EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23145

Bijdrager:

Jaar:

1953

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stationsplein

Onderwerp 1.:

Evenementen / Festiviteiten / Gebeurtenissen

Onderwerp 2.:

Carnaval

Onderwerp 3.:

Carnavalsoptochten

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
De Hobbelende Geit

Beschrijving

Carnavalsvereniging "De Hobbelende Geit" met prins Noud Wijsbek.


Geplaatst op

02-02-2010

Reacties:

Datum: 02-02-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Noud Wijsbek was de echtgenoot van de zangeres-diva Nelly Wijsbek, destijds een BN'er. En de chauffeur achter het stuur zou zomaar Willy Damen kunnen zijn.


Datum: 02-02-2010
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

De Hobbelende Geit, residentie café zaal Hoogenkamp op de Aalsterweg, zie foto 1525.


Datum: 03-02-2010
Naam: Huub Jacobs  
img

De jongeman die uit het raam kijkt is de bijrijder van Willy Damen, Thieu Korenman, broer van de bekende Eindhovense rijschoolhouder Pieter Korenman.


Datum: 16-04-2015
Naam: Koos van der Breggen  
img

Door het overlijdensbericht van Pieter Korenman, voormalig bekend rijschoolhouder te Eindhoven en een verwoede concurrent van rijschool Kantelberg in de jaren 60 en 70, kwam ik via google bij deze foto terecht. Thieu Korenman had in het verleden op het Stratumseind de zaak Hoozemoos. Het ging hem voor de wind tot het leven niet meer zo ging als hij wilde. Na zijn uiteindelijke betreurde zelfdoding heb ik met zijn oudere broer Pieter indringende gesprekken gehad, want ik begreep er niks van. Pieter was een geweldig mens en zijn dood deze week op 80-jarige leeftijd kwam als een schok. Ik zie de familie Korenman als een echte Eindhovense familie die toentertijd zeer bekend was. Prachtige foto trouwens boven dit item. Ook Noud Wijsbek is mij zeer bekend, want wij woonden vroeger aan de Loonderweg 36 te Waalre en als mijn lieve moeder zin had in wat afleiding wandelde ik met haar naar cafe de Wilmari's op het Loon waar ik steevast een muntje in de jukebox gooide om op het nummer van Gerhard Wendland , "Tanze mit mir in den Morgen", een dansje met mama te doen. Prachtige herinneringen.


Datum: 10-12-2016
Naam: Piet Reijnders  
img

Willy Damen was vroeger rond 1953 zeer vaak te vinden bij busonderneming Indekeu aan de Aalsterweg. Graag zou ik nog eens contact hebben met Willy. Wie kan mij verder helpen?
=== Willy is een frequent bezoeker van deze website en van het Erfgoedhuis. Hij zal dit zeker lezen en reageren. (Red.) ===