EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

23955

Bijdrager:

Jaar:

1925

Stadsdeel:

Tongelre

Buurt:

335 't Hofke

Straat:

't Hofke

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Families

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Bruiloft

Beschrijving

.


Geplaatst op

21-04-2010

Reacties:

Datum: 21-04-2010
Naam: Thérèse Sauter-Roijers  

Is hier niet meer van bekend? Namen en/of de locatie? Dit kan natuurlijk overal in Brabant zijn, gezien de Brabantse poffers.


Datum: 21-04-2010
Naam: Jan Wijn  
img

Een Tongelrese familie met Tongelrese poffers.


Datum: 21-04-2010
Naam: A.van Overbruggen  
img

Sorry Thérèse en Jan, maar hier komen alsnog de namen en de locatie. De foto is gemaakt op 9-9-1925 in de tuin van café de Plankenopkamer aan 't Hofke 19 in Eindhoven(Tongelre). Op die dag zijn voor de kerk getrouwd Piet (Petrus Robertus) Duffhuis met Marietje (Maria Adriana) van Overbruggen. Op 3 september 1925 waren zij voor de wet getrouwd. Op de foto staan op de bovenste rij v.l.n.r.: Jan Duffhuis, Anna Gudden-Duffhuis e.v. Jan Gudden, met poffer op Maria van Baar-Jansen, Bert Duffhuis, Antony van Baar (e.v. Maria Jansen en organist in de Sint Martinuskerk), de bruidegom Piet Duffhuis, Toon Duffhuis (Brabants kampioen wielrennen rond 1922), de bruid Marietje Duffhuis-van Overbruggen, Mien (Wilhelmina) van Erp, de verloofde van Antoon van Overbruggen,(getrouwd op 17-1-1930 voor de wet, 18-1-1930 in de kerk met Antoon van Overbruggen), die op de foto naast haar staat, Toon Raaijmakers met op zijn arm Harrie Raaijmakers, Piet van Overbruggen en zijn echtgenote Sisca (Francisca) van Overbruggen-Claas. Voorste rij v.l.n.r.: Wim Raaijmakers zoon van Toon Raaijmakers, Adrianus Duffhuis (uit de toenmalige Geestenbergstraat 4, nu Pijlstaartpad) vader van de bruidegom, Maria Duffhuis-van Baar (moeder van de bruidegom), Driek (Hendricus) van Overbruggen, vader van de bruid. De moeder van de bruid Dora (Theodora) van Overbruggen-Smits was overleden op 17-6-1918, Bet (Elisabeth) Raaijmakers-Duffhuis e.v. Toon Raaijmakers met op haar schoot Jo Raaijmakers en staande naast haar Adriaan Raaijmakers.


Datum: 18-04-2017
Naam: Jose Raaijmakers  
img

Wat een superleuke foto, wat zal mijn schoonmoeder Riek Raaijmakers-Duffhuis, dit leuk vinden om te zien. Ze is de enige nog in leven zijnde dochter van Piet en Marietje Duffhuis.