EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

24292

Bijdrager:

Jaar:

1967

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

412 Hemelrijken

Straat:

Houtstraat

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Houtstraat

Beschrijving

.


Geplaatst op

24-05-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 24-05-2010
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Ik weet niet of ik het goed zie maar volgens mij is de foto gespiegeld!


Datum: 24-05-2010
Naam: Tini van Rooij  
img

Ik dacht het niet Marijke. de fotograaf staat op de Boschdijk. Links van de fietser, het witte pand is La Supita op de hoek van het Hemelrijken. In het pand rechts zat volgens mij architect Vervest, zijn voordeur is op de Boschdijk. Ik schat de foto begin jaren 60.


Datum: 25-05-2010
Naam: Ria de Turck  
img

Tini, je hebt gelijk. Dit is inderdaad de Houtstraat gezien vanuit de Boschdijk. Aan 't eind liinks op de foto, dat hoge gebouw, is volgens mij de ingang van de St. Joseph Ulo, waar ik zo'n drie jaar doorgebracht heb, tussen augustus 1957 - augustus 1960. Schuin tegenover La Supita aan de rechter kant van de straat was de banketbakkerswinkel van Haandel. ( met overheerlijke puddingbroodjes van 0.10 cent per stuk ) Ook nostalgie!


Datum: 25-05-2010
Naam: Rudy Vogels  
img

Jaartal foto ligt in 1959 of daarna, de NSU Prinz 1000 op de foto is eind 1959 op de markt gekomen, Dit type had aan de achterzijde 3 aparte lampjes, links en rechts. Wat later kwam de rally uitvoering onder de benaming NSU 1000 TT op de weg.


Datum: 26-05-2010
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

Nou je het zegt. Voor mijn gevoel stond ik op de Hemelrijken en keek ik de Houtstraat in. Daarom kon ik er geen zicht op krijgen. En Van Haandel (ook ik dacht weer meteen aan die overheerlijke, nooit geevenaarde, supergevulde en altijd verse puddingbroodjes) lag dus vanuit dit punt een straathoek verder.


Datum: 31-05-2010
Naam: Harry Bouwens  
img

De puddingbroodjes waren inderdaad perfect, maar wij als leerlingen van de MULO aan de Pastoor Petersstraat konden er maar weinig van genieten. De Houtstraat was in verband met de daar aanwezige meisjes MULO streng verboden gebied voor ons. Zelfs erdoor naar huis of naar school fietsen werd door "De Ouwe" c.q de strenge directeur van de jongens MULO streng gestraft. Hij stond menigmaal op de hoek met de Kruisstraat verdekt opgesteld om overtreders op te vangen. Wat een tijd!!


Datum: 01-06-2010
Naam: Marijke de Groot-Thijssen  
img

De weg langs de meisjesschool in de Hemelrijken wisten ze toch wel te bereiken, ook al was dat dan niet via de Houtstraat.


Datum: 05-10-2010
Naam: Bruno Donders  
img

Deze foto verrast mij omdat ik niet dacht dat hier nog ooit iets van te zien. Van voor naar achter het huis van de grossist in snoepgoed (protestant, te mijden, jaja!). Dan het huis van iemand wiens gezicht ik me levendig herinner maar zijn naam niet meer, dan Heller aardappelhandelaar, daarna Van Houtem en De Kort. Het volgende huis met een afdakje boven de deur was van Olieslagers (later Aarts organist van de St.Antoniuskerk). La Supita was gevestigd in de vroegere bakkerij van Van Oorschot (later Heesters) en dan nog het pand om de hoek in de Hemelrijken waar wij woonden en waar ik geboren ben in nov. 1940. Ik heb de La Supita zelf nooit gezien, mijn ouders hebben mij verteld dat de naam eigenlijk gevormd was uit de naam van de eigenaars "Sus en Piet". Si non e vero e bene trovato.


Datum: 05-10-2010
Naam: Bruno Donders  
img

Nog iets vergeten: op de hoek van Hemelrijken en (2de) Houtstraat tegenover La Supita was de winkel van Toos de Laat (zoon Kris?). Vooraan rechts op de foto op de hoek met de Boschdijk is het huis waar Rietje Vervest woonde.


Datum: 16-10-2012
Naam: Joan van de Laar  
img

Is de La Supita later niet afgebrand. Ergens begin jaren 70 dacht ik. De huizen links in het, vanaf de Boschdijk gezien tweede gedeelte van de Houtstraat, werden ook nog ooit kinderwagens opgeslagen voor een winkel in de Kruisstraat.
In het voorste gedeelte van de Houtstraat woonde links, dacht, ik de familie Hardenbol.
Als je rechts de Hemelrijken in ging, kwam je aan de achterkant (de Zaal) van Musis Sacrum. Hier stond ook nog een ijzeren schuurtje voor de opslag van duivenmanden van de duivenvereniging waar mijn vader lid van was. Ze hadden hun thuis in Musis Sacrum.