EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23649

Bijdrager:

Jaar:

1959

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

422 Kronehoef

Straat:

Barrierweg

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, St Corneliusschool & St Johannes Vianneyschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
4 de klas lagere oude school

Beschrijving

Ik hoop dat ik nog de namen krijg. Ik herken de gezichten nog wel maar de namen niet meer.


Geplaatst op

23-03-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 23-03-2010
Naam: Lieke Slegers  
img

Marcel, welke lagere school is dit?


Datum: 23-03-2010
Naam: Marcel Coolen  
img

Dit is de oude school van meneer Van Buul, de Johannes Vianney school. Hij hoorde bij de pastoor Van Ars parochie.


Datum: 24-03-2010
Naam: Willem Verstegen  
img

Heeej Marcel, leuk om jou vanuit Spanje te herkennen op deze afbeelding, bovenste rij 3e van links. Bovenste rij 3e van rechts ? v.d. Aa uit de Cornelis de Vriendtstraat. Onderste rij, 2e van rechts Jos Hessing, destijds ook woonachtig in de Cornelis de Vriendtstraat en momenteel nog steeds actief in zijn winkel met het verkopen van deuren aan het Pastoor v. Arsplein.


Datum: 25-03-2010
Naam: Marcel Coolen  
img

Ha die Wil, dat klopt. Jij zat toch op de nieuwe bij Van Rijt?


Datum: 25-03-2010
Naam: Marcel Coolen  
img

Wie kan mij vertellen waar de jongens van Nooteboom zaten en Johnie Lodders en Kees Horvers zijn gebleven


Datum: 29-04-2010
Naam: A. van Eijck  
img

Ja Marcel ik herken je nog wel. Ik heb dezelfde foto nu voor me liggen en ik zal de namen opnoemen met daarbij de straatnamen waar ze woonden. Van linksboven naar rechtsonder. Jan Knaapen Newtonstraat, Jan Gommans Kamerlingh Onnestraat, Marcel Coolen Stevinsstraat, Jan Hendrikx Klerklaan, Willie Garenfeld Barrierweg, Frans van de Burgt Philomenastraat, Loekie Binnendijk Musschenbroekstraat, Pierre van der Aa Keldermansstraat of Cornelis de Vriendtstraat, Hoover, heer Van Dijk Cornelis Dopperstraat, Joachim van Hemert Musschenbroekstraat, Jos Konings Hendrik de Keyzerlaan, Jacky van den Akker Alard Du Hamelstraat, Sjef van Gaans Cornelis Bloemaertstraat, Martien van Eekeren Minckelerstraat, Hans van Leest Stephensonstraat, Willie Maas Barrierweg, Guus Heuvelmans Elias Bouwmanstraat, Adriaan van Eijck Newtonstraat, Jos Koenen Cornelis Bloemaertstraat, Hans van Hooff Minckelerstraat, Johan van Iersel Pastoor van Arsplein, Peter Doomen Newtonplein (overleden), Nol de Greef Drebbelstraat, Nol van Dooren Pieter Poststraat, Jos Hermens Musschenbroekstraat, Kees Horvers Boschdijk, Andre Michiels, Peter van de Moosdijk 1e Franklinstraat, Johan Feijen Juliusstraat, Jan Franssen, Karel van Eekeren Minckelerstraat, van Beusekom Johan van de Waalsweg, Ferry Dankers Celsiusplein, Jan van der Heijden Fahrenheitstraat, Cor Adriaans, ?, Peter Kop Hendrik de Keyzerlaan, Bernsen Alard Du Hamelstraat, Hermans, Freddie van de Laar Stevinsstraat, Hans Ieriks Celsiusstraat, Jos Hessing Cornelis de Vriendtstraat, Kruijsdijk. Van 1 persoon (tussen Cor Adriaans en Peter Kop) kan ik me de naam niet meer herinneren. Maar ja dat kan ook wel als je 60 bent.


Datum: 29-04-2010
Naam: A. van Eijck  
img

Marcel, het zijn niet de jongens Nooteboom, maar de jongens Neuteboom (hun vader was bij de politie).


Datum: 29-04-2010
Naam: A. van Eijck  
img

Inmiddels ben ik nog op wat voornamen gekomen. Van Beusekom heet Bennie, Bernse heet Johan, Van de Kruijsdijk heet Jos. Ineens schiet me nog iets te binnen. Tussen Cor Adriaans en Peter Kop zit Frans van de Kalle. Als je de naam Neuteboom bedoelt, de voornamen waren Henny en Wim. Henny is altijd brandweerman geweest en Wim werkte bij de Gemeente Eindhoven Technische Dienst, ik dacht bij de afdeling verkeer. Zover ik weet wonen ze nog in Eindhoven. Ik weet nog veel over mijn oude schoolkameraden, ook al woon ik al lang niet meer in Eindhoven. Nu zijn de namen compleet. Is dit voldoende Marcel? Wat ik nog wil zeggen (gravende in mijn geheugen) dit is volgens mij de 5e klas bij de heer Van Dijk. Was de 4e klas niet de heer Smits (de drilmeester)? Misschien is het leuk om na 50 jaar een reünie te organiseren. Als het je iets lijkt, neem dan contact met me op.


