EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

24303

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

532 De Tempel

Straat:

Herentalsweg

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

Wasserijen

Onderwerp 3.:

Morgenlicht

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Een kijkje in de wasserij

Beschrijving

Een kijkje in de wasserij Morgenlicht.

Voor meer foto's  klik hier.


Geplaatst op

25-05-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 26-05-2010
Naam: Wim Roxs  
img

In de serie foto's (zie hierboven "voor meer foto's klik hier") is de laatste foto er een van opgeslagen kartonnen dozen, die ik me nog goed kan herinneren. Degene die er bij zit, was dat een van de zonen van V.d. Akker? Ad kan dit wel vertellen, denk ik. Natuurlijk ook destijds in het straatbeeld: het transport van was (afhaal- en bezorgdienst) met paard en wagen, is me bij gebleven.


Datum: 26-05-2010
Naam: Hans Vervoort  
img

Het systeeem van grote kartonnen dozen om de vuile was te komen ophalen en de schone was terug te bengen, staat mij ook nog voor de geest. Zelfs in Best werd deze service met paard en wagen verleend. Mijn grootouders huurden een stukje grond gelegen aan de Boschdijk in Best van de fam. V.d. Akker. Hierop werden aardappelen en groenten voor hun dagelijkse behoefte geteeld. Later is de huur van dit stukje grond overgenomen door de olieman Naj van Oorschot.


Datum: 15-08-2016
Naam: Paula Megens van de Kruis  
img

Ik heb jaren voor deze wasserij gewerkt. Eerst op de Woenselsestraat en jaren later ook op de Herentalsweg. Al mijn zusters hebben daar ook gewerkt: Annie (overleden), Mien, Els (overleden), Carla, Thea, Fransien, Hettie. Ik kijk met veel plezier op deze periode terug.


Datum: 26-08-2016
Naam: Jan Wintermans  
img

Ik sta er nog goed op, voor mijn jongen jaren. Dat was volgens mij in 1972. Ik kijk er regelmatig naar want ik ben namenlijk op zoek naar Cor Vlemmix, die werkte nog in de oude wasserij en Jan Adriaans. Weet iemand waar ik die kan bereiken? Ik heb nog regelmatig contact en bezoek van Noud Leenders en Danny Hartogs.