EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

23596

Bijdrager:

Jaar:

1950

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

214 Tuindorp

Straat:

1e Wilakkerstraat

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Transportondernemingen

Onderwerp 3.:

Maessen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Parkeerterrein

Beschrijving

Hier staan de wagens nog geparkeerd achter Heezerweg 95, waar Arnold Maessen nog het bekende café Tivoli runde. De foto toont de hoek van de 1e Wilakkerstraat, waar later de Sint Hubertusstraat op uit zou komen. Rechts op de foto staat het witte huis van de fam. Onsteng, die daar al vóór de oorlog woonde.


Geplaatst op

18-03-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 18-08-2013
Naam: Hetty Munnik  
img

In 1945 zijn wij, de familie Munnik, komen wonen in het hogere huis achter de verhuiswagens op de foto. Wij woonden op nr. 42 en naast ons in het aangrenzende hogere huis woonde de familie Valstar, een architect.
Mijn zusje en ik sliepen op de bovenste verdieping onder het dak, waar de ramen open staan en ik herinner mij dat we altijd in alle vroegte wakker werden van die verhuiswagens met hun lawaai en hun lichten als die van dat onregelmatige terrein afreden.
Dat terrein was ons speelveld om te vliegeren en zo en het was zo hobbelig omdat in de oorlog daar de zware voertuigen van de Engelsen geparkeerd gestaan hadden.
Het witte huis rechts, dat later het begin van de St. Hubertusstraat zou worden, is van de fam. Onstenk en niet Onsteng.