EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

2397

Bijdrager:

Jaar:

1975

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Jeugdorganisaties / Scouting

Onderwerp 3.:

Overige Jeugdorganisaties / Scouting

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Rodeo.

Beschrijving

Scouting Eindhoven organiseerde een rodeo op een terrein in de wijk Schuttersbosch in 1975.


Geplaatst op

06-01-2006

Reacties:

Datum: 22-06-2011
Naam: Paul van der Cingel  
img

Dat zijn toch geen padvinders. Met lange broek kun je ook die prachtige kniekousen met rode sokophouders niet zien. En zo te zien hebben ze ook geen zelf gesneden lange stok. En waar zijn die prachtige hoeden gebleven?


Datum: 22-06-2011
Naam: P. Wouters  
img

Volgens mij zijn het zeeverkenners.


Datum: 27-11-2011
Naam: Thea Wasser  
img

Dit is scouting Eindhoven met allerlei onderdelen. Onder andere sport onder leiding van Jan den Biggelaar, hopman van de Burg. Verdijkgroep. Zij kwamen bij elkaar in de noodpastorie van Don Bosco.


Datum: 28-11-2011
Naam: Anton.v.Kemenade.  
img

Is dit niet een foto van de internationale Rodeo van de scouting, georganiseerd door de afdeling Brabant / Eindhoven ?


Datum: 13-06-2012
Naam: Marc Heijnen  
img

De Rodeo was een jaarlijks weekeind en werd meestal gehouden op het terein achter het Floraplein maar is ook een keer op de Oirschotse hei gehouden. Het was een weekeind georganiseerd door de scouting district Eindhoven. Je kon inschrijven op allerlei interesses: workshops vlottenbouw, koken, fotografie enz. De scouts dragen een baret en de lange broek was vanaf de jaren 70 normaal. Bij de verkenners was de keuze van hoofddeksel per groep vrij en inderdaad aan het evenement deden welpenverkenners, luchtverkenners en zeeverkeners mee. En natuurlijk ook de oudere speltakken.


Datum: 09-02-2014
Naam: Herman Christiaan Vree  
img

Dit is de Rodeo 1975 die door toenmalig District Eindhoven om de twee jaar plaatsvond. De Rodeo bestond uit een lang weekendkamp waar scouts rowans en stam overnachtten en de welpen en kabouters op de zaterdag hun activiteiten hadden.
Iedere scout/rowan kon zich per patrouille inschrijven op een onderdeel van de Rodeo. Deze bestonden onder andere uit: fotografie, pionier, kookwedstrijd, expressie, vlottenbouwen, hike, EHBO, toneel en journalistiek.
Op de voorgrond links vooraan zie je Sjack Govers, Oûbaas Vlammende Vonk, naast hem de schipper van Stella Maris. Drie personen verder met lichte das en iets krom staande is hopman Joost Davidson van de Vlammende Vonk. De toespreker is districtsvoorzitter Mudde.
Zelf heb ik hier toen fotografie gedaan, ik was toen 14 jaar. Daarvoor in 1973 deed mijn patrouille de Arenden mee met vlottenbouw. Later heb ik als pivo en als stamadviseur nog twee rodeo's meegemaakt. We fietsten altijd vanuit onze blokhut ernaartoe met alle materialen op de fietsen. Je kampeerde met je patrouille in een subgroep van je onderdeel, vaak zag je onze eigen leiding dat weekend niet. Er kampeerden toen rond de tweeduizend scouts, wat in die tijd nog normaal was voor ons district. Onze groep had toen een hoogtepunt van zes patrouilles.
Het is in feite de voorloper van de huidige HIT-kampen, en het is erg jammer dat dit nog steeds in de ijskast staat bij de regio Eindhoven. Hoop echter dat het ooit weer eens gedaan wordt in de toekomst. Jubileum?
Wat betreft de uniformen: dit speelt vlak nadat Scouting Nederland opgericht was (1973). De groepen waren nog steeds bezig om die overgang te verwerken en/of toe te passen. De Vlammende Vonk had toen nog geen rowans, Horde Troep en Stam en enkel jongens nog! SN had net de lange groene broek ingesteld als uniform. Helaas was deze van synthetische stof gemaakt en dus erg brandgevaarlijk. Alleen de welpenleiding droeg nog BP-hoeden, maar de rest droeg al jaren de zwarte baretten met de 3e, 2e, 1e blikken lelie erop. De leiding had de pluimen. De stokken waren al in de jaren zestig verdwenen, als welp (1965) heb ik die nooit gezien.