EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22480

Bijdrager:

Jaar:

1948

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

711 Schrijversbuurt

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Winkels / Winkelcentra

Onderwerp 2.:

Kapsalons

Onderwerp 3.:

Van Tuyl

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hoogstraat 119 (1)

Beschrijving

Links de dames- en herenkapsalon van Sjaak van Tuyl. Rechts had hij een tabaks- en snoepwinkel. Daarnaast is er een doorgang naar een gebouw dat oorspronkelijk badhuis is geweest, daarna werd het een afdeling van het Labrehuis en vervolgens heeft daar Galvano ingezeten. Rechts van de doorgang zat de fietsenfabriek "Gouden Leeuw" van Vic Couwenberg.


Geplaatst op

02-12-2009

Reacties:

Datum: 31-07-2011
Naam: Annemieke  
img

Leuk om te zien, wij hebben nog een schilderij in bezit. Uw vader heeft mijn vader ooit geschilderd.


Datum: 15-09-2012
Naam: Frits van den Wittenboer  
img

Als ik werd geknipt zat ik altijd schuin te kijken naar een houten poppetje op een schildertafel welk als model werd gebruikt om figuren te schilderen.
Voordat ik mocht gaan zitten werd het zitkussen van de kappersstoel omgedraaid en werd de papierrol in de hoofdsteun een stukje verder gedraaid


Datum: 06-07-2023
Naam: bert van herk  
img

In de De Vriesstraat bij de Woenselse Markt zat ook een kapper met een zitkussen en een papierrol op de knipstoel. Dat was kapper De Laat, die knipte in de voorkamer van het huis. En in de Schootsestraat zat kapper Van de Ven, allemaal kappers waar ik geweest ben. Van kapper Van de Ven heb ik nog foto's, gemaakt door mijn vader (amateurfotograaf), dat ik in een kinderstoel mijn krullen verloor (zie foto 54352).


Datum: 07-07-2023
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Bert, misschien Van Laak aan de Hoogstraat (niet zo ver van Van Tuyl) en voorheen aan de Grote Berg ook wel.


Datum: 12-07-2023
Naam: Giel van Raamsdonk  
img

Tot in de jaren zestig stonden er in de meeste herenkapsalons die stoelen met een draaizitting en papieren hoofdrol. De zitting werd na een knip- of scheerbeurt omgedraaid om de volgende klant een koele zitting te geven. De hoofdsteun met het papierrolletje werd gebruikt om het hoofd op te leggen tijdens het scheren en om hygiënische reden werd het papier dan na het scheren een stukje verder gedraaid.


Datum: 15-07-2023
Naam: ad Thijssen  
img

Jaren bij de heer Van Laak op de Hoogstraat gekomen. Prima kapper, maar niet goedkoop. Ik vond hem wel heel apart. Echt heer Van Laak.


Datum: 15-07-2023
Naam: ad Thijssen  
img

Als kind moesten we van thuis naar Gradje van Beek, iets verder op de Hoogstraat, zowat tegenover Mietje Deeben. Als je bij Gradje binnenkwam was het meteen "ga daar maar staan". Zitten was voor volwassenen. En wacht oe beurt maar af, en hedde centen meegekregen? Tegen de tijd dat je aan de beurt was zei die tegen Harry, terwijl helemaal nie aan de beurt was, "Harry ga maar maar zitten". Iets zegge durfde je nie want dan zatte er um zes uur nog. En was je aan de beurt ging je jankend deur uit omdat hij je zowat helemaal kaal geschoren had. Achteraf bleek dat in afspraak met onze pa te zijn. Dan hoefde we nie ze dik terug. Un petje op hielp nie want dè sloegen ze op school van oewe kop om te pesten. Een veurdeel heb nou, na de kapper hoef ik bijna niet meer zo weinig heb ik er nog op staan.


Datum: 20-07-2023
Naam: MichaĆ«l Hendriks  
img

Wat een prachtig uithangbord!