EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23811

Bijdrager:

Jaar:

1930

Stadsdeel:

Centrum

Buurt:

111 Binnenstad

Straat:

Kanaalstraat

Onderwerp 1.:

Scholen / Onderwijs

Onderwerp 2.:

Voortgezet Onderwijs / Scholengemeenschappen

Onderwerp 3.:

Augustinianum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Gymnasium Augustinianum (10)

Beschrijving

Speelzaal


Geplaatst op

08-04-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 08-04-2010
Naam: Peter Smid  
img

Hier hing in 1965 een sigarettenautomaat! Hier heb ik als 15-jarige leren roken! Heeft mij uiteindelijk duizenden en duizenden guldens/euro's gekost. Eigenlijk een grote schande voor een school, dat de leerlingen werden aangemoedigd te gaan roken!


Datum: 08-04-2010
Naam: RenĂ© Teunissen  
img

Ach, Peter, in 1957 vroeg Pieter van der Vorst, onze leraar Engels, aan mij of ik een paar sigaretten voor hem had, want hij was onderweg naar school vergeten bij de sigarettenwinkel langs te gaan. En toen de opvolger van Pius XII gekozen was, kwam Michel van den Hout, bijgenaamd "de Snor", leraar Latijn, de klas binnenbenen en riep: "Habemus Papam. Fumamus!" Overigens noemden wij die zaal op deze foto niet de speelzaal, maar de recreatiezaal ofwel "de rik". Hij was alleen toegankelijk voor de internen. Dus voor mij als externe is deze foto extra leuk.


Datum: 27-11-2020
Naam: Tom de Meijer  
img

Als intern van 1958 t/m 1963 heb ik in m'n eerste jaar (1958-59) hier menig uurtje doorgebracht. Toepen was op zondagmiddag een geliefde bezigheid, want elk weekend naar huis in Zeeuws-Vlaanderen zat er niet in. De plee op de grote cour was vooral in de winter ijskoud en toch zijn we er groot mee geworden!