EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22468

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

425 Rapenland

Straat:

Woenselsestraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Woenselsestraat 308-312

Beschrijving

In deze tijd stond er elk jaar een fotograaf in de buurt van de St. Petrusschool aan de Woenselsestraat om foto's van de naar huis gaande kinderen te maken. De schoolfotograaf bestond toen nog niet. Als de foto gemaakt was kreeg je een bonnetje mee met een nummer wat correspondeerde met de foto en na een week stond hij er weer en hoopte dan wat foto's te verkopen. Deze foto is gemaakt in de voortuin van Woenselsestraat 312. Dit huis is samen met dat van hun buren op 310 afgebroken en er zijn twee nieuwe gebouwd (jaartal?). Het huis daarnaast met de portiekboog, nr. 308, staat er nog steeds. Ter plaatsbepaling: daarnaast, op de foto niet zichtbaar, de boerderij van fam. Keijzers, nr 306 (staat er ook nog steeds)


Geplaatst op

01-12-2009

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 29-01-2010
Naam: Wim Roxs  
img

Mooie actiefoto, Cor. Ik begin je nou toch wel te leren kennen, want je praat er niet over, maar dit moet toch wel een kiekje van jezelf zijn, of niet dan.?


Datum: 29-01-2010
Naam: Cor Platenburg  
img

Yes, it is I, Lecler


Datum: 29-01-2010
Naam: Wil van Hout  
img

De manier waarop de foto's gemaakt werden moet m.i. ook verteld worden. De fotograaf hield zijn camera voor zijn gezicht en bood de vermeende gefotografeerde een kaartje aan. Als het kaartje niet aangenomen werd was er geen man over boord, want bij het aannemen werd nog een keer gevraagd te poseren, omdat de foto ook wel eens kon mislukken. Op een andere keer (met carnaval) werden wel een hoop foto's gemaakt die later ergens in een etalage werden aangeboden.


Datum: 20-08-2016
Naam: Jacqueline van Bijnen  
img

Was U later niet de handenarbeidleraar op PiusX Mavo en wat later de directeur?