EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

21796

Bijdrager:

Jaar:

1957

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

Peter & Zijn Rockets - 4PK

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Peter Koelewijn and his Rockets

Beschrijving

.


Geplaatst op

13-10-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 15-10-2009
Naam: Wil Deckers  
img

Claus Bucholz , ken ik nog wel uit die tijd . Ik werkte (stage-periode) vanuit de philips bedrijfsschool op etage EE2 aan de Willemstraat . En Claus werkte ook op die afdeling. Als het niet klopt hoor ik dat graag. Hij speelde op een saxofoon. De interesse was toen gewekt om ook eens een keer te gaan luisteren. Op het Frederik van Edenplein zijn ze toen ook opgetreden (1956/1957?). Volgens mij was dit in de vakantie-periode. <<< Claus Buchholz staat rechts naast Peter (red.)>>>


Datum: 15-10-2009
Naam: Frans Snoek  
img

Ja Wil, waar blijft de oude tijd, ik zag ze voor het eerst toen ze optraden op het Meidoornplein in Strijp, daar werd tegen de huizen een platform met planken gebouwd en daar kwamen artiesten optreden (die later beroemd werden), ook Peter Koelewijn en zijn groep. In die tijd ving hij "kom van dat dak af" op van de straatjeugd die, voor hij dat nummer maakte, al door de straten liep. Als het druk in een straat was, dan riep men voor de lol "heeeee kom van dat dak af!" en iedereen keek dan omhoog naar het dak, en wij lachen. Die optredens in de straten was dan een genot, heel de buurt zette dan stoelen voor hun deur(Meidoornplein) en danste op de muziek.en velen uit de buurt kwamen dan luisteren naar Annelies de Graaf, de Blue Diamonds, Ria Valk enz. Elke maand was dat daar te doen,en die tijd mis ik Wil! De gastvrijheid en vriendschap van de mensen. Ik kende Peter in die tijd zelf en mijn kinderen zeiden Ome Peter tegen hem. Goeie peer.


Datum: 15-10-2009
Naam: Wil Deckers  
img

Leuke reactie Frans. Als ik me niet vergis is Peter en de Rockets ook eens opgetreden in zaal Maenen in Valkenswaard. Toen zong Anneke Grönloh met het orkest als ik me goed herinner. Mijn vrouw is n.l. vriendin geweest in haar jeugdjaren met Anneke. Zij woonde net als mijn vrouw in Tongelre (Doornakkers). Ik kende toen mijn vrouw nog niet , maar we dansten er lustig op los bij Maenen..En de overbekende nummers als o.a.Brandend Zand stond nog niet op haar reportoire. Dat kwam pas later. Maar Peter heeft in Eindhoven wel de aanzet gegeven dat de muziek in de hoogste versnelling kwam.


Datum: 16-10-2009
Naam: Frans Snoek  
img

Ja leuk Wil, zaal Maenen was dat niet de zaal met de 2e etage erboven? Ik en onze buurtjongens gingen daar ook dansen en liepen te voet naar Valkenswaard. Echt waar. Via de oude steen- en zandweg zo het dorp binnen. Ben effe de naam vergeten. Was dat niet het café van Van Rijsingen? Ik zie het beeld nog voor me. En Anneke stond eens op een vlooienmarkt in de Hurk. Ik stond er mee te praten en zei niet dat ik wist dat zij het was. Wil, ik ken veel mensen omdat ik bij de gemeente zat en kwam overal, zelfs tot aan Bergeijk toe. Bij arm en rijk. En bij de familie Fransen (de zingende) heb ik nog bij hen thuis met hen staan te zingen. (Ik ken dokter Fransen persoonlijk, hij was mijn GGD arts) Ik heb zelf nog met Peter Koelewijn en Harrie van Hoof een single gemaakt in Hilversum. (Ik zing namelijk ook Peter Koelewijn-hits).


Datum: 16-01-2014
Naam: Frans Snoek  
img

Jawel Ben, maar de eigenaar was en is nog steeds Lafrijsen(als ik het goed schrijf).


Datum: 16-01-2014
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ik geloof jou graag, Frans.


Datum: 16-01-2014
Naam: Frans Snoek  
img

De danszaal in Valkenswaard was van Lafrijsen? Dacht ik wel.


Datum: 16-01-2014
Naam: Ben Brekelmans  
img

M.i. was zaal Wernaerts in Valkenswaard destijds "the place to be", met regelmatig niet alleen Peter and his Rockets maar ook de Eindhovense Dynamites. Zie foto 8323