EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23006

Bijdrager:

Jaar:

2008

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

723 Rapelenburg

Straat:

St Claralaan

Onderwerp 1.:

Religie

Onderwerp 2.:

Kloosters / Liefdesgestichten

Onderwerp 3.:

Zusters Clarissen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Clarissenklooster

Beschrijving

De poort van het Clarissenklooster..


Geplaatst op

19-01-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 19-01-2010
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Hier ben ik 30 jaar geleden eens als vrijgezel naar binnen gegaan en er getrouwd weer uitgekomen. Voor het goede weer op die bewuste dag zorgde de grote worst, die je een week van te voren moest afgeven bij de nonnen in het klooster. Bij mijn weten zijn er gedurende de decennia meer worsten daar binnengebracht, als dat de nonnekes konden opeten.


Datum: 27-12-2012
Naam: Giovanni van Helvoirt  
img

Vanavond hoorde ik uit goed ingelichte bronnen dat de Clarissen vegetarisch waren. Dus in dit klooster is geen een worst opgegeten. Voor de mensen, die nu verkeerd denken, de nonnen gingen met manden voedsel langs de deuren van mensen die weinig te verteren hadden.


Datum: 19-02-2014
Naam: Astrid  
img

De zusters die er nu wonen zijn vegetarisch, maar de zusters die er voorheen woonden niet. Ik kan het weten want ik heb er van 1980 tot 1981 gewoond.
=== Astrid wil je ook even je achternaam doorgeven? Alvast bedankt, de redactie. ===


Datum: 05-04-2017
Naam: Pim van Gestel  
img

Ik ging vaak met een vriendje ut die tijd spelen op Gennep. Dan klommen we vaak over de muur van dit klooster en gingen dan in een soort van rots zitten in de kloostertuin. Deze stond aan de zijde van de Bayeuxlaan en het was een soort van kapelletje. Dat maakte altijd grote indruk op ons. Soms werden we gesnapt en dan wisten we niet hoe snel we weer over de muur terug moesten klimmen. Maar de nonnen schrokken meestal nog veel harder. Ik heb aan het klooster ook een mooie herinnering. Mijn zus is hier vroeger getrouwd, compleet met een nonnenkoortje. Echt heel erg mooi. Zonde dat het zijn kloosterfunctie heeft verloren. Hopelijk komt er een mooie bestemming voor de gebouwen.