EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

21798

Bijdrager:

Jaar:

1980

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

431 Generalenbuurt

Straat:

Vlasserstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Vlasserstraat

Beschrijving

Vlasserstraat in de Generalenbuurt.


Geplaatst op

13-10-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-10-2009
Naam: Wim Habraken  

Er woonden twee van onze oude PTT-collega's in de Vlasserstraat. De ene was Wim Pelgrim van de afd. Telegraaf. Hij was een oude rot in het vak. Hij was de Afleveraar en dat beteknde dat hij in ploegendienst afwisselend met Frans van Mill, de dagelijkse leiding had over de Telegrambestellers, vaak jonge jongens, zoals ikzelf in die tijd (1967 - 1970) van mijn 15e tot mijn 17e jaar. D'n Pel. Wat een man! Als hij kwaad werd dan vloekte hij niet, maar dan zei hij: "gloeienden-hoed" of "sakkerejendepoppescheten-devliegendedrolindriehappen"" - geweldig! Hij hield ook altijd en iedereen voor de gek, vooral ons jonge jongens. Prachtkerel, echt! In de oorlog is hij, samen met zovelen anderen, als dwangarbeider naar Duitsland gemoeten om daar de Post te verzorgen. De Duitse Postmannen werden dan vrijgemaakt en konden aan het front vechten. Als ik het goed heb, zat Wim Pelgrim in Dresden en heeft daar de zware bombardementen meegemaakt.
De andere collega was Henk Kanters. Hij is begonnen als postbode en is later via het volgen van een avondschool, als loketambtenaar opgeklommen. Ook dit was een zeer bijzonder man, zoals er toch wel veel waren bij de Post.....!
Toen hij nog Postbode was en hij kwam in de nachtdienst, meteen als hij dan de afdeling opkwam - dan riep hij tegen de (voor-)sorteerders die alle Eindhovense post nog in de vingers kregen - "Vlasser 3 - op het kastje!!" Met andere woorden de post voor hemzelf geadresseerd aan Vlasserstraat 3 - op de sorteerkast apart houden, dan kon hij die meteen mee naar huis nemen. Het is een gevleugelde uitspraak geworden onder postbodes. Henk riep altijd hard, was altijd in voor een geintje en stond bekend als Papa Kanters. Toen hij toegelaten werd tot de gelederen van het loketpersoneel, mocht niet hij langer Papa Kanters genoemd worden, maar gewoon Henk Kanters. Er zijn wel verhalen over hem te vertellen, echt mooie verhalen. Henk was een joviale en goeie vent. Helaas weet ik niet hoe het hem nu vergaat.


Datum: 14-10-2009
Naam: frans snoek  
img

Hallo Wim, nee dat weet ik niet, ik woon vanaf 1978 in de Vlasserstraat en ken alleen een PTT-man van de Vlasserstraat 56 (Frans v/d Meijden) maar die is al jaren geleden overleden. De twee die jij noemt ken ik niet. Ik kende wel ene Bas v/d Aalst, zul jij ook wel kennen, hij was ook postman en is al heel lang overleden.


Datum: 15-10-2009
Naam: Wim Habraken  

Nou Frans, Die ken ik dan weer niet die Frans vd Meijden. Bas van der Aalst natuurlijk wel. Een zeer markant en bekend man. Bij een van de foto;s over de Loostraat (dacht ik) heb ik nog iets over hem geschreven. Wim Pelgrim heeft er gewoond vanaf het begin en vertelde altijd dat hij kon zien hoe de flats betrokken werden als nieuwbouwwoningen. Het was in de winter en steenkoud met veel sneeuw. Als ik me niet vergis woonde hij op no. 12. (40 jaar geleden dus)
Henk Kanters is later verhuisd naar de Pygmalionstraat (als ik het goed onthouden heb).