EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23518

Bijdrager:

Jaar:

1920

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

612 Philipsdorp

Straat:

PSV-Sportpark/Philips Stadion

Onderwerp 1.:

Muziek & Zang

Onderwerp 2.:

Harmonie / Tamboercorps / Fanfare

Onderwerp 3.:

Philips Harmonie

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Philips Harmonie

Beschrijving

De Philips Harmonie in vol ornaat. Waarschijnlijk is de achtergrond de tribune van het sportveld


Geplaatst op

10-03-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 10-03-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

In 2011 bestaat de Philips Harmonie 100 jaar! Ze bestaat uit een Symfonisch Blaasorkest en een Brass & Percussion Band. De beide onderdelen verzorgen zelfstandig of in combinatie als "Marching Band" hun optredens. Het korps verzorgde en verzorgt nog steeds optredens in binnen- en buitenland: avondvullende concerten met licht klassiek en/of populair repertoire, begeleiding van professionele zangers, koren of instrumentalisten. Maar ook marsoptredens bij sportwedstrijden (zoals die van voetbalclub PSV), feestelijke gebeurtenissen of herdenkingen. De Philips Harmonie staat onder leiding van chef-dirigent Matty Cilissen. De Brass & Percussion Band wordt geleid door dirigent André Willems.


Datum: 12-03-2010
Naam: Ad Pluijm  
img

En de Seniorenband dan Ben. Daar is mijn schoonvader ook bij geweest. Daar mocht je alleen maar bij als je je sporen had verdiend in de muziekwereld, en voor zover ik weet was dit een onderdeel van de Philips Harmonie, terwijl mijn schoonvader ruim 50 jaar bij St. Cecilia heeft gezeten.


Datum: 13-03-2010
Naam: Ben Brekelmans  
img

Ad, mij is niet bekend of er binnen de Philips Harmonie nog een aparte seniorenband is. Of bedoel jij misschien het Eindhovens Seniorenorkest? Dat werd opgericht tijdens een vergadering op 23 januari 1983 in een buurthuis aan het Hemelrijken op initiatief van Herman Bijster en Jan van Meeuwen, die de directie op zich neemt. Er wordt eerst gerepeteerd in café "Lijmbeek" aan de Lijmbeekstraat. Om de groei van het orkest mogelijk te maken, wordt aansluiting gezocht bij de Philipsvereniging van Gepensioneerden Eindhoven en omgeving. Dat resulteerde in een nieuw repetitielokaal: de Philipscantine aan de Beukenlaan, waar ook de Philipsharmonie repeteert! Omdat dat gebouw in 1994 wordt gesloopt, verhuist het ESO met de Philipsharmonie naar de Mathildelaan, gebouw EGG. Ook dat gebouw wordt gesloopt en weer verhuist het orkest mee: naar gebouw TQ6 aan de Beukenlaan. Ook dat gebouw wordt gesloopt, in 2001. Uiteindelijk verhuist het ESO naar een eigen behuizing: de Vrijetijds Accommodatie Henriette Roelants aan de Keldermansstraat. Ze hebben dus heel lang "gehokt" met de Philips Harmonie maar ze zijn een zelfstandig orkest (zie ook www.seniorenorkest.nl).


Datum: 13-03-2010
Naam: Ad Pluijm  
img

En zo was het Ben, het heette inderdaad seniorenorkest, bedankt voor je uitleg.