EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

2389

Bijdrager:

Jaar:

2005

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

638 Eindhoven Airport

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Vliegvelden

Onderwerp 2.:

Welschap / Eindhoven Airport

Onderwerp 3.:

Vliegtuigen

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Antonov 225 landt op Eindhoven Airport. (2)

Beschrijving

De An-225 zou eigenlijk al in augustus 2003 voor het eerst naar Nederland komen voor een vrachtvlucht. Ook toen zou hij naar Eindhoven zijn gekomen. Dat ging echter op het laatste moment niet door omdat de eigenaar bang was dat een schuldeiser van de Oekraiense staat beslag zou laten leggen op het vliegtuig. Daarop week het toestel uit naar de Duitse luchthaven Köln-Bonn. Dit keer was daarvan geen sprake, zodat de Antonov even voor half een zijn 32 wielen op het asfalt van landingsbaan op de Brabantse vliegbasis kon neerzetten na een vlucht vanuit Kiev. Vervolgens taxiede het toestel naar het platform West, waar het grootste deel van de 250 ton goederen die de Nederlandse staat aan Pakistan schenkt, werd ingeladen via de naar boven scharnierende neus van het toestel. Omdat het toestel in verband met de baanlengte op Eindhoven niet volledig afgetankt kan vertrekken, maakte het vrijdag eerst een tankstop in Köln, waarna het doorvloog naar Baku in Azerbeidzjan. Na een tankstop daar vloog de Antonov zaterdag door naar Islamabad in Pakistan.


Geplaatst op

05-01-2006

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 04-11-2007
Naam: Nolly Van Der Pas  
img

Hallo Joris, Dat klopt wat je allemaal schrijft, ik ben er ook aanwezig geweest, en kreeg toen te horen dat het vliegtuig doorvloog naar Dusseldorf
omdat er kans was dat het vliegtuig in beslag werd genomen. Maar er stond toen wel de kleiner versie van de anatov 2 motorig vliegtuig, dat heb ik toen wel zien opstijgen.


Datum: 30-04-2011
Naam: Stephan Lodewijks  
img

Dag Nolly, Je verwart een aantal dingen: De Antonov (niet Anatov) 225 'Mriya' is tot nu toe twee maal op Eindhoven geland, en daarvoor één maal uitgeweken naar 't vliegveld van Köln-Bonn (niet Düsseldorf). Dit laatste vond plaats op 4 augustus 2003. Die dag was inderdaad wel 't viermotorige (niet tweemotorige) "kleinere" broertje op bezoek, namelijk een Antonov 124 'Ruslan'. Die heb je dan ongetwijfeld zien opstijgen. Na de genoemde canceling in 2003 is de Antonov 225 vervolgens daadwerkelijk op Eindhoven geland op 27 oktober 2005, en één dag later vertrokken. Op 14 juli 2008 was hij voor een tweede keer op bezoek, om een dag later weer te vertrekken.