EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation

Geen Google maps coördinaten aanwezig

Uw selectie...

Fotonr.:

24925

Bijdrager:

Jaar:

1954

Stadsdeel:

Niet bekend

Buurt:

Niet bekend

Straat:

Niet bekend

Onderwerp 1.:

Verenigingen

Onderwerp 2.:

Gilden

Onderwerp 3.:

St Catharina, Eindhoven-Stad

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image




  • facebook
  • twitter
  • img
St Catharinagilde

Beschrijving

Foto genomen na het koningschieten op 27-09-1954. Hierbij werd Cas de Haan Sr de nieuwe koning (nadat hij reeds eerder in 1932 koning was geweest).
Naast deken Hezemans staat Cas de Haan Czn, daarnaast de koning Cas de Haan Sr, dan Frans Jansen,, Jan van Gestel en links van de boom Dorus Swinkels. Geheel rechts speecht Karel Vermeeren. Tegenover hem, nog net zichtbaar, Jos de Haan Czn.


Geplaatst op

01-08-2010

Reacties:

Datum: 03-08-2010
Naam: Jean Levent  
img

Naast de trommelaar (ook een bekende figuur?) staat de jonge Piet Vermeeren, zoon van Karel Vermeeren. Wie weet nog waar de terreinen lagen waar het koningschieten plaats vond?


Datum: 08-09-2013
Naam: Theo Verschueren  

Het eerste koningschieten ná de heropleving op 3 mei 1954 van het gilde St. Catharina Eindhoven-Stad heeft plaatsgevonden op maandag 27 september 1954 op het schietterrein van het St. Jorisgilde Stratum op de Stratumse Heide achter Animali. Na een twintig jaar durende "slapende periode" bezat het gilde nagenoeg geen materiaal meer om te kunnen schieten, dus werd er geschoten met de geweren van het Stratumse gilde.
Piet Vermeeren , de zoon van Karel, staat rechts van de tamboer en draagt hier de houten koningsvogel op een stok, dat duidt erop dat het koningschieten nog moest beginnen. De afgaande koning uit 1932 Cas J. M. de Haan Sr.schoot zich op deze dag wederom tot koning en werd daarmee dubbelkoning.