EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23181

Bijdrager:

Jaar:

1979

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Stationsplein

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Centrum

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Luchtfoto Stationsplein e.o.

Beschrijving

.


Geplaatst op

04-02-2010

Reacties:

Datum: 05-02-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Deze foto is m.i. redelijk zeldzaam omdat er nauwelijks plaatjes te vinden zijn van het Postkantoor met die door postmensen zo vermaledijde Stella Artois-reclame op het dak. Omdat Seepaerdstad erop staat, vermoed ik dat deze foto uit midden zeventiger jaren is.


Datum: 05-02-2010
Naam: Wim Habraken  

Prachtfoto! Die gaat bij mijn verzameling. En inderdaad - die Stella Artois reclame. Ach arme Jan van Kamp onze (oud) directeur, de man zat er lelijk mee in zijn maag. Zeg Ben - het postperron staat er nog niet en de grijze hekken staan nog om de binnenplaats - indicatie??


Datum: 05-02-2010
Naam: Tini van Rooij  
img

Ik heb deze foto vervangen door een beter exemplaar, met dank aan Henk van Alphen en Bauke Hüsken. Volgens hun gegevens is de foto gemaakt op 30 mei 1979 dus heb ik ook de datum aangepast.


Datum: 05-02-2010
Naam: Mark van de Laar  
img

In de jaren 70 heb ik, vooral in de zomervakanties, veel bij de PTT gewerkt, als postbode, sorteerder maar vooral de nachtdiensten waren aantrekkelijk. Werken van 21:00u tot 06:00 uur en extra betaald worden in de wetenschap dat door de weinige post je eerder naar huis mocht en eigenlijk slapend rijk werd.
Mocht in die tijd ook de postlorries rijden via het tunneltje naar de diverse perrons en het was altijd gezellig om met reizigers in contact te komen en in de pauzes op het 2e perron een kopje koffie te drinken en te kaarten met collega's. Eind jaren 70 werd het ineens minder leuk want toen was het postperron aangelegd, geen contact meer met treinreizigers, geen kaartpauzes, het werd een stukje saaier. In 1979 heb ik ook bij de PTT gewerkt en kan me niet voorstellen dat toen het postperron er niet was, weet nog dat ik ineens de lorries niet meer door het tunneltje hoefde te leiden.. Het was de tijd dat het vakantiewerk bij de PTT minder aantrekkelijk werd. Weet wel dat PTT-collega's in de nachtdienst stiekum op het balkon gingen zitten voor de kantine op de 2e verdieping en zo het nachtleven van Eindhoven in de gaten hielden. Dat gaf weer prachtige verhalen in de pauzes...