bennekelstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Gestel, St Henricusschool / De Kameleon

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Henricusschool klas 6

Beschrijving

De 6e klas van meester Liebreghts. Achterste rij van li naar re: Robbie Timmermans, ?, ?, ?, ?, van Alem, Luuk van Lieshout , van de Ven? Ad Reniers. Middelste rij van li naar re: ?, ?, Johan van Sebille, ?, Alex Retera, Ad Verhoeven? Leo Somers, ?, Leo Smits? ?, ?, Ad Mansveld, meester Liebreghts. Voorste staande rij van li naar re: Verbiest, Joop Theunissen, Ik, Toontje Pluim, Leo de Laat, Freddie Maassen, ?,?, Kees van Merode, ?, Ronnie Kipperman. Zittend van li naar re: Henk Verheggen, Leo Kapteins (enkele jaren later 1962? verongelukt) Rudie Pennings, Frits Koelink en Hans Wijnen. Wie kan de fouten eruit halen en de ontbrekende namen invullen?


Geplaatst op

09-09-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-09-2009
Naam: Peer Retera  
img

Meester Liebregts (Ton) is eind maart 2009 overleden. Omdat mijn vader (Jo Retera) en Ton ook bevriend waren leerde ik op 2 jarige leeftijd zijn oudste zoon Hans kennen waar ik nu nog steeds dik bevriend mee ben. (47 jaar dus!)


Datum: 09-09-2009
Naam: Wil van der Vleuten  
img

Bedankt Peer, je bent er snel bij. Ik wist niet dat meester Liebregts is overleden. Overigens was dit zijn eerste klas nadat hij zijn opleiding had afgemaakt.
Kun jij aan Hans vragen of zijn moeder ooit op de Beethovenlaan 133 heeft gewoond? Wat ik me nog vaag herinner is dat Ton Liebregts daar op de bovenverdieping heeft gewoond.


Datum: 10-09-2009
Naam: Toon Geevers  
img

Wil, Ton Liebregts is getrouwd met de weduwe van Hoeijmans die overleden is aan een blindedarmontsteking. Haar achternaam was Theuns en ze woonde op het Willaertplein. Ze hebben inderdaad in de Beethovenlaan gewoond. Ton Liebregts was trouwens ook ''Chef'' van de misdienaars. Hij heeft tijdens een zomerkamp in Loon op Zand nog eens tijdens het koken geweldig (letterlijk) de vlam in de pan laten slaan.


Datum: 10-09-2009
Naam: Peer Retera  
img

Klopt helemaal Toon. Mijn kameraad Hans is dan ook de zoon van Hoeijmans. Hr Liebregts was dan ook de stiefvader van Hans.


Datum: 11-09-2009
Naam: Wil van der Vleuten  
img

Mijn ouders zijn 1961 in dat huis (Beethovenlaan 133) de kapperszaak begonnen. Ik herinner mij die vlammenpartij tijdens een zomerkamp ook. Het klopt dat Ton Liebregts hoofdakoliet was in de Maria Middelares bij pastoor Brocken. Zelf ben ik daar op 18-jarige leeftijd als akoliet gestopt.


Datum: 18-08-2011
Naam: Ton Geerts  
img

Ik zat in '62-'63 bij Liebreghts in de klas; klopt het dat hij in dat schooljaar ook is getrouwd...met juffrouw Vissers? Ik zat overigs in de 1e bij dhr. Keij, de 2e bij Dhr Arts, de 3e bij Dhr. Aarts(2x), de 4e bij Dhr. Retera (Super en Puper) de 5e bij Dhr. Hagen en de 6e dus bij dhr. Liebregts.


Datum: 18-09-2011
Naam: Fried Bijsterveld  
img

De jongen op de foto, bovenste rij derde van links, is mijn broer Henri Bijsterveld. Ik vraag me af of er ook fotos zijn van mij, Fried Bijsterveld. Groeten en graag hoor ik iets .


Datum: 25-09-2014
Naam: Peter van Gijsel  
img

Zelf heb ik in de zesde klas bij meester Liebrechts gezeten, hij kon goed kwaad worden als er iemand bv. te laat in de klas kwam.


Datum: 23-01-2018
Naam: Bert Wijman  
img

Volgens mij was juffrouw Vissers met van Dijk getrouwd, toch!