EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2280

Bijdrager:

Jaar:

1994

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

212 Rochusbuurt

Straat:

St Rochushofje

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Rochushofje (0)

Beschrijving

RHC-e 5441 (23-8-94) Panden aan het Rochushofje die moeten verdwijnen omdat opknappen te duur wordt. De voorste twee zijn gesloopt de andere twee zijn als wijkgebouw c.q. peuterspeelzaal in gebruik.


Geplaatst op

20-12-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-09-2006
Naam: Harry van Luijtelaar  
img

Het derde huis werd bewoond door de familie van Gestel-van Doormalen en het laatste door de familie der Kinderen-van Gestel.


Datum: 06-09-2006
Naam: Harry van Luijtelaar  
img

In het derde huisje woonde vanaf de 20-er jaren de familie van Gestel-van Doormalen,
In het vierde huisje heeft de familie der Kinderen-van Gestel gewoond.


Datum: 12-05-2007
Naam: M.Gosselink  
img

Toen we merkten dat de gemeente het hele rijtje wilde slopen stonden we op de barikaden. Elk vrij moment werd er door studenten en bewoners aan de 2 laatste huisjes gesleuteld. Het moest een buurthuis worden, dat hadden we nodig. Waarom in de Iris wel en wij niet. Er werd een echte peuterspeelzaal opgezet met een multi-ruimte voor kindertheater, knutselclub, kaartavonden, rommelmarkten, stekken-ruil etc. Later werd de speelzaal proffessioneel en kwam er minder ruimte voor spontane activiteiten. Er moest geld in het laadje komen. Nu gebruiken we het weer vaker i.v.m. vergaderingen en buurtoverleg. Wakend voor een buurthuis, dat niet meer in het nieuwbouw verhaal past. Helaas maar wel gewenst en noodzakelijk. In het Rochushofje hebben heel lang een oude man en vrouw gewoond. De vrouw heeft destijds het buurthuis geopend. Ik ben helaas de naam kwijt. Het verbouwen van 2 huisjes naar 1 buurthuis is rond 1975 gerealiseerd. Met hand- en spandiensten is het gelukt en heeft de buurt laten zien wat buurtbewoners voor elkaar krijgen.


Datum: 13-05-2007
Naam: Ans Boon-van Doren  
img

In het buurthuis zijn jarenlang kienavonden georganiseerd door mijn ouders en Tiny v.d. Bos, en ook carnaval.


Datum: 11-08-2007
Naam: Ilse Smits  
img

Heb goede herinneringen aan het buurthuis met ook soms bandjes die optraden en oud en nieuw feesten en nog veel meer leuke bezigheden voor zowel binnen als buiten.
Het buurthuis kon je bereiken via de opening in de schutting.
Het huisje met die oude mensen herinner ik me ook nog wel. Het stonk daar een beetje en wij dachten dat het heksen waren...haha. Mooie foto.


Datum: 11-08-2007
Naam: M.Gosselink  
img

Er breekt weer een spannende tijd aan. Daar de panden van Joep Jansen a/d/ Hoefkestraat zijn plat gewalsd en de Gemeente een afschuwelijke bouw voor ogen heeft, is er weer de saamhorigheid van toen. Bovenstaande gebouwen wat er nog van staat gaan dus ook plat. Geen buurthuis meer geen peuterspeelzaal tot nu toe in het plan opgenomen. Geen privacy meer voor omliggende woningen. Jammer. Hopen maar dat het roer nog om kan. Tiny van de Bos was ook altijd in de weer voor het Rode Kruis. Toen stonden er nog tijdschriften bakken in de stad. Hij haalde de tijdschriften op en sorteerde ze. Daarna kwamen ze in de wachtkamers van de zieken en verpleeghuizen. Was een goede zaak.