EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

23205

Bijdrager:

Jaar:

1947

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Sport

Onderwerp 2.:

Wandelclubs

Onderwerp 3.:

Eindhovense Wandelsport Vereniging

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Wandelvereniging EWV

Beschrijving

Groepsfoto van EWV uit 1946/47. Vrouw in middelste rij 3e van rechts is mijn tweelingzus.


Geplaatst op

07-02-2010

Reacties:

Datum: 07-02-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Rechts, met regenjas mijn oom, Cees de Turck, oprichter/voorzitter van EWV. Naast hem marsleider Jan Vermaas.


Datum: 08-02-2010
Naam: Wil van Hout  
img

Staande geheel links, Huub de broer van Cees. Soms hoornblazer en ook wel tamboer. Onder 4e van links is een zus van de broers, maar de naam is mij ontschoten. Naar ik meen moet ik hier ook op staan. Helaas herken ik mij hier niet op. Ter gelegenheid van de uitreiking van de 1e prijs. Ik herken de meesten van gezicht, maar kan er geen naam bij vinden.


Datum: 08-02-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Bedankt, Wil. Ik twijfelde zelf al of het wel/niet "ome Huub" was. Mijn ome Cees had, wat ik me herinner, drie zusjes: Bertha, Betsy en (ik meen) Truus. De zus op deze foto is m.i. laatstgenoemde.


Datum: 08-02-2010
Naam: Wil van Hout  
img

Het was Zus en geen Truus. Nu heb ik het idee dat het 2e meisje van Links Bertha is, dat was de Jongste en liet zich Bea noemen, want zo heette de dochter van de Koningin immers ook. Is deze later niet getrouwd met Piet van Beers de accordeonist? Het is volgens mij de jongen onder de vlag, langs het meisje met de bril.


Datum: 08-02-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Oké Wil, Zus dus! Mijn tante Ria, de vrouw van ome Cees de Turck, werd overigens ook "ons Zus" genoemd. Volgens mij was dat in die tijd een beetje een gewoonte. Ik ken meer Zussen die eigenlijk niet zo heetten. Of Bertha zich Bea noemde, is me niet bekend. Wat ik wel weet, is, dat ze jaaarenlang heeft gewerkt bij Hageman op de markt. Ja, de Woenselse dus!


Datum: 13-02-2010
Naam: Erna Verheyde-Nouwens  
img

Op de 2e rij van boven staat half gebukt met mooie blonde haren geheel links mijn moeder Paula Rooijakkers(later Nouwens). Helaas is mijn moeder in mei 2008 overleden. Daar schuin onder 3e vrouw van links mijn schoonmoeder Tineke (die ook en nog steeds Zus genoemd wordt!!) Langenhuijsen(later Verheyde). Mijn moeder is lang bevriend geweest met de tweelingzussen.


Datum: 03-05-2010
Naam: Frans Snoek  
img

Bertha en Bea en Betsie, alle drie hun eigen naam als het denk ik over mijn nichten gaat, die ook zo heten en ook bij de wandelclub waren. Hun moeder Rens ging ook altijd mee.