EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

22239

Bijdrager:

Jaar:

1954

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

623 Lievendaal

Straat:

Van der Muydenstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Strijp, Jan Ligthartschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
JLS 2-e klas

Beschrijving

Dit is een klassefoto van het eerste jaar dat ik op de JLS ben geweest. De school was toen pas gebouwd. Veel kinderen kwamen van omliggende scholen (bijvoorbeeld van de voormalige 2e Philips lagere school in de Apeldoornstraat). Het onderwijs was destijds zeer apart (modern?). Wij zaten niet in schoolbanken maar in groepjes van vier kinderen aan een tafel (om sociaal gedrag te ontwikkelen?). Goed bedoeld, maar afleiding drukte de leerresultaten. In de 4e klas zaten we weer als vanouds ieder achter een eigen tafeltje met alle gezichten naar het schoolbord gericht. Creativiteit werd wel gestimuleerd. Elke vrijdagmiddag hadden we 'hal', d.w.z. alle klassen verzamelden zich in de grote hal en het gangpad van de 1e verdieping met zicht op de halvloer. Hier werden muziek- en toneelstukjes opgevoerd. Hier keken we elke week naar uit. In een eerder stadium mochten kinderen die iets konden dit laten zien. Dit deden ze door alle klassen onder lestijd te bezoeken en daar hun kunsten te vertonen. Frans Snoek, jij staat hier ook op, bovenste rij 3e van rechts. Ik zit op de voorste rij precies in het midden. Verschillende namen ken ik nog wel: bovenste rij van links naar rechts: Frits, Ineke?, Els Kanters, Hans van Kooten, ?, juffrouw ?, ?, ?, Frans Snoek, ?, Jan Hemmink. Tweede rij van boven, rechts van juffrouw: (H)anneke ?, ?, ?, ? Mulder. Derde rij van voor de juf naar rechts: Magre Kik, ?, Peter van Dam, Bert Boonzaajer (later Rob Flaes), ?, Gerard van de Steen. Voorste rij: ?, Willy van der Waarsenburg, ?, Wim de Bruin, ikke, ?, Maartenjan van de Voo, ?, Hans de Vogel. Wie weet nog meer namen?


Geplaatst op

18-11-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-11-2009
Naam: Piet Snijder  
img

De jongen rechts van juffrouw Kobus (dank je wel Rikie) is Gerard den Hartog. De jongen uiterst rechts is Robbie Mulder.


Datum: 02-05-2010
Naam: Frans Snoek  
img

Bovenste rij 3e van rechts ben ik.


Datum: 21-07-2010
Naam: Joop Mengde  
img

Tommy de Ruiter, uiterst rechts of Peter of Luuk de Ruiter?


Datum: 22-07-2010
Naam: Piet Snijder  
img

Uiterst rechts, van boven naar beneden: Jan Hemmink, Rob Mulder, Gerard van de Steen, Hans de Vogel. De Ruitertjes staan hier dus niet op de foto. Misschien in hogere klassen van JLS, maar zeker kun je ze vinden in klassen van het Gemeentelijk Lyceum Eindhoven vanaf ruwweg 1958 tot 1964.


Datum: 04-07-2011
Naam: Riny van Rooij  
img

Op de tweede rij van boven staat tweede rechts Hanny van Kooten, derde van rechts Riny van Rooij en vierde rechts Anneke Augsman.


Datum: 04-02-2017
Naam: Herbert Weijschede  
img

Ineke is Ineke Rienderhof, links naast haar is Faas Wilkes, rechts naast haar Els?, de dame voor haar is dat niet Els? Ze lijken in ieder geval sprekend op elkaar, links naast juf Kobus ben ik, rechts naast jou vooraan, Piet Snijder, is dat Jack van Osnabrugge?


Datum: 03-09-2017
Naam: Hans Groenenberg  
img

Onderste rij, 3e van rechts is inderdaad Maarten Jan van der Voo. Hoewel ik niet op de JLS zat herken ik hem als mijn (veel jongere ) buurjongen op het Hugo de Grootplein.