EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

21815

Bijdrager:

Jaar:

1957

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Bands / Orkesten

Onderwerp 3.:

Accordeonvereniging Crescendo

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Accordeonverenigingen in Bayeux (1)

Beschrijving

Accordeonisten van Crescendo, Dizzy Fingers en Echo van het Zuiden traden op in Bayeux en haalden daar de bevrijdingsfakkel op in 1957.


Geplaatst op

15-10-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 27-06-2011
Naam: Hans Saive  
img

Tot mijn grote verrassing kom ik mezelf tegen. Ik ben namelijk ook meegegaan naar Bayeux in 1957. Dat waren mooie dagen. Wat gaat de tijd toch vlug, nu ben ik 70 jaar en zit nog steeds in de muziek met veel plezier.


Datum: 27-01-2012
Naam: Antoon Franse  
img

Rechts voor de vlag is Thea van Iersel en uiterst rechts van de foto Puck van Erp.


Datum: 28-01-2012
Naam: Hans Saive  
img

Hallo Antoon, ben jij ook meegegaan toentertijd, waar sta jij op de foto?


Datum: 28-01-2012
Naam: Antoon Franse  
img

Hallo Hans,Thea is met een vriend van mij getrouwd en heeft hem in die tijd leren kennen. Zijn naam is Harald Spapens.Ik ben wel eens mee geweest naar uitvoeringen in het Wirogebouw en een keer in een zaal langs de Plaza, zodoende.


Datum: 16-03-2012
Naam: Hans Saive  
img

Hallo Toos, ik zie dat je ook nog in de muziek zit betreffende lesgeven, net als je vader, daar heb ik les van gehad. Bij hem ben ik begonnen met leren spelen op een accordeon. Toen heb ik jouw ook leren kennen, maar je zal mij wel niet meer herinneren. Ik ben menige keer in de winter moeten lopen vanuit Tivoli naar de Aalsterweg met de fiets en accordeon achter in een bakje op de fiets omdat het glad was. Dan moest de accordeon eerst op temperatuur komen eer je mocht spelen. Het was een mooie tijd, alleen de klok loopt zo vlug Groetjes, Hans Saive


Datum: 18-03-2012
Naam: Toos v. Gulick  
img

Hallo Hans,
 Muziekmensen hebben een heel goed geheugen! Ik weet nog heel goed dat jij bij mijn vader les hebt gehad. En ook dat jij inTivoli woonde. Ik herinner mij je moeder ook nog want die kwam wel eens mee. Had jij toen een Weltmeister accordeon met 80 bassen. Volgens mij ben jij niet bij Accordeon ver. Crescendo geweest, klopt dat? Waar blijft de tijd.
Op de eerste rij rechts van de foto zitten Riet Delmee en Jeanne Paulissen. Ergens bovenaan ook nog Bennie Horsten. Leuk dat jij reageerde op deze foto. Hartelijke groeten, Toos v. Gulick


Datum: 22-03-2012
Naam: Hans Saive  
img

Hallo Toos, inderdaad, muziekmensen hebben een goed geheugen. Dat jij nog weet dat ik een Weltmeister had, daarna heb ik een Accordeola gekregen van mijn ouders. Ik zat niet in Crescendo, ik heb bij Noud (puk) van Erp in het "Echo van het zuiden" gezeten en ben ook meegeweest naar Frankrijk . Ik heb er niet zolang bij gezeten omdat ik al vlug met een orkestje bezig was en dus optredens . Bij het lesgeven denk ik toch nog vaak terug aan die tijd bij je vader, het was altijd een leuke les zoals hij dat deed. Jammer dat hij te vlug uit het leven is genomen toen. Ik heb jaren gespeeld bij de "Madjoe", bij jullie in het wijkgebouw . Met vaderdag is er altijd een rommelmarkt, daar kom ik elke keer gelopen langs je huis dan denk ik, zal ze buiten rond lopen, maar helaas. Nu sluit ik af met vriendelijke groeten, Hans, misschien dat we elkaar nog eens tegen komen ????
<<< Misschien leuk om elkaar een persoonlijke e-mail te sturen. Klik daarvoor op de naam (in het blauw). (red.) >>>