EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

22857

Bijdrager:

Jaar:

1960

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Voetbal

Onderwerp 3.:

RKVV Tongelre

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Jeugdelftal vv Tongelre (6)

Beschrijving

.


Geplaatst op

01-01-2010

Reacties:

Datum: 08-03-2010
Naam: Peter Cocu  
img

Goh, wat een mooie foto die ik hier zie langskomen. Mijn eerste jaar als keeper. Dit moet welhaast de B9 van 1960 zijn. 14 jaar oud. Uiterst recht denk ik Willy van Buul te onderscheiden, uit Abraham van Diepenbeekstraat. Verder herken ik Kees Siemons, hoek Paul Krugrtlaan-Johannesburgstraat. (derde van lInks staand) Eeste links zittend is Tieske de Greef, later badmeester en fanatiek PSV supporter. Wat een sof was dat elftal, we verloren met uitslagen van 8-9 -0 en scoorden zelf nauwelijks. Eenieder deed zijn best, maar te hoog ingedeeld of gewoonweg te weinig voetbal. Ik weet het niet meer maar als keeper kreeg ik veel te doen. Het jaar erop naar de B2 en, als beloning, aan het einde van dat seizoen denk ik, mocht ik de belangrijke wedstrijd van Tongelre A1 tegen PSV A1 keepen bij de Spechten. Na winst 1-0 promotie naar de Hoofdklasse.


Datum: 09-03-2010
Naam: A. van Overbruggen  
img

Heb wel meegespeeld in de wedstrijd Tongelre A-1 tegen P.S.V. A-1 op het bijveld van de Spechten achter de grote houten tribune. Door een goal, van ik meen Adje Jansen, speelde Tongelre A-1 een jaar later in de Hoofdklasse junioren. Verder speelde in het team mee o.a. Bennie Burgers, Guus Vogels, Harrie Jacobs en Gerrit Gudden. Vanwege mijn leeftijd speelde ik het volgende seizoen bij de senioren.


Datum: 18-03-2010
Naam: Kees Siemons  
img

Door dit soft elftal ben je later wel de keeper geworden die in het eerste van Tongelre is terecht gekomen. Ook herinner ik mij nog die ballen die jij van de schoen van de tegenstander plukte. Ik ben toen gestopt om door te gaan als turner bij de RKTVT. Jaren later ben ik weer gaan voetballen.


Datum: 18-03-2010
Naam: Peter Cocu  
img

Hoi Kees, leuk dat je reageert op mijn bericht. Weet jij of dit inderdaad de B9 was en weet jij nog andere namen? Ik bedoelde de opmerking (sof elftal) niet persoonlijk maar als keeper weet ik me nu nog te herinneren dat ik er 8 of 9 uit het netje moest halen, en dat was niet goed voor je zelfvertrouwen. De andere kant van het verhaal is inderdaad dat je hééél veel te doen kreeg, met name ook het 1 tegen 1 leerde beheersen. Overigens even een correctie, ik heb nooit in Tongelre 1 gespeeld. Ik ben weggegaan toen ik over moest naar de senioren en ik had een héél vervelend akkefietje meegemaakt. Toen ben ik naar Woenselse Boys gegaan en daar heb ik wel in het 1e elftal gespeeld én kampioen geworden. Ach lang geleden allemaal. 1 mei jubileum bij Tongelre, heb ik al in de agenda staan. Kom je ook?


Datum: 19-03-2010
Naam: Kees Siemons  
img

Hoi Peter,die naast jou zit rechts is dat niet Rinus Wagemakers?


Datum: 10-03-2012
Naam: Sjan de Laat  
img

Zittend, tweede van rechts langs de keeper is Willy de Laat.


Datum: 11-03-2012
Naam: A. van Overbruggen  
img

Met de spoorlijn op de achtergrond kan het bijna niet anders zijn dat deze foto gemaakt is op het Burgemeester van Engelandtsportpark, waar Tongelre sinds eind jaren vijftig begin jaren zestig zijn thuiswedstrijden speelde.
Staande, 5e van links is dat niet Henk Geurds, broer van o.a. Bennie Geurds, die ook lange tijd bij Tongelre voetbalde en ook de broer van Gerard Geurds, die lange tijd wedstrijden in de ere-divisie en ook internationale wedstrijden als scheidsrechter heeft gefloten.


Datum: 18-09-2014
Naam: Frans de Greef  
img

Links onder ben ik, Frans de Greef toen Ciske, en naast mij Rinie Raaymakers!