EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22256

Bijdrager:

Jaar:

1940

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

712 Oude Spoorbaan

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Achter de slagerij

Beschrijving

In de de tuin van zijn slagerij aan de Hoogstraat 156 poseert mijn opa Piet Jacobs . Achter hem de huizen van de Hagenkampweg 196 en 194


Geplaatst op

19-11-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-11-2009
Naam: Wil van Hout  
img

Tommy Jacobs heb ik goed gekend. Hij woonde achter Smidt van Ooien in een houten huis waar tegenover een vliegtuig neergestort is. Hij was volgens mij altijd bezig met het bezorgen van vlees uit een slagerij op de Hoogstraat. Ik heb het huisje een keer willen kopen maar toen mijn vrouw er een grote spin zag, ging dat snel over, Er was ook zeer toepasselijk een steile Jacobsladder naar de bovenverdieping aanwezig, dus niet al te veel luxe maar wel mooi in de bossen.


Datum: 19-11-2009
Naam: Huub Jacobs  
img

Wil, op foto 22250 staat hij rechts op de huwelijksfoto van zijn vader samen met al zijn broers en zusters. Het bezorgen van vlees deed hij naast zijn werk bij Philips, voor zijn broer Gerrit die de slagerij van mijn opa had overgenomen.


Datum: 01-01-2010
Naam: Ger van der Palen  
img

Vanuit de Scheidingstraat ging ik bij slager Jacobs boodschappen doen. Kreeg van moeders een boekje mee en Jacobs en vrouw werkten rustig het hele lijstje af. Voor een gezin met 9 kinderen kon dat lijstje op zaterdag wel eens lang zijn, wat Jacobs wel eens een verontschuldigende opmerking deed maken naar de andere klanten. Eens in de maand werd het boekje opgeteld en werd er afgerekend, waarna er een kwartje!!!!! naar mij ging. Wat was ik kwaad als broer Mike die afrekeningsronde op zich nam.


Datum: 02-01-2010
Naam: Huub Jacobs  
img

Ger, als jij boodschappen ging doen bij slager Jacobs, zal dat wel bij mijn oom Gerrit Jacobs en zijn vrouw Gina zijn geweest.
Overigens heb ik op de Lambertusschool van 1952 tot 1958 bij Ben? van der Palen in de klas gezeten. Daar zat toen ook Leo van Gerwen uit de Scheidingstraat bij.


Datum: 02-01-2010
Naam: ger van der palen  
img

Dat moet onze Bert zijn geweest.