EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23595

Bijdrager:

Jaar:

1963

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

212 Rochusbuurt

Straat:

St Jorislaan

Onderwerp 1.:

Woonpanden en boerderijen

Onderwerp 2.:

Woonhuizen-Stratum

Onderwerp 3.:

St Jorislaan

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Huis in de St Jorislaan

Beschrijving

Dit huis in de St Jorislaan is gefotografeerd vanaf het kerkplein.


Geplaatst op

18-03-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-08-2010
Naam: Jef Marien  
img

Heeft dit huis niet een tijd gefungeerd als parochiehuis? Ik kan me herinneren dat ik daar repetities had van het jongenskoor van Frits van Vlerken. Ik praat over de tijd1940-1945.


Datum: 01-05-2018
Naam: Jos Boeren  
img

Dit is mijn geboortehuis!!! Ik ben van januari 1956. We verhuisden in 1960 naar Aalst, maar heb nog korte tijd op de kleuterschool aan de St.Jorislaan gezeten. Schoolvriendje was Jan-Francis van Abbe, die aan de Elzentlaan woonde, in de bocht naar rechts, huis heet(te?) 'de Ruif' vanwege het kleine frans balkonnetje. Mijn box stond achter het raam, links naast de voordeur.
In het huis woonden twee families. Links familie Boeren-van der Donck met twee zoontjes, Jos en Marc, rechts de familie Knuf(f?)man(n?) met dochter Marie-Louise.
Links van dit pand was een pleintje (eigenlijk een terugspringing in de bebouwing) waar ik heb leren fietsen.
Nog verder naar links, op de hoek met de Stratumse Dijk, herinner ik me vaag een huishoudschool. Kan ook te maken hebben met het feit dat mijn moeder docent was aan de Opleiding voor Gezinsverzorgsters in 'Huize de Haard' aan de Jan Smitzlaan. Rond 1959 is de luidklok van de St. Joriskerk gebarsten, waardoor deze vervangen diende te worden. In mijn herinnering was die méér dan manshoog, maar zelf was ik twee turven, dus dat zegt genoeg. Maar ik zie hem nog staan, op het kerkplein, na uit de toren getakeld te zijn. Wie meer wil weten, mail me maar!