EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23773

Bijdrager:

Jaar:

1955

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

425 Rapenland

Straat:

Woenselsestraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Lagere Scholen / Basisonderwijs

Onderwerp 3.:

Woensel, St Petrusschool

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
St. Petrusschool

Beschrijving

3e Klas, schooljaar 1954/55. De klas van mijnheer Keeris als ik het goed heb. Ook op deze foto kan ik de meesten niet herkennen. Dus: HELP!!!


Geplaatst op

04-04-2010

Reacties:

Datum: 04-04-2010
Naam: Cor Platenburg  
img

3 Paul Renders?, 5 ?? Dijstelbloem, 7 Piet van Hoof, 9 Henk van Riet?, 15 ?? van der Lee?, 19 Teun Oomen, 20 Jan Roosen, 23 Cees van de Coevering, 24 Ikzelf, 29 Ton van Hooff.


Datum: 08-05-2010
Naam: jan roosen  
img

Cor, ik denk dat dit meester Ebbink is. Hij heeft na onze klas een ander beroep gekozen. Verder zie ik nog: inderdaad Hans Sijnen, Jo vd Bessellaar, van Lee, Otten, Danis, Eikholt, van Engelen, rest herken ik wel van gezicht. >>>Jan zou je zo vriendelijk willen zijn de namen ook van een nummer te voorzien (zie grote versie)? (CorP (red.))<<<


Datum: 10-05-2010
Naam: Jan Roosen  
img

2 Sibon,12 Theo Eikholt, 30 Jo vd Besselaar, 31 John Engelen, 11 Henk Otten, 6 Danis, 18 Cox.


Datum: 10-05-2010
Naam: Cor Platenburg  
img

Jan ik denk dat je gelijk hebt dat het mijnheer Keeris niet is. Maar ook geen Ebbink maar Lebbink! Dank zij jou Ebbink kon ik weer de link leggen. Een vriendin van mijn moeder kende die familie via haar werk als kraamverzorgster. Het was een groot gezin en de vader van onze mijnheer Lebbink werd later, naast leraar Duits ook adjunct directeur van de Kweekschool aan de Hemelrijken. Dat was in de tijd dat ik daar zat (1964-69).
Keeris zullen we dan wel in de 4e klas gehad hebben. In de eerste klas in ieder geval Lambert Sliepenbeek die ik later (1973) als collega op de Pius X mavo tegenkwam. Hij kon mijn naam nog herinneren en wist nog dat ik bij hem in de eerste klas gezeten had. Dat was voldoende reden voor hem om te beweren dat ik het dus aan hem te danken had dat ik zijn collega geworden was! Een kleurrijk maar zeker ook géén gemakkelijk mens! Een paar jaar geleden is hij gestorven. In de tweede klas hadden we mijnheer Roelofs uit Valkenswaard. In de 6e klas hadden we Guus Broos die later directeur van de toenmalige Sierteeltschool aan de Locatellistraat werd. De vijfde klas is voor mij helemaal blank, ik kan er geen naam aanhangen. Dat Lebbink na onze klas een ander beroep gekozen heeft weet ik ook niet meer. Waren wij tóen al zó erg!?


Datum: 10-05-2010
Naam: Cor Platenburg  
img

Van Lambert Sliepenbeek kan ik me ook nog een anecdote herinneren die een onuitwisbare indruk op me heeft achtergelaten. Hij had soms onorthodoxe lesmethodes. Het was in het begin van de 1e klas en we waren met taal bezig. De Sliep, zoals volgens mij zijn bijnaam altijd geweest is, vroeg aan de klas wie wist wat "scherven" waren. Of het er nou aan lag of wij zo bleu waren of dat we toch een beetje bang voor hem waren weet ik niet maar er kwam uit de klas geen enkel antwoord. Aangezien ik toen vooraan bij de deur zat, zei de Sliep tegen mij dat er op de vensterbank in de gang naast het toilet een jampot stond en dat ik die even moest gaan pakken. Dus ik weg en kom weer terug met die jampot en geef die aan hem. Ik moest weer gaan zitten en toen vroeg ie nóg een keer aan de klas of iemand wist wat scherven waren. Weer geen antwoord. Hij heeft toen de jampot kapot gegooid op de grond en zei triomfantelijk: "Kijk, dit zijn nou scherven". Nou dat hadden we goed begrepen. Als dank mocht ik daarna handveger en blik gaan halen en de rommel opruimen! Geloof me, hij zal altijd ergens in mijn gedachten aanwezig blijven! Als dat met onsterfelijkheid wordt bedoeld dan had hij 't knap voor mekaar!