Datum: 29-04-2010
Naam: Marcel Coolen  
img

Ik kan jou ook niet meer thuisbrengen. Zat jij bij ons in de klas en waar woonde jij toen? Maar wel petje af dat jij dit nog weet.


Datum: 29-04-2010
Naam: A. van Eijck  
img

Beste Marcel, mijn naam en straat komen ook voor in het genoemde rijtje (Adriaan van Eijck Newtonstraat).


Datum: 01-05-2010
Naam: A. van Eijck  
img

In mijn opsomming van namen noem ik Kees Horvers, maar dit is niet juist. Kees en Ignaas zaten op de nieuwe school. Waar ik de naam Kees Horvers heb genoemd, moet zijn Joachim van Hemert uit de Stevinstraat.


Datum: 30-09-2010
Naam: Marcel Coolen  
img

Adriaan, jij bedoelt Joachim van Gemert. Maar naar mij idee zaten zij op "de nieuwe" bij Van Rijt.


Datum: 25-12-2010
Naam: Peter van Leeuwen  
img

Beste Marcel, toen ik deze site toevallig tegenkwam pikte ik er jou meteen tussenuit. En Hans van Leest natuurlijk, want dat is familie. Ik zat bij Verrijt, dus ken ik de meeste jongens niet. Maar de derde rij van boven en derde van links is dat niet Arie van der Aa? Hans van Leest en Arie van der Aa zie ik nog een keer per jaar bij mij thuis en de verhalen worden steeds sterker natuurlijk.


Datum: 27-12-2010
Naam: A. van Eijck  
img

Beste Peter van Leeuwen. Als je bovenstaande namen had gelezen, had je gezien dat de naam niet Arie van der Aa is maar Pierre van der Aa.


Datum: 27-12-2010
Naam: Marcel Coolen  
img

Peter, goed te lezen, nog allemaal gezond en wel, houden zo. Goede herinneringen blijven mooi om te horen, kom ik ook nog voor in de verhalen? Ik was de jongste van het stel, denk ik. Ik denk nog aan de Oirschotse heide. Voetballer is niemand geworden, we leken wel lomp en woest als we aan het voetballen waren. Mooie tijd. Doe de groetjes aan Hans en Arie.


Datum: 13-01-2011
Naam: Jos van Kruijsdijk  
img

Rechtsonder zitten Jos (Hessing) en Jos (v. Kruijsdijk). Jos Hessing woonde vroeger op de Dr. Berlagelaan nr. 150 en ik (Jos v.Kruijsdijk) er recht tegenover in de Salomon de Braystraat.
Marcel, voor wat betreft de Oirschotse heide, daar stonden twee uitgebrande tanks. Ik heb daar aan 'n stuk glas eens 'n flinke jaap in m'n duim overgehouden die door de hospik van legerplaats Oirschot moest worden verbonden. Ik denk dat we toen ongeveer 11 of 12 jaar waren.


Datum: 18-11-2012
Naam: Martien van Eekeren  
img

Adriaan van Eijk, als ik me goed herinner ben je nog met mijn zus Ans gegaan. Klopt dat?


Datum: 18-11-2012
Naam: A.van Eijck  
img

Beste Martien. Je zus Ans heeft verkering gehad met mijn broer Harry. Zij was de oudste van jullie gezin. Jij en je broer Karel waren een tweeling, jullie zijn in april jarig en jullie zijn op een paar maanden na even oud als ik (1950). Verder had je nog een jongere broer Herman. Je vader en moeder waren Ad en Paula en jullie woonden in de Minckelerstraat. Opa en oma Van Eekeren woonden schuin achter jullie naast de familie Van Hout, in de Newtonstraat.
Ik weet alles nog van vroeger. Jij bent op jonge leeftijd marinier geworden en uitgezonden "naar de West", zoals je dat noemde en je verkering met Maudy is toen uitgeraakt. Ik woon inmiddels al bijna 40 jaar in Nuenen en kom Maudy nog dagelijks tegen.
De vriendengroep van destijds bestond uit Jan Koppen, Gio Candido, Peter van Aarle, Karel en Martien van Eekeren, Rinie van Hout (overleden), Wietje-Alex en Peter Cornelissen, Johan Muller, Rein Verhagen (van Zoggel) (overleden), Henk van de Linden (overleden), Thijs Doomen en ondergetekende.


Datum: 03-01-2014
Naam: Peter van de Moosdijk  
img

Marcel, dit is niet de 4e klas maar de 3e klas, dat zie ik omdat ik er ook nog opsta en ik in de 4e klas niet meer bij jullie in de klas zat omdat meneer Van Dijk me in de 3e nog een jaar langer wilde zien.


Datum: 20-03-2017
Naam: Hans Hendriks  
img

Linksonder is mijn broer Cor Hendriks.