EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

249

Bijdrager:

Jaar:

1944

Stadsdeel:

Woensel

Buurt:

421 Woensel-West

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Panorama - Luchtopnames

Onderwerp 2.:

Woensel

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Steenfabriek v Hapert, Philips Nederland e.o.

Beschrijving

Een luchtfoto die wat meer inzicht geeft in de geschiedenis van dit gebied. De rechthoekige vorm in het midden is de steenfabriek die aan de Boschdijk (diagonaal op de foto) lag. Links daarvan het terrein waar later Philips Nederland zou verrijzen. Uiterst links gebouwen die behoren tot wat tegenwoordig GGZe De Grote Beek heet. Onderaan kunnen we ook de leemputten van de steenfabriek nog zien. Rechtsonder de wijk Woensel-West en rechtsboven de Pastoor van Arskerk.


Geplaatst op

12-05-2005

Email bijdrager

img

Reacties:

Datum: 16-01-2006
Naam: Jannie v. Zutphen  
img

Het gebied ten westen van de steenfabriek was in mijn jeugd een eldorado. Veel kinderen uit de wijk speelden er (officieel mochten we er niet komen). Maar er waren veel waterplassen waar we salamanders vingen.


Datum: 09-03-2013
Naam: Paul van der Cingel  
img

Voor de steenfabriek stond een Mariabeeld op en tussen een berg bakstenen, waarschijnlijk afgekeurde exemplaren, en werd dan ook Maria op de puinhopen genoemd. Links (op de foto) naast de steenfabriek waren1 of 2 voetbalvelden van de r.k.v.v. Woensel. Er kon geen club zijn of de naam werd voorafgegaan door r.k., het maakte niet uit wat voor club, de Eindhovense clerus hield graag een oogje in het zeil en leverde altijd een geestelijk adviseur af t.b.v. het zieleheil van de clubleden.


Datum: 10-03-2013
Naam: Ben Brekelmans  
img

Paul, zie foto 2845 voor H. Maria op de puinhopen.


Datum: 10-03-2013
Naam: Paul van der Cingel  
img

Eigenlijk wel een mooi symbool, Eindhoven heeft door de sloopwoede van het gemeentebestuur nooit gebrek aan puinhopen gehad. Je zou kunnen zeggen dat iemand die vanuit Den Bosch Eindhoven binnenreed meteen wist waar hij aan toe was.