EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22340

Bijdrager:

Jaar:

1966

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Koren / Zangverenigingen

Onderwerp 3.:

Maria Middelareskoor

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St Willibrorduszangertjes (2)

Beschrijving

Op kamp in Heeze.


Geplaatst op

24-11-2009

Reacties:

Datum: 16-02-2010
Naam: Hans Sprengers  
img

Ik zelf dus zittend rechts. Zittend links Tiny Sanders daarnaast Theo Meert. Gehurkt wit haar zwarte bril eentje van Tegenbosch lijkt me. Deze foto is echter ouder dan 1966 ik ben in 1964 gestopt bij het koor. Schitterende tijd trouwens, tevens op foto 22341


Datum: 21-02-2010
Naam: Gerd van Hal  

Zittend met donker haar en bril is Gerard van der Ley De grote staand rechts achteraani is er eentje van de fam. Akkers<< graag e-mailadres doorgeven (red.) >>


Datum: 25-02-2010
Naam: Jos Tielen  
img

Ik ben ook lang (tot mijn stem brak) bij het koor geweest. Geweldige herinneringen: zingen, maar ook gym, knutselen, kamp, Ceciliafeest, Denk nog wel wat mensen op de foto te herkennen. is de zittende met bril niet Nico v.d. Ley (i.p.v. Gerard)? Tweede van rechts zittend is volgens mij Frank van Tuyl. Het kleine manneke op de eerste rij is Peter Braun. Daarachter Harry Jacobs. Die jongen van Akkers (de koster) is volgens mij Jozef.


Datum: 19-03-2010
Naam: Erik Braun  
img

Dat kleine manneke kan nooit Peter zijn geweest. Volgens mij ben ik dat. Ik was toen een jaar of 6-7


Datum: 19-03-2010
Naam: Jos Tielen  
img

Je hebt gelijk Erik; ik vergis me in de naam.


Datum: 26-05-2011
Naam: Hans Sprengers  
img

Zittend 2e van rechts is Frank van der Kruijs, zittend in het midden met donkere blouse Tiny Kuypers. Op de achtergrond zie je nog het spoorlijntje z.g. bels lijntje.


Datum: 26-05-2011
Naam: Ger van der Palen  
img

Hoe kan dit nu het Bels lijntje zijn?. Er is sprake van een kamp in Heeze!


Datum: 26-05-2011
Naam: Tini van Rooij  
img

Jawel Ger dat kan. Ik ben zelf verschillende keren op weekendkamp geweest bij de zgn Heezerhut, die lag in de bossen van hieraf gezien rechts van de huidige A2. Er is daarna een grenscorrectie geweest, nu is dat volgens mij gemeente Valkenswaard. Van de Heezerhut uit kon je gemakkelijk naar Valkenswaard lopen en dan kwam je onderweg het Belze lijntje tegen. Ik herinner me daar langs de weg Leende/Valkenswaard een viaduct, bedoeld om het Belze lijntje deze weg te laten kruisen, maar wat nooit in gebruik is genomen. Het viaduct is nu afgebroken maar het heeft daar tientallen jaren gelegen, ongebruikt.


Datum: 26-05-2011
Naam: Marten Hogeweg  
img

Het lijntje is wel degelijk gebruikt. In 1959 is het traject Geldrop naar Valkenswaard aangelegd als vervanging van Eindhoven-Valkenswaard. Maar in 1973 is de lijn alweer gesloten en in 1983 is alles weer opgebroken. 14 jaar heeft het lijntje dienst gedaan en daar zijn o.a. twee viaducten, waarvan een over de A2 en een brug voor aangelegd. Plus een rangeerterrein in zowel Geldrop als Valkenswaard.


Datum: 26-05-2011
Naam: Wil van Hout  
img

De spoorlijn is lang in gebruik geweest van Geldrop naar Valkenswaard. Als ik vanaf Geldrop voorheen over het spoor fietste, zag ik bij de bochten slijtage van de rails door dat de wagons naar buiten gedrukt werden. Een groot gedeelte van dit baanvak is in het Belgische landschap nog steeds te zien. Het is dit spoor dat de voormalige Philips topman Van Riemsdijk bedoelde, als zou dit een grote rol moest gaan spelen bij de verwezelijking en de bespeelbaarheid van de Wedstrijd golfbaan, achter Jagershof. Het zou immers de enige Nederlandse golfbaan kunnen worden met natuurlijke tribune, die met de trein direct bereikbaar was en daar voor geen overlast van aanvoer en geparkeerde auto's zou geven. Helaas is deze baan er nooit gekomen. Misschien dat de volgende generatie er iets mee kan doen.


Datum: 26-05-2011
Naam: Ger van der Palen  
img

De aftakking naar Geldrop is een latere versie van het Bels lijntje en ik neem aan dat Tini met de Heezerhut de hut van Mie Peels bedoelt. Als dat het geval is begrijp ik de verwarring.


Datum: 26-05-2011
Naam: Tini van Rooij  
img

Nee Ger, de hut van Mie Peels is de Aalsterhut. De Heezerhut was een soort boerderijtje midden op de hei of in het bos. Die werd veel gebruikt door scoutinggroepen die daar kampeerden. De man die daar woonde heette volgens mij Thijs. Er zijn vast wel verkenners uit die tijd die zich dat herinneren.


Datum: 26-05-2011
Naam: Marten Hogeweg  
img

Nee, de Heezerhut (nu een woonhuis) ligt aan de Oude Baan halverwege tussen Valkenswaard en het viaduct over de A2. Vlakbij dat viaduct lag het spoorviaduct. De Oude Baan komt uit in Heeze.


Datum: 26-05-2011
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

De Hut van Mie Peels is de Aalsterhut. De Heezerhut lag tussen Heeze en Valkenswaard. Bij de Hut van Mie Peels heeft in elk geval nooit een spoorlijn in de buurt gelegen. Het echte Belse Lijntje lag veel verder oostwaarts en liep van Eindhoven via Aalst en Valkenswaard naar Belgie. Het trace is nog grotendeels te volgen in de bossen van Aalst - Waalre en Valkenswaard.


Datum: 26-05-2011
Naam: Antoon Franse  
img

Nee Ger, Tini zit goed. De Heezerhut ligt links van het Bels lijntje en is een aantal jaren geleden afgebrand en weer herbouwd. In de 19 de eeuw kwam de post voor de gemeente Heeze vanuit Valkenswaard daar aan. Als je vanuit Heeze met de fiets binnen door naar Valkenswaard gaat, kom je langs camping Heezerenbosch dan over het viaduct (die v.h.Bels lijntje is gesloopt) en na 2 km is rechts de Heezerhut, sla je op dit punt linksaf dan ga je naar de Achelse kluis.


Datum: 27-05-2011
Naam: Hans Sprengers  
img

Mooi wat een aanduiding van het Bels lijntje allemaal teweeg kan brengen. Mijn vader heeft me wel ooit verteld dat er in de oorlogstijd treinen met kolen richting Eindhoven reden die ter hoogte van Gestel dan al vaart verminderden zodat er op de wagons geklommen kon worden om wat kolen te bemachtigen om thuis de kachel weer eens te kunnen laten branden. Hier wordt dan uiteraard het Bels lijntje dat via Aalst liep mee bedoeld. Al met al dwalen we met onze verhalen wel erg af van de foto waarover het hier eigenlijk gaat. Maar wel mooie verhalen allemaal.


Datum: 27-05-2011
Naam: Ger van der Palen  
img

Mensen, allemaal bedankt. Ik steek hier echt weer iets van op. Zal eens op zoek gaan naar die Heezerhut. Dan heb ik weer een mooi doel voor een fietstochtje. En voor de rest hou ik het Bels lijntje maar in mijn herinnering zoals het bij ons in de Scheidingstraat voor de deur langsliep.