EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

24595

Bijdrager:

Jaar:

1954

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

237 Kruidenbuurt

Straat:

Kalmoesstraat

Onderwerp 1.:

Personen

Onderwerp 2.:

Overige Personen

Onderwerp 3.:

Stratum

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Kinderen in de Kalmoesstraat

Beschrijving

Op de foto links onder Wilma Waardenburg, Jan Waardenburg. Links boven Tonny van Akkerveken, Rieky de Jong en Aagje van Breugel.


Geplaatst op

29-06-2010

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 02-07-2010
Naam: Ad Pluijm  
img

Raar Tonny, ik herkende jou meteen, woonde je toen al in Stratum of toch nog in de Bennekel?


Datum: 03-07-2010
Naam: Tonny van Akkerveken  
img

Ad toen woonde ik nog in de Kalmoesstraat ik was veertien toen we in de Valeriusstraat zijn gaan wonen. We zijn nog met z`n allen gaan dansen bij de V O K, was wel een fijne tijd.


Datum: 03-07-2010
Naam: Ad Pluijm  
img

Daar hadden we meer foto's van moeten maken, was leuk geweest voor EIB. Had vorige week een bruiloft en heb met m'n vrouw staan swingen, de jeugd stoof aan de kant om te kijken wat die aauw aan het doen waren.


Datum: 03-07-2010
Naam: Tonny van Akkerveken  
img

Ad, het leuke was altijd de remplem en dan was je altijd benieuwd wie hem ging openen want je moest altijd iemand opgeven behalve jezelf en Flip Doomen draaide de plaatjes, hij was fanatiek Fats Domino.


Datum: 04-07-2010
Naam: Ad Pluijm  
img

Ja klopt, daar heb ik die Fats-tic aan overgehouden. Mijn zwager Jan Meeuwsen heeft ook nog enkele jaren plaatjes gedraaid bij de V.O.K., ook in de tijd met Flip Doomen.


Datum: 04-07-2010
Naam: Tonny van Akkerveken  
img

Ja dat klopt, met Jan ben ik nog even bevriend geweest. Ik was ook voor Buddy Holly, ik had daar veel plaatjes van. Ook een tic van VOK. Vroeger hebben wij nog in de Mecklenburgstraat gewoond, we moesten naar de Ploegstraat naar school. Dan ging ik door de Mauritsstraat, Hoogstraat, Edenstraat naar school. Aan het begin van de Edenstraat waren tuinen en daar zag je huizen staan, in mijn herinnering stonden die huizen aan de Hoogstraat. Daar woonde jij toch?


Datum: 09-07-2010
Naam: Ad Pluijm  
img

Ja klopt helemaal, ons adres was Hoogstraat 31 of 37. Maar ons huis was de oude pastorie van de noodkerk, de latere Vialle-garage, en lag een eind naar achter. Aan de Hoogstraat stonden oude huisjes en twee cafés, zodoende lag onze tuin aan de Edenstraat.


Datum: 27-09-2010
Naam: Anita Hendrickx - Saasen.  
img

Das wel raar ja, de namen van de mensen komen me bekend voor maar de personen op de foto zeggen me niks. Ik heb namelijk vroeger ook daar gewoond.


Datum: 08-02-2015
Naam: Toon Sanders  
img

Leuk, om nog oude bekenden te zien. Heb zelf naast van de Waardenburg gewoond op 42. Rieky de Jong woonde naast de familie Vonk.


Datum: 13-05-2015
Naam: Mieke Timmermans - Schrijvers  
img

Leuk, dat was mijn tante, Aagje van Breugel, mijn moeders zus. Die heet Jenneke Schrijvers-van Breugel.


Datum: 26-06-2016
Naam: Mario Decock  
img

Op het adres Kalmoesstraat 94 woonde van 1945 tot 1975 de familie van Louis Dreesen en Sjan de Cock en hun dochter Diny Dreesen. Heeft iemand nog foto's of info over hen, dan hoor ik het graag.


Datum: 26-06-2016
Naam: Hans Vlemmings  
img

Toen geluk heel gewoon was, ben ik geboren in de Kruidenbuurt en woonde in de Korianderstraat en later op het Lavendelplein.