EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23299

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

311 Villapark

Straat:

Parklaan

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woonhuizen-Tongelre

Onderwerp 3.:

Parklaan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Woonhuis Parklaan 1 (1)

Beschrijving

Sinds 1967 wonen wij in de tot woonhuis gerestaureerde school Parklaan 15. Het getoonde woonhuis was van de familie Verhoeven, die grote landbouwpercelen bezat in Tongelre. Eigenaresse was mevrouw E. Verhoeven, thans nog wonende aan de Johan de Wittlaan 1. Het huis is in 1973/1974 afgebroken in verband met bouwwerkzaamheden ten behoeve van de herstructurering van de rondweg en de bouw van de spoorwegtunnel. De nummers Parklaan 3 t/m 9 waren toen onbekend. Het vroegere woonhuis van de heer F. Philips op nummer 11 lag er vlak naast nummer 1 met daartussen een pad naar de achterliggende landerijen. Het blok 11 t/m 17 bestond uit twee woonhuizen en de andere twee gebruikt als school.


Geplaatst op

16-02-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 25-11-2014
Naam: Aschwin van Hoorn  
img

Ik zat vroeger op de Tongelresestraat op school. en kwam iedere dag langs jullie huis. Ik woonde toen boven café de IJzeren Man. Ik heb dikwijls kastanjes mogen rapen in jullie tuin. Mijn moeder Nelly kende jouw moeder goed, ze is jammer genoeg in 2013 op 91-jarige leeftijd overleden.


Datum: 25-08-2019
Naam: Ludo Michels  
img

Hallo Aschwin, ik ken je van de lagere school aan de Tongelresestraat 150 en heb vandaag nog twee klassenfoto's met namen erbij naar mijn broer Hans gestuurd. Hij werkt bij Eindhoven in Beeld als vrijwilliger.