EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22650

Bijdrager:

Jaar:

1931

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

221 Kerstroosplein

Straat:

Pioenroosstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Pioenroosstraat

Beschrijving

Hier hebben in de dertiger jaren Jeanne en Wim Stelleman gewoond. Zij maakten draaiorgels. Zij werden ook door Anton Pieck en Peter Reijders gevraagd om mee te helpen met het vervaardigen van de sprookjes in het wereldberoemde sprookjesbos van de Efteling. Het mechanisme van de orgeltjes werd toegepast op oa. poppen en waterlelies die toen dansend tot leven kwamen.


Geplaatst op

17-12-2009

Reacties:

Datum: 18-12-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

We kijken hier in de richting Leenderweg vanuit de Roostenlaan. Zo te zien is links de laatste straat tussen Roostenlaan en Leenderweg, dat zou dan de Wilgenroosstraat moeten zijn. De huizen zijn in 1930 gebouwd en staan er nog steeds. Hier is nog niets veranderd, alles heel herkenbaar uit mijn jeugd. Rechts van deze huizen, richting Floralaan zijn twintig jaren later de Resedastraat en zijstraten hiervan gebouwd. Ik kan me dat nog goed herinneren, de eerste nieuwbouw destijds in de buurt. Wooninc, de eigenaar van deze huiizen gaat hiervan 255 huurwoningen slopen en nieuwbouwplannen ontwikkelen. Het duurt echter nog een paar jaren voordat men met de sloop begint.


Datum: 18-12-2009
Naam: Sjan Kostermans  
img

Wie kent er nog Els Stuik , woonde ook in deze straat , ongeveer in het jaar 1975. Zij was mijn collega van Albert Heijn op de Tongelresestraat. Woonde zelf nog even in de Stekelroosstraat


Datum: 19-12-2009
Naam: P Hertogs  
img

Inderdaad Thérèse, de fotograaf staat in de Roostenlaan en kijkt richting Leenderweg
De eerste straat links, die je op de foto ziet, is de Stekelroosstraat. De Wilgenroosstraat is wel de laatste straat links ,maar is op deze foto niet te zien.


Datum: 19-12-2009
Naam: Lieke Slegers  
img

Thérèse, dan zou de fotograaf ter hoogte van de Zonneroosstraat staan, of zit ik ernaast? Kan iemand me vertellen welk gebouw op de achtergrond staat?


Datum: 19-12-2009
Naam: P Hertogs  
img

Beste Lieke, het gebouw op de achtergrond is café De Rotonde aan de Leenderweg.


Datum: 19-12-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Ik zou toch zeggen dat de fotograaf verder staat dan de Roostenlaan. Er liggen tot aan de Leenderweg 4 zijstraten vanaf de Roostenlaan en ik kan me niet voorstellen dat er hier 4 liggen. Ik zie er slechts een. De Rotonde lag toch op de  de Leenderweg, van hieruit gezien rechts om de hoek van de Pioenroosstraat, maar daar stonden nog wel enkele huizen voor. Dus lijkt me dat je die hier niet kunt zien.


Datum: 19-12-2009
Naam: P Hertogs  
img

Therese, kijk eens op een plattegrond van Eindhoven, de situatie is nu nog steeds hetzelfde als in de tijd van de foto.
De fotograaf staat in de Roostenlaan. De eerste zijstraat links is de Stekelroosstraat, ongeveer bij de vierde rechtse lantaarnpaal, is links de Waterroosstraat. Dan maakt de Pioenroosstraat een bocht naar links. Trek op de plattegrond een rechte lijn in het verlengde van het eerste stuk en dan kom je bij café De Rotonde op de Leenderweg uit. De huizen ervoor zijn van een latere datum. De Zonneroosstraat en de Wilgenroosstraat zijn vanuit dit standpunt niet te zien.


Datum: 19-12-2009
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Ik heb ondertussen ook zitten puzzelen en je redenering kan kloppen. Maar op kaarten van 1937 en 1940 zie je dat er nog geen bebouwing was aan het einde van de Leenderweg, om de hoek van de Pioenroosstraat, dus ook De Rotonde kan dan niet. In 1937 is de Pioenroosstraat einde rechts ook nog niet bebouwd, in 1940 wel. Conclusie, café De Rotonde kan het niet zijn of de datum van de foto is niet goed.


Datum: 20-12-2009
Naam: P Hertogs  
img

Thérèse, ook al staat er geen bebouwing op de kaart van 1940, het café stond er wel degelijk. In 1927 stond deze er al. De naam van het café was Dennenoord en de uitbater was de familie Ceelen - Thijssen.


Datum: 21-02-2010
Naam: Catharina Rappaport / Van Den Boom  
img

Deze site is fijn voor mij voor Hollandse herinneringen. Ik lees hier de informatie over de Pioenroosstraat en Wilgenroosstraat van Thérèse Sauter en P. Hertogs. Ben lang weg uit Holland, maar woonde in de Pioenroosstraat vanaf 1954 voor een paar jaren en van daaruit verhuisd naar de Wilgenroosstraat. en heb daar gewoond tot 1961. Kijken hoe goed mijn herinnering nog is. Vanuit de Roostenlaan (andere kant op vanaf de Leenderweg) ga je linksaf in de Pioenroosstraat, dan is het de laatste links in de Wilgenroosstraat (aan de achterkant van de Leenderweg). Inderdaad als je rechtsaf ging, kwam je op een rotonde uit. Uit de Wilgenroosstraat gingen we links naar de Leenderweg en dan rechts richting Duitsland... Lange tijd geleden, maar de andere straat vanaf de Roostenlaan ken ik niet meer, maar van die richting ging je rechts de Wilgenroosstraat in. Als kind voordat we naar de Pioenroosstraat verhuisden woonden wij in de Roostenlaan. Ben net in September in Holland geweest en daar in de buurt zo eens overal rond gelopen, ziet er nog steeds hetzelfde uit, alleen niet zo schoon meer als vroeger. Ga dit jaar weer naar Holland en zal eens overal foto's nemen...


Datum: 16-08-2011
Naam: Lieke Slegers  
img

Catharina, de andere straat vanaf de Roostenlaan is naar mijn mening de Bottelroosstraat. Jammer dat er van de straten waarover hier wordt gesproken, weinig of geen foto´s op de site staan.


Datum: 11-02-2014
Naam: Netty Verbeek  
img

Els Stuik woont nu tegenover mij en is mijn vriendin.


Datum: 11-02-2014
Naam: Sjan Kostermans  
img

Wil je de groeten aan Els doen van mij ? Ben benieuwd of ze me nog kan herinneren en de jaren die ze werkte bij Albert Heijn.


Datum: 19-02-2014
Naam: Catharina Rappaport / Van Den Boom  
img

Zo leuk om hier zo ieder message te lezen en ook de oude foto's van vroeger te zien. Die foto van de Pioenroostraat van 1931, wow. Blij te zeggen dat het wel veel voor mijn tijd was. Het zag er toen ook wel kaal uit en een gebouw of zo iets aan het einde van de straat. Wij woonden de achtse deur aan de rechterkant, geteld van het hoekje af. Onze buren vroeger hadden jongens en die zaten 's avonds altijd boven op dat stukje by het raam buiten. De enige die ik nog herinner die daar woonden waren mensen die dochters hadden en een van die ging met een jongen mee en die speelde een elektrische guitar. Mijn zus woonde vroeger in de Resedastraat. Onze andere buren was de familie Cornuit, ons Mam haar vriendin was tante Nel Cornuit.