EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

22970

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

622 Het Ven

Straat:

Zeelsterstraat

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Boerderijen-Strijp

Onderwerp 3.:

Zeelsterstraat

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Boerderij Zeelsterstraat 18 (2)

Beschrijving

Dit is dezelfde boerderij, maar dan in de jaren vijftig/zestig! Het huis is nog helemaal in tact! De schuur moest gesloopt worden voor de aanleg van de Blecourtstraat. Grossierderij in groente en fruit van de firma van Gameren was hier al die jaren gevestigd.


Geplaatst op

14-01-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 14-01-2010
Naam: Mark van de Laar  
img

Heb in dit pand als kleine jongen, nog rondgewandeld voordat het gesloopt werd. Was natuurlijk wel gevaarlijk maar het avontuur trok. Kan me herinneren dat er hierna nog steeds een loods was waaruit de familie van Gameren de groente en fruit verdeelde over de diverse winkels. Ietsje verder stonden nog meer kleinere boerderijtjes/woonhuizen die gesloopt werden. Daartussen stond garage Baudoin met allemaal glimmende Dafjes en een benzinepomp aan de straat en iets verder op weer de timmerfabriek van Van Tuyn. Hoop dat je nog meer van deze historische familiefoto's hebt!


Datum: 24-08-2010
Naam: Co van Gameren  
img

Dit huis herinner ik me nog als de dag van gisteren. Als kleine jongen liep ik vaak met mijn vader Frans van Gameren iedere zondag na de zondagsmis hier naar toe. Mijn vader had een groentewinkel op de Bredalaan 159 en iedere zondag ging hij hier op bezoek om de door hem gekochte groenten van de afgelopen week te betalen.


Datum: 30-04-2011
Naam: Ben van der Velden  
img

In +/- 1962 hielp ik Toon van Gameren op zaterdag bij zijn rondgang met de vrachtauto en die betaalde niet slecht. Maar het mooiste was dat een van zijn broers naar huis kwam van zijn route om naar een of ander tv programma te kijken, ha ha en daarna weer zijn ronde afmaakte.