Datum: 11-05-2010
Naam: Christine Manders-Meulensteen  
img

De heer Sliepenbeek woonde enkele huizen bij ons vandaan op de Hastelweg, tegenover een van de tunneltjes. Mijn broer Bert heeft op de ? Mulo les van hem gehad. Hij stond een paar jaar nadat hij zijn diploma had, met een vriendinnetje 's avonds onder de tunnel . De Sliep kwam de straat over gestoken en stuurde hem naar huis.


Datum: 05-11-2010
Naam: Benno Sibon  
img

Op de eerste rij, 2e van links is mijn broer Henk Sibon.
Met vriendelijk groet Benno Sibon


Datum: 09-01-2011
Naam: Toon Franse  
img

Cor, nr 10 is dat Peter Vaassen die schuin tegenover de school woonde?


Datum: 09-03-2011
Naam: Cor Platenburg  
img

Benno, de voornaam van jouw broer Henk is hieronder toegevoegd.
Toon, ik denk dat je gelijk hebt met Peter Vaassen maar ik weet het niet voor 100% zeker. Ik heb hem hieronder opgenomen maar nog wel met een vraagteken.

De stand tot heden zou dus als volgt moeten zijn: 1 Hans Sijnen, 2 Henk Sibon, 3 Paul Renders, 4 ???, 5 Peter Dijsselbloem, 6 Guus Geerts, 7 Piet van Hoof, 8 ???, 9 Henk van Riet, 10 Peter Vaassen?, 11 Henk Otten, 12 Theo Eijkholt, 13 ???, 14 Leo Scheepens?, 15 ? van der Lee, 16 ???, 17 ???, 18 ? Cox, 19 Teun Oomen, 20 Jan Roosen, 21 Willy vd. Lee?, 22 ???, 23 Cees van de Coevering, 24 Cor Platenburg, 25 ???, 26 ???, 27 ???, 28 ???, 29 Ton van Hooff, 30 Jo van den Bersselaar, 31 John Engelen.


Datum: 09-03-2011
Naam: Cor Platenburg  
img

Christine, jouw broer Bert zat op de Pius X mulo.


Datum: 05-05-2011
Naam: Wim Roxs  
img

Op 21 is beslist Willy vd. Lee en 6 ,onderste rij, is volgens mij een zoon van familie Geerts, was het niet Guus Geerts?


Datum: 25-08-2011
Naam: Peter.Dijstelbloem  
img

Nr. 6 is Guus Geerts.


Datum: 25-08-2011
Naam: Cor Platenburg  
img

Bedankt Peter, Ik twijfelde al maar wist het niet zeker. De lijst heb ik aangepast.


Datum: 26-08-2011
Naam: Peter.Dijstelbloem  
img

Ton van Hooff moet Toon van Hooff zijn.


Datum: 23-11-2013
Naam: Anton van Rooij  
img

Op nr 22 zie ik mezelf, Anton van Rooij, van de Woenselsestraat 272 terug. Dat jaar verhuisden wij naar de Kronehoefstraat en brak er op de fratersschool in de Frankrijkstraat een nieuwe episode aan. Ik herinner me het knikkeren op de speelplaats en naar huis, repen, indiaantje spelen. Bij ons op Woenselsestraat 272 was de schuur achter het huis een groot wapendepot. Een geweldige tijd met al die zandpaden, velden en boomgaarden. Bij deze meester konden we in de klas rustig een meikever aan een touwtje laten vliegen of schoenveters van een ander in de fik zetten met een vergrootglas. Goeie kerel die meester. Tegenwoordig maak ik Appelscha onveilig. Op het golfterrein zit ik meestal in een bunker te pielen met de bal.