EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2235

Bijdrager:

Jaar:

1910

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

Strijpsestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Strijpsestraat met Korenschoof

Beschrijving

Strijpsestraat net na de bocht met bij de Hastelweg. Middenachter loopt de Schouwbroekseweg naar rechts.


Geplaatst op

16-12-2005

Reacties:

Datum: 17-12-2005
Naam: Hans van Melis  
img

Bij bakker Vermeulen voor de bakkerij was de Trudokerk niet te zien. Dus Wil: Nieuwe prijzen, nieuwe kansen, doe nog eens een gooi. Andere winkel andere straat. Hoeveel kan je in 70 jaar vergeten?


Datum: 17-12-2005
Naam: Wil van Hout  
img

Bakker Vermeulen kwam bij ons thuis aan de deur, dus alle bakkers waren in mijn optiek de korenschoof. Nu was natuurlijk Vermeulen niet de eigenaar, dat was volgens dat ik heb gezien bij atlantis, Rooyakkers. Hij zat met zijn bakkerij op Trudostraat 2 in 1930, dus heb ik waarschijnlijk deze twee door elkaar gehaald. Ik weet echter niet hoe de nummering van de huizen is. Sorry voor de overlast.


Datum: 17-12-2005
Naam: Hans van Melis  
img

Zeg niet: Sorry voor de overlast., maar, ik heb jullie weer mooi aan het denken gezet. Dit verrijkt de site.


Datum: 14-06-2007
Naam: Marienella Meulensteen  
img

Volgens mij is dit wel de Korenschoof op de hoek van de Strijpsestraat en tegenover Beukenhof. De reden dat je de toren niet kunt zien van de St. Trudokerk is dat die kerk toen nog geen toren had. De toren werd gebouwd na de brand in 1936 en was in 1937 pas klaar. Zie commentaar bij foto 2808


Datum: 15-06-2007
Naam: Ad Louwers  
img

Dit is rechts wel degelijk de Korenschoof op de hoek Strijpsestraat- Hastelweg. Midden op de achtergrond zie je nog het gebouw, wat vroeger het Paulushuis was, met daaraan gekoppeld verzorgingstehuis De Passaat op de hoek van de Schouwbroekseweg. Hield je daar links aan in de bocht, dan kwam je op het St. Trudoplein. Nu nog steeds trouwens. In de linker rij in het midden op de hoek van de Kerkakkerstraat het café waar o.a. lange tijd Dikke Piet van de Meerendonk in heeft gezeten. Tegenwoordig is het café Kraaij en Balder. Een eindje verder in dezelfde rij vroeger Slagerij van den Berk en het Sierhuis.


Datum: 18-06-2007
Naam: Peer Retera  
img

Dus aan de rechterzijde, 2 huizen vanaf de hoek zit nu Ronosport? Gerund door Wim Habraken en zonen Erik en Rob en daarvoor ook met Theo, de broer van Wim. Helaas overleed hij in 2004.


Datum: 18-06-2007
Naam: Ad Louwers  
img

Klopt helemaal. Theo Habraken was een pracht sportman, rolhockey-international van R.C. De Lichtstad en ijshockey international van de Kemphanen. Op jonge leeftijd getroffen door een hersenbloeding en helaas veel te vroeg overleden


Datum: 29-07-2007
Naam: Frans Pieper  
img

Het bijzondere van de Korenschoof was, dat je daar op zondagmorgen vers gebak kon kopen. Ik geloof dat ze dan een uurtje open waren. Ik spreek over de jaren na de oorlog. Rono zat er toen ook al. Opa Habraken had daar een schoenmakerswerkplaats. Daaruit is de thans zo mooie winkel voortgekomen. Verderop op dezelfde rij zaten een slijterij (ben de naam vergeten ) en een verfwinkel van Manders. Tegenover Rono zat kapper van Antwerpen, er was een snoepwinkeltje van Braun, waar je voor 1 cent lekkere dingen kon kopen. De familie Sebille woonde daarnaast en dan kwam het hoekhuis met de Kerkakkerstraat, waar Kees Gielen woonde. Hij had een stalhouderij met koetsen voor begrafenissen en bruiloften en een steenkolenhandel.


Datum: 29-07-2007
Naam: Jan Toirkens  
img

De slijterij was van Thomassen. Een dochter ervan trouwde met een andere echte Strijpenaar, Henk Savenije, die familie woonde hoek Strijpsetraat/Trudoplein. De familie Savenije kwam oorspronkelijk uit Drenthe.


Datum: 03-08-2007
Naam: Ad Louwers  
img

Frans, de verfwinkel was niet van Manders maar van Mandigers. De zoon Christje Mandigers, was en is nog een fameus drummer, speelde in vele orkesten, zoals The disco's waar hij begonnen is, maar ook in het Euro kwintet en, ik meen ook bij Koos van Beurden. Af en toe zie ik hem nog wel eens drummen op feesten en partijen. Hij was een zoon van de schilder/behanger, die hun winkel hadden op de Strijpsestraat iets voorbij Rono.


Datum: 06-08-2007
Naam: Frans Pieper  
img

Ad, klopt, wist ik ook wel, gewoon een domme fout. Chris heb ik laatst nog eens ontmoet; woont in Best. Zijn broer Toon(tje) zie ik ook nog wel eens. Woont in Vaartbroek in de Tomatenstraat.


Datum: 11-06-2008
Naam: Bart Nijssen  
img

Tussen de Korenschoof en Rono Sport zat vroeger café De Sport van Anna en Bart Leenheers, het eerste huis links op de foto daar zat vroeger ook een bakker, en later een winkel met etalagematerialen, daarlangs zat fietsenmaker Arthur Nuyts, en dan kapper van Antwerpen.


Datum: 11-06-2008
Naam: Frans Pieper  
img

Een zoon van fietsenmaker Nuyts was Pierre Nuyts, hem kwam ik een tijdje geleden nog eens tegen op de markt (of kermis) in Nuenen. Hij werkte bij Philips, ik geloof op afd. Centrale Service.
Rono was en is nog steeds een goede sportwinkel. Al ben ik inmiddels 74 jaar, ik tennis nog steeds en als ik iets nieuws nodig heb haal ik het bij Rono. Zelf woonde ik in de Kerkakkerstraat, tussen v.d. Kaaij en Bijnen, en tegenover Notten.


Datum: 31-07-2008
Naam: Peter Thomasse  
img

De slijterij op Strijpsestraat nr. 96 heette 'slijterij De Arend' en is van manke Jantje en Corry Thomasse overgegaan op en van de zoons Chris Thomasse. Een zus van Chris, (Tante) Corry heeft er daarna nog een tijd ingezeten.


Datum: 31-07-2008
Naam: Jan Toirkens  
img

En wat te denken van de Strijpse Bazar en bakkerij Olfers, beiden aan de linkerkant hier op de foto achteraan. En verder kaashandel Trines rechts op de foto, alle drie winkels in het stuk van de Strijpsestraat tussen Hastelweg en Schouwbroeklaan.


Datum: 01-08-2008
Naam: Frans Pieper  
img

Jan Toirkens, je verwees naar Henk Savenije, wonend op de hoek Strijpsestraat/Trudoplein. Hoorde hij ook bij de fam. Savenije die in de Kerkakkerstraat woonde, schuin tegenover de Etos winkel? Dat was een gezin met een aantal kinderen. De woning was een combinatie van winkel en woonhuis. Men verkocht er melk. In je laatste mailtje sprak je over Schouwbroeklaan, volgens mij heette die straat de Schouwbroekseweg


Datum: 08-10-2010
Naam: Maria Geelen  
img

In het eerste huis, links op de foto,  zat inderdaad een banketbakker Gerardus Geelen getrouwd met Jeanne Laros, hun zaak heette '" Patisserie Royal "