EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

24216

Bijdrager:

Jaar:

2009

Stadsdeel:

Gestel

Buurt:

722 Blaarthem

Straat:

Hoogstraat

Onderwerp 1.:

Kunst / Kunstwerken / Kunstmonumenten

Onderwerp 2.:

Overige Kunst

Onderwerp 3.:

Kunstgaleries

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Hoogstraat 294

Beschrijving

De gevel van "De Verlichting" anno 1840 op Hoogstraat 294 heeft een ander kleurtje gekregen in vergelijking met foto 11425


Geplaatst op

17-05-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 06-02-2011
Naam: Ahc vander Weijden  

Elke keer wordt er gesproken over Blaarthem, maar dat is niet juist. Ik heb op de Blaarthemseweg 145 gewoond en ik kan me nog ieder huis zo voor de geest halen; vanaf het begin van die weg tot aan Harrie van Zon met daar tegenover het "Wit Pert". Daar begon de lange dijk naar Meerveldhoven.
<<<Ook je emailadres weten we graag (red.).>>>


Datum: 06-02-2011
Naam: Ger van der Palen  
img

Ahc., er staat toch duidelijk dat het gaat om Hoogstraat 294. Alleen in de locatievermelding is sprake van o.a. Blaarthem. Als je goed kijkt  dan zie je dat daar de locatie steeds verder verfijnd wordt van Gestel naar Hoogstraat.


Datum: 07-02-2011
Naam: Ben Dankers  

Ahc, je hebt een beetje gelijk, in de oude Gestelse indeling behoorde de rechterzijde van de Hoogstraat (gezien vanuit de stad) bij oud-Gestel, ook daar was discussie over want het echte oud-Gestel lag boven de spoorlijn. Bij de postcode indeling is Gestel verdeeld en kreeg Blaarthem, de Bennekel en Rapelenburg de postcode 5654 en werden de gebiedsgrenzen opnieuw vastgesteld. De grens van Blaarthem loopt vanaf de Boutenslaan over de Hoogstraat en de oude Blaarthemseweg tot het kanaal, alles rechts van deze lijn wordt nu Blaarthem genoemd tot aan de Karel de Grotelaan. Rapelenburg ligt links van de Hoogstraat tot aan het Frans Leharplein en tot de Tongelreep, de rest is de Bennekel. Van de echte historische grenzen is dus niets meer over, overigens was Blaarthem langgeleden belangrijker dan Gestel, Blaarthem had twee kastelen en Gestel geen, alleen villa Rapelenburg.
===Op deze website maken wij gebruik van de benamingen van stadsdelen en wijken zoals vastgesteld door de gemeente Eindhoven per 1 januari 2000. Zie . (redactie)===


Datum: 19-07-2011
Naam: Eric Kemperman  
img

Of dit nu Blaarthem of Gestel is, hangt af van hoe ver je terug wil gaan in de tijd. Ruim 200 jaar geleden was dit plekje Gestel, zie kaart 18010. Maar in 1840, zie kaart 28709, was er geen grens meer: gemeente Gestel C.A. En de gemeente Eindhoven heeft zich nooit veel van historie aangetrokken. De wijkindeling is niet meer dan een verwijzing naar historische namen. Conclusie: iedereen heeft gelijk!


Datum: 19-07-2011
Naam: Ad Pluijm  
img

Wij krijgen elk kwartaal een keurige folder voor de wijk Blaarthem, met als titel "blablablaarthem". Wij wonen achter deze winkel, hemelsbreed 150 meter. Het is gewoon de naam van deze wijk zoals de Bennekel dat ook is.