EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2249

Bijdrager:

Jaar:

1870

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Vestdijk/Lange Dijk*

Onderwerp 1.:

Gezondheidszorg

Onderwerp 2.:

Ziekenhuizen

Onderwerp 3.:

Binnenziekenhuis

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Plattegronden Binnenziekenhuis-complex. (03)

Beschrijving

Aan de linkerzijde loopt de Achterstraat/Rozemarijnstraat/Jan van Lieshoutstraat, onderaan de Ten Hagestraat en rechts de Lange Dijk/Vestdijk.


Geplaatst op

18-12-2005

Reacties:

Datum: 20-12-2005
Naam: Redactie  

Omtrent de overwelving van het riviertje de Gender staat in het hierboven vermelde boek dat het plaatsvond in 1870. Het boek 'Stichting R.K.Binnenziekenhuis' vermeldt echter 1909. Maar ook wordt vermeld: in het riviertje werd de was gedaan van het gehele gesticht!


Datum: 20-12-2005
Naam: Redactie  

Het Sint Vincentiusgebouw werd gebouwd op het terrein waar vroeger de noodkerk stond in verband met de bouw van de St. Catharinakerk. En met steun van de St. Vincentiusvereniging werd de school voor arme jongens gebouwd.


Datum: 20-12-2005
Naam: Wil van Hout  
img

Wat ook leuk is te vernemen, aldus mijn vrouw, is dat de huishoudschool, die een aanhangsel van het ziekenhuis was, gebruikt werd voor witte was. Ze moesten immers leren de was te strijken en omdat er grote hoeveelheden waren, moest er gemangeld worden. Er stond tegenover dat regelmatig van thuis ook was ter strijking meegebracht mocht worden. Dus het mes snee aan twee kanten. En wat dacht je van verstellen? Dat moest ook geleerd worden. En.... een dubbeltje meebrengen!


Datum: 07-03-2017
Naam: Mathi Prygoda  
img

Uit de Peel- en Kempenbode van 11-03-1903 een verslag van de "raad der gemeente Eindhoven van 06-03-1903: Verzoek van het R.K. Parochiaal Armbestuur om overwelving van de Gender aan de Kloosterdreef (nu Ten Hagestraat). A. van Zeeland doet hetzelfde verzoek voor overwelving van de Gender aan den Demer over een lengte van circa 20 meter in de richting van het St. Annahof voor het aldaar door hem te bouwen bovenhuis.