EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22309

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Krabbendampad

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Kleuter- / Fröbelscholen

Onderwerp 3.:

Centrum, Ks Krabbendam

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Bewaarschool Krabbendam

Beschrijving

Wie herkent hier iemand?


Geplaatst op

23-11-2009

Reacties:

Datum: 24-11-2009
Naam: Jean  
img

Kijk eens (op de grote versie) hoe mooi de schoenen toentertijd werden gezoold! Met grote spijkers en ijzerstukken onder de neus! Ook werden er blijkbaar stukjes zool gebruikt i.p.v. een hele zool. Prachtig!


Datum: 24-11-2009
Naam: Wil van Hout  
img

De gebruikelijke naam voor een schoenmaker was ook Schoenlapper. Zelden werden er hele zolen of hakken onder de kapotte schoenen gedaan. Alleen bij zondagse schoenen maakte men het niet zo gek. Complete hoefijzers werden er onder de hak geslagen en de neus werd voorzien van een stukje metaal in de vorm van een halve maan. De spijkers, met een kop in de vorm van een ster, werden evenals op de Duitse Soldaten laarzen op gewone schoenen gebruikt. Wat te denken van een stuk autoband onder de klomp? Van een pedicure had nog nooit iemand gehoord. Wie kan zich nog, de afdrukken in het parket of andere vloerbedekking herinneren van die naaldhakken? Dat is nog niet zolang geleden. 11 c/m heb ik mij laten vertellen. Al die dames lopen nu naar de pedicure.


Datum: 24-11-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Vaak was de schoenlapper de man des huizes, zoals ook bij ons thuis. Vader had een schoenleest en haalde de lapjes bij de Hema. Het was de goedkoopste oplossing.