EiB header publiek

Het heden en verleden van Eindhoven

Responsive Navigation
Google Maps

Uw selectie...

Fotonr.:

24965

Bijdrager:

Jaar:

1970

Stadsdeel:

Strijp

Buurt:

623 Lievendaal

Straat:

Noord-Brabantlaan

Onderwerp 1.:

Niet bekend

Onderwerp 2.:

Niet bekend

Onderwerp 3.:

Niet bekend

Een reactie op deze foto insturen


Ik heb de algemene voorwaarden gelezen en akkoord bevonden

image
  • facebook
  • twitter
  • img
Noord-Brabantlaan

Beschrijving

.


Geplaatst op

05-08-2010

Reacties:

Datum: 06-08-2010
Naam: Johan Vervest  
img

Dit is nabij de kruising Zeelsterstraat-Noord-Brabantlaan en de Welschapsedijk. Rechts staan de Duitse huizen.


Datum: 06-08-2010
Naam: Ad Pluijm  
img

Kruising met de Bredalaan, denk ik. De kruising met de Zeelsterstraat is verderop links waar die verkeersborden staan.


Datum: 07-08-2010
Naam: Johan Vervest  
img

Linksonder kun je zien dat er een zijweg is. Aanvankelijk waren er aansluitingen op de middenweg. De aansluiting links was van de Roosendaalstraat. Ook de Steenbergenstraat had zo'n aansluiting. Later zijn de aansluitingen op de middenweg gesloten en de scheidingen tussen middenweg en ventweg volledig doorgetrokken zodat men niet langer direct op de middenweg kan komen.


Datum: 25-08-2010
Naam: Arie vd Heuvel  
img

Linksonder is, zoals Ad Pluijm het zegt, de kruising Bredalaan/Loeffstraat, want na de Zeelsterstraat stonden links geen huizen meer.


Datum: 26-08-2010
Naam: Andre Verstegen  
img

De woningen aan de linkerkant zijn de woningen na de Roosendaalstraat. De Roosendaalstraat zelf en ook de Steenbergenstraat (beide gelegen aan de linkerkant) zijn niet te zien. Daarom kan het niet de kruising Bredalaan/Loeffstraat/Noord Brabantlaan zijn. Overigens ik ben in de directe omgeving opgegroeid en ben daarom heel zeker van mijn standpunt.


Datum: 14-01-2012
Naam: Maarten Hoeks  
img

De foto is gemaakt op de kruising van de Roosendaalstraat en de Westenbergstraat, rechts zie je De Louterstraat. De kruising die je ziet is naar mijn mening Bergen op Zoomstraat/Zeelsterstraat /Welschapsedijk. Ik heb zelf op de Lievendaalseweg gewoond van 1949 tot 1977 en heb veel gepeeld in die omgeving van de Damhouderstraat en de Steenstraat.


Datum: 16-02-2012
Naam: Hinke van der Velde  
img

Deze foto is naar mijn stellige overtuiging gemaakt op de opening van de Noord Brabantlaan met de Roosendaalstraat en Krabbestraat. De weg die je rechts ziet is de Louterstraat. In de Westenbergstraat kom je pas als je de Louterstraat inrijdt. Ik woon nu in het kleine huis dat rechts net nog te zien is. Verderop op de foto is het de kruising Noord-Brabantlaan, Zeelsterstraat en Welschapseijk.


Datum: 17-02-2012
Naam: Maarten Hoeks  
img

Als je van de Roosendaalstraat de Noord-Brabantlaan oversteekt kom je in de Westenbergstraat. Die gaat over in de Krabbestraat en dan in de De Louterstraat. Deze komt weer uit op de Noord-Brabantlaan. Deze straten lopen in een U-vorm.


Datum: 17-02-2012
Naam: Hinke van der Velde  
img

Maarten, dit is niet waar. Als je van de Roosendaalstraat de Noord-Brabantlaan oversteekt kom je in de Krabbestraat en niet in de Westenbergstraat. Ik heb jaren in de Westenbergstraat gewoond en nu woon ik, zoals ik al schreef, op de Noord-Brabantlaan. De Krabbestraat mondt inderdaad verderop in de Westenbergstraat uit, maar niet zoals jij dit beschrijft.


Datum: 26-08-2013
Naam: F. Craamer  
img

Hallo oude buurtgenoten, mij maakt het niet uit hoe waar het krek was. Ik heb vele malen tussen deze bomen gelopen om met een vogelpik of een mes in de bomen te gooien. Mijn vraag is: weten jullie nog dat we naar het kanaal fietsten? Het was langs de boerderij van de familie Tops. Of er naast Tops nog een andere boerderij stond? Ook vind ik nog geen foto`s van de Spanjaard.
Nog een vraag: Bij de familie Faasen lag, als je van de Klundertstraat kwam aan de rechtse kant, een gracht. Daar moet vroeger een kasteeltje hebben gestaan, is mij ooit verteld. Of het waar is, is de vraag.
Ik heb er een hele fijne jeugd gehad waar ik nu nog steeds op terugkijk.


Datum: 26-08-2013
Naam: Johan Vervest  
img

Ben jij Freek van de kleermaker?


Datum: 26-08-2013
Naam: Johan Vervest  
img

Waar ik regelmatig aan denk: "Wat is er van de familie Jordans, die naar Australië emigreerde, terechtgekomen?". Ik zie in mijn herinnering nog steeds die kist/houten container waarin de huisraad werd vervoerd. Ook dat hun hond Molly, die elders werd ondergebracht, terugkeerde naar zijn/haar thuis en redelijk agressief reageerde wanneer men hem/haar benaderde.


Datum: 16-01-2014
Naam: Ingrid van Buul  
img

Leuk om die herinneringen te lezen en de foto te zien. Ik woonde op de Noord-Brabantlaan, maar kom er niet vaak meer. De fam. Jordans ken ik niet, wel een zoon van de fam. Houbolt die naar Australië is vertrokken.


Datum: 13-02-2015
Naam: J. Withoos  
img

Wat leuk om deze foto te zien, ik heb hier aan de linkerkant gewoond. Ik weet nog de klinkerweg, de middenweg, waar nogal eens een wieldop vanaf vloog. Echt leuk om weer te zien.


Datum: 16-02-2015
Naam: Ingrid van Buul  
img

En wat dacht je van de herrie wanneer er militaire tanks over die klinkers reden? Ik was trouwens bevriend met Meta W.


Datum: 11-03-2017
Naam: José Withoos  
img

Dat is een zus van mij. Heb jij nog een zus die Helma heet?