EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2174

Bijdrager:

Jaar:

2005

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

237 Kruidenbuurt

Straat:

Laurierstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Ergens in de Kruidenbuurt

Beschrijving

Ik heb deze foto op 17 September gemaakt, maar ik kan me niet meer goed herinneren welke straat dit precies ook weer was. Deze is en dit weet ik zeker in de Kruidenbuurt gemaakt.


Geplaatst op

07-12-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 09-01-2006
Naam: Rebecca Sparringa  
img

Het is de Laurierweg, daar hebben mijn oom en tante gewoond.


Datum: 31-01-2006
Naam: Cor Oort  
img

Het is niet de Laurierweg maar de Laurierstraat


Datum: 01-02-2006
Naam: Rebecca Sparringa  
img

De Laurierstraat dan, wijsneus....


Datum: 18-02-2006
Naam: Jeanne Melters-Hooijen  
img

Nog een wijsneus: op de voorgrond is de Centauriestraat en de Laurierstraat gaat daarin over, die zie je dus op de achtergrond.


Datum: 16-07-2006
Naam: Henk (welke Henk?)  
img

Om dan te blijven wijsneuzen: het juiste antwoord: De foto is gemaakt vanaf de kruising Edelweisstraat, Laurierstraat, Centauriestraat. Je kijkt dus de Laurierstraat in. Links en rechts van de fotograaf bevindt zich de Edelweisstraat en aan de rugzijde van de fotograaaf de Centauriestraat. De huizen op de voorgrond van de Laurierstraat worden overigens niet gesloopt, alles op de achtergrond wel.


Datum: 16-07-2006
Naam: Jan de Keijzer  
img

Volgens mij de Alsemstraat vanaf de 1ste Kruizemuntstraat


Datum: 08-01-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Aan de linkerkant van de de kruising Edelweisstraat-Laurierstraat bevond zich de sigarenzaak van Prijden, die later ook nog een rijschool had. Aan de rechterkant van de Laurierstraat woonde de bekende bokser Henny Toonen. Daar was ook de kantoorboekhandel van Van Grinsven, die nu aan de Korianderstraat zit. Rien van Grinsven was toentertijd een bekende wielrenner. De mensen op dit kruispunt werden gek van ons, want behalve het befaamde putvoetbal, knalden we ook tegen de huismuren aan. Jan Houtman, oud-voetballer van Sparta en de Spechten woonde op de hoek Edelweisstraat-Centauriestraat. Hij had wel begrip voor onze activiteiten en speurde naar ontluikend talent voor de Spechten. Vergeefs, want onze harten lagen bij Tivoli en natuurlijk het grote EVV Eindhoven.


Datum: 09-01-2007
Naam: Jan Heijink  
img

Ik dacht dat Jan Prijden geen rijschool maar 'n taxibedrijf had (Prijtax). Later heeft hij cafe Bellevue van Frans van den Nieuwenhof overgenomen en daarna cafe zaal de Rotonde, ook op de Leenderweg. In het pand van de Rotonde zit nu 'n Listers restaurant. De Rotonde was 'n echt SV-Tivoli cafe.


Datum: 09-01-2007
Naam: Hans Strootman  
img

Klopt Jan, maar ik doelde op Piet Prijden, zijn vader, die had korte tijd een rijschool. Jan Prijden heeft overigens in Tongelre ook nog een eigen sigarenzaak gehad op de Van Riebeeklaan.


Datum: 10-01-2007
Naam: Hans van Melis  
img

In deze straat woonden nog wat naamgenoten van oudcollega's: "E. Walet" en "G. Nabbe" en "J. Verwimp" heeft iemand daar nog foto's van?


Datum: 21-07-2008
Naam: Hennie Toonen  
img

Hallo Hans, ik ben Hennie Thoonen en je hebt helemaal gelijk. Het klopt allemaal wat je zegt over de familie Prijden. Tot ziens en veel geluk en gezondheid.


Datum: 29-12-2009
Naam: Ben van Elden  
img

Plotseling zie ik verschillende bekende namen de revue passeren. O.a. Hennie Thoonen. Die is wat jonger als ik en daarom had ik meer contact met zijn broer Bennie. Het meeste ben ik opgetrokken met Jan Prijden en Jan Cabrie. Zelf woonde ik in de Centauristraat, naast Jan Houtman. Jan Cabrie woonde in de Edelweisstraat naast Jan en Annie Houtman. Later ben ik met Jan Prijden naar het internaat in Goirle gegaan. Zijn vader Piet heeft mij nog rijlessen gegeven in een Ford. 12 lessen van 6 gulden en ik slaagde de eerste keer. Daar moet je nu eens om komen. In de zelfde rij huizen als Thoonen woonden inderdaad Rien en Wim van Grinsven maar het contact met Prijden was niet optimaal want zij verhuurden allebei boeken en waren dus concurenten. Ook taxibedrijf Jan Toemen woonde in dezelfde rij en deze heeft ons later dikwijls gereden als we op stap waren geweest. Ook toen ik trouwde was hij onze chauffeur. Ook herrinner ik me nog in deze rij woningen, Cor en Jo Jans.


Datum: 08-02-2010
Naam: Hennie Thoonen  
img

Hallo ben ik ken jullie nog wel, jullie woonden in die twee vooruitstekende huizen, tegenover Vermeulen, die vader was Tijn Vermeulen en zijn zoon heette Theo. Tegenover jullie woonde een Engelsman met zijn gezin, hele aardige mensen. En dan aan de overkant woonde dat grote huishouden van de fam Cor van Heuvel. Een eindje verder woonde de fam Burgemeester, die ene zoon heette Bennie. En dan de fam van Brussel en zo kan ik nog wel even doorgaan, maar de meeste waren ouder dan ik. Ik ben van 1943 en onze Bennie is van 1940. Als je 12 jaar bent of 15 jaar, dat is een heel verschil, maar als je 66 bent of 69 maakt niet zo veel meer uit. Nou dat was het weer, ik vind het wel leuk om zo herinneringen op te halen.


Datum: 08-04-2010
Naam: Rinus Verhoeven  
img

Leuk al die oude herinneringen, ja Hennie en tegenover jullie familie Verhoeven (Rien en Jan) en daarnaast de familie Horbach (Jos en Jacky) naast ons de familie Spoor en daarnaast de familie Storms. Hans Strootman die dacht ik gewoond te hebben in de Edelweisstraat naast de familie. van Sol, tegenover de familie Overbruggen. Ja putje trappen deden wij ook maar dan in de Centaurierstraat op de hoek op de Floralaan met Jan v/d Wildenberg - Ekas- Vincent - waar toen nog de gereedschapswinkel van de familie Wels (Gerrie en Kees) was. En wat denk je ons voetbalveldje langs de toen verlengde Leenderweg, nu A2, achter wat wij het toen noemden de hobbel bommelde gijs (was de eerste bomen rij aan Floralaan).


Datum: 09-04-2010
Naam: Henny Verhoeven van der Vorst  
img

Hallo Hennie Toonen. Je schrijft over de fam. Vermeulen. De vader was niet Tijn maar Harrie en de moeder Sjaan. Dat waren mijn oom en tante, hun zonen waren Harry, Piet Jack en Rien en er waren ook nog 3 meisjes. De familie Verhoeven (geen fam) woonde er ook weet ik nog,  ze hadden zonen en dochters en een van hen heeft nog bij mij in de klas gezeten. En Francien is in 1988 naast ons komen wonen in Hapert maar is een jaar later overleden.


Datum: 09-04-2010
Naam: Hennie Thoonen  
img

Wat jij zegt klopt, dat was de fam. Vermeulen uit de Lauiriestraat, dat waren Adje en Harrie Jakie en Rien. De oudste was een meisje die had verkering met de groenteboer van de Leenderweg. Daar is ze later mee getrouwd geloof ik en de vader heete Harrie en werkte op het slachthuis. Maar ik bedoel de fam. Vermeulen uit de Centauriestraat, die woonden in het tweede vooruitstekende huis en die vader heete Thijn Vermeulen. En die hadden een zoon die was een stuk ouder dan ik, het was geen familie van Harrie Vermeulen. Ja en zo wordt alles weer eens opgehaald, overigens wel leuk allemaal van de jaren 50-60. Gelukkig leven er nog veel van hoor ik wel, maar er zijn er ook een hoop niet meer, ik hoop dat jullie allemaal nog gezond zijn dan hoor ik nog wel eens wat. De groeten allemaal.


Datum: 12-04-2010
Naam: J.J. Tthoonen  
img

Zou het zeer op prijs stellen ,als ik het e-email adres had van Hennie Thoonen, wij zijn zeer waarschijnlijk achterneven. en ik zou daar graag meer over willen weten. Bij voorbaat dank, Sjeng Thoonen.
<< door op de naam te klikken komt u in het e-mailadres, en nog even uw eigen juiste e-mailadres doorgeven a.u.b., dit adres klopt niet (red.)>>


Datum: 03-10-2010
Naam: Frans Engelen  
img

Leuk om al die reacties te lezen, ik woonde vroeger in de Korenbloemstraat. Dat busje links was van Piet Adriaans, beter bekend als Piet Mop. Die woont tegenwoordig in Woensel en plaatst geen antennes meer, maar nog wel schotelantennes. Volgens mij is Piet de 70 al gepasseerd, ik zie hem wel eens op verjaardagen bij mijn broer. Ik zie een hoop bekende namen, echt leuk...


Datum: 10-10-2010
Naam: Corrie Valentijn -Vermeulen  

Hallo luitjes, ik ben Corrie Vermeulen . Ik las net iets over mij en mijn familie uit de Laurierstraat. Ik was niet de oudste dochter maar de jongste. Ik ben dus niet getrouwd met de groenteman Noud van Happen, die kwam van de Heezerweg. Heel leuk om jullie reacties te lezen. Henny, ik kan jouw vrouw nog goed herinneren, Roosje uit de Edelweisstraat.


Datum: 24-10-2010
Naam: RoosThoonen Lodewijks  
img

Hoi Corrie, natuurlijk ken ik jou. Je was de vriendin van Annie Valks, dat was mijn buurmeisje. Wij noemden Annies moeder altijd Anniesmamma. Ze hadden daar ook nog een Franske, die was wat jonger.Later zijn zij verhuisd naar de Begoniastraat en is er de fam. van der Loo komen wonen. Met onze Hennie ben ik al 46 jaar getrouwd en we hebben 2 kids, een zoon van 45 en een dochter van 40 We zijn ook 3 keer oma  en opa. Nou veel groetjes van ons en een goede gezondheid voor jullie allemaal.
Roos Thoonen