EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

24877

Bijdrager:

Jaar:

Niet bekend

Stadsdeel:

Stratum

Buurt:

231 Poeijers

Straat:

DAF-terrein

Onderwerp 1.:

Bedrijven / Industrie

Onderwerp 2.:

DAF

Onderwerp 3.:

Geldropseweg

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
Ketelhuis

Beschrijving

Vanuit dit ketelhuis werden alle afdelingen van warm water voorzien (verwarming). Aan de linkerkant achter is nog een deel van de Landbouwwagenloods te zien.
(tekst van Wil van Hout, waarvoor dank)


Geplaatst op

27-07-2010

Reacties:

Datum: 28-07-2010
Naam: Wil van Hout  
img

In 1950 was Henk Bruel daar de stoker. Henk had een bloemenzaak maar 's nachts verzorgde hij de ketels in dit gebouw. Altijd nachtdienst draaien. Overdag, zal laat in de namiddag geweest zijn, verzorgde hij zijn bloemen. Je moet er natuurlijk wel iets voor doen om de zaak groot te maken, wat hem aardig gelukt is. De stoker overdag kwam uit Stratum en werkte in vroegere jaren op een schip als stoker. Of hij een Italiaan was weet ik niet maar zijn naam, was uitermate Italiaans. Ik meen Caprio. De koperen leidingen daar in dat ketelhuis blonken als een spiegel. Ik kreeg de indruk dat er heel de dag en nacht gepoetst werd. De baas van het hele geval was ook een Stratummer, de Heer Finthammer.


Datum: 11-10-2012
Naam: C. Trinthamer  
img

Toen er, zoals hier, nog 2 ketels stonden was de hr. Varion de baas. Na zijn pensionering heb ik hem afgelost. Ik was geen Stratummer maar een Gestelnaar waar ik vanuit Den Helder ben gaan wonen. Later hoorde het ketelhuis met alle bijbehorende installaties bij de afd. nutsvoorzieningen die bestond uit ketelhuizen, fitterij, electriciens en onderhoud heftrucks. Het was het onderhoud aan alle niet productie gebonden installaties